14 December 2012

Bride-To-Be


Oh hello, salam Jumaat semua. Terlalu lama saya tak blogging sampai rasa kekok nak menaip haha Okay straight to the point, yes, saya akan mendirikan rumah tangga dengan jejaka pilihan hati saya. :) lelaki yang selalu tak pernah missed buat saya happy. Lelaki yang selalu ada disisi saya bila saya sorang-sorang. Lelaki yang selalu ingatkan saya untuk makan (sebab saya suka skip makan haha), lelaki yang selalu tenangkan saya bila saya sedih, lelaki yang selalu usik saya dengan facial expression dia bila saya marah, sangat menyakitkan hati rasa nak tepuk-tepuk je muka dia hahaha (ohh how I missed that now sayang... :P)

And finally, we are getting married! Yeah! :D Lepas mengenali hati budi masing-masing (ecewahh) selama 2 tahun lebih nak masuk 3 tahun ni, akhirnya kami akan diijabkabulkan pada March 2013, insya ALLAH... Segalanya telah di-prepared dengan lancar, cuma ada 1 benda masih lagi dalam perbincangan. Tak sesuai untuk saya cerita disini, mungkin satu hari nanti akan saya ceritakan. Mungkin. :)

Sebenarnya dia dah proposed saya at the very first day dia nak jadi boyfriend saya. teehee. And I said YES at the very first day saya jadi girlfriend dia. :) And after the exciting past years, we decided to get married on the first day we announced ourselves as girlfriend & boyfriend to make it more memorable for both of us.

Macam pasangan-pasangan lain, kami juga argued, its normal actually untuk kita kenal diri masing-masing dan apa yang buat saya lagi sayangkan relationship ni ialah bila kami argue, kami tak pernah terfikir nak break up etc. We never said that we want a break up to each other. Maybe sebab at the very first place, we already pasang niat nak kahwin. :)

Ya, ini pilihan saya, buruk baik kacak handsome dia, saya yang pilih. Saya nak hidup dengan dia sehingga bila-bila, saya nak jadi isteri solehah untuk dia, ya hanya dia. Saya yakin, niat kami baik, Allah pasti makbulkan permintaan kami, Allah akan sentiasa bersama kami.

Wahai encik bakal suami yang disayangi dikasihi dicintai, semoga kita bertemu dijinjang pelamin kelak. Saya sayang awak. :)

12 December 2012

123456!



Anyone wants a present from me?! I'm pretty sure, the answers will be YES! hahaha Apakah presentnya??? Itu ikut suka hati saya lah saya nak bagi apa kat 'PEMENANG' nya nanti hehehe Mungkin boleh jadi Kereta BMW, ataupun keropok lekor berharga RM1 hahaha Mahupun sehelai baju ZARA boleh jadi juga tengok wayang bersama saya. Tu semua terserah kepada saya lah hehehe Tapi saya akan pastikan HADIAH itu berbaloi-baloi lah since anda semua rajin baca Dear Blog, saya ni.

Semua orang yang pernah baca blog ni boleh join. Tak kiralah awak tu blogger jugak ke bukan, link awak ada dekat link saya ke tak, janji awak ikut syaratnya. Syaratnya ialah :


Kat atas ni adalah screenshot gambar counter untuk orang yang view Dear Blog,. So, apa yang anda perlu buat ialah, jika anda adalah orang yang ke 123456 view blog saya, sila lah print screen cepat-cepat and email gambar yang anda dah print screen tu kepada saya di aidasalmah@yahoo.com , camtu je. Senang bukan? Tapi kenalah tunggu sampai counter tu jadi 123456 dulu ye kalau tak, saya tak terima hehehe

Motif saya buat camni? Saya nak kenal dengan reader yang bertuah tu, dan sekaligus menghargai pembacaan beliau kepada blog saya yang tak seberapa ni. Itu sahaja.

Good luck everyone!

;)



p/s: hadiah pasti berbaloi-baloi! percayalah!