02 November 2011

november

testing 123

06 October 2011

9 loves



He conquers all 9 loves. :)




29 September 2011

8 fears


My 8 fears:

  1. Cats!
  2. Cats!
  3. Cats!
  4. Cats!
  5. Cats!
  6. Cats!
  7. Cats!
  8. Cats!




28 September 2011

7 wants

Currently;

  1. I want to eat because I am starving!
  2. I want to buy a house.
  3. I want to buy a blouse.
  4. I want to go for a holiday.
  5. I want to have my own family.
  6. I want a baby. My own baby.
  7. I want to eat! Hungry!



27 September 2011

023456



Di-screenshot-kan pada jam 6.07PM tarikh 27hb September 2011. See, another 100,000 je nak jadi 123456 hahahaha Pastu boleh dapat HADIAH dari saya. ;)








p/s: happy birthday to my soulmate, Gula2Hati! kita date malam ni k, sayang. mmmuaahhh!



6 places you want to go

6 places that I wanted to go:










19 September 2011

5 foods

My 5 most favorite foods. Well, saya bukan lah seorang yang ada makanan kegemaran dan sewaktu dengannya. Saya akan makan apa saja yang sedap di tekak hahaha Selalunya saya akan stick pada makanan yang sedap tu lamaaaaa gila sampai saya dah bosan. Saya boleh makan makanan tu hari-hari. :P

So, tak ada 5 makanan paling saya suka ke atau 5 makanan paling saya tak suka. Sekian terima kasih hehehe



p/s: bosan.

15 September 2011

4 books

This is such a pathetic thing you ever read I think. :P I don't read books or book. I just, don't like reading but I know, its not good for me. Well, will try to read a book later hehehe

"You are what you read." - anonymous



14 September 2011

3 films

My most most most favorite films:









13 September 2011

2 songs

My current 2 favorite songs:






Enjoy!


24 August 2011

1 picture of yourself




Latest picture of myself. Taken using Nokia C3-00 by Gula2Hati at Teh Tarik Place, The Curve, Mutiara Damansara, Kuala Lumpur, Malaysia. Ok itu OVER hahaha

I'm wearing my favorite shawl, it makes me feel wild hahaha Okay, kidding. I love the design/pattern. Its rare. Obviously, I love abstract design/pattern rather than flowery flowery one hehehe

Oh ya, for those didn't know, I'm a hijabster! Since December 2010. Alhamdulillah. :)



10 hari je.


Jumpa kat blog Lehe. Saya nak buat jugak. Hahaha




10 July 2011

Hello. Hello.

Selepas 4 bulan menyepi, kini blog aktif kembali. :) Saya rindu nak taip-taip luahan hati. Asyik taip coding aje lately ni hehe Cuba yang terbaik untuk blogging semula. Rindu jugak kadang-kala.

Oh ya, sepi kerana rajuk dihati. Tapi sekarang dah tak merajuk lagi hahaha Apa benda lah aku ni. :P Secara ringkas, saya sakit dari bulan March sampai April duduk hospital. Nurse doctor jadi BFF terkini hahaha

Jadi, tak payah lah saya merepek panjang lagi, nanti saya taip lagi banyak entry. Dah macam bunyi pantun pulak hahaha

Okay, tu je. Sehingga berjumpa lagi.


:P




08 March 2011

365 Hari Mencari Cinta!

Finally, 8th March 2011! Rasa macam baru semalam Gula2Hati mengorat saya hehehe Serious saya rasa sekejap sangat dah setahun umur relationship kami ni. Honestly, saya rasa seronok sangat sepanjang setahun ni. Tak ada rasa tak seronok pun. Alhamdulillah, syukur kepada Allah, semoga Allah memberkati perhubungan dan persahabatan kami sampai ke jinjang pelamin, anak cucu, akhir hayat, insyaAllah. :)

Disebabkan hari ni sangat istimewa, saya nak share sikit macam mana bermulanya kisah saya dan Gula2Hati. Mungkin post ni akan jadi panjang di akhirnya, saya tak pasti lagi. Kalau berminat nak tahu macam mana, baca lah hehehe

Ia bermula dengan saya frust menonggeng pasal bercinta. My previous relationship tak berjaya and I'm quite disappointed and frust gila. About setahun 6 bulan saya melarang diri saya dari bercinta. Entah, rasa down dengan diri sendiri and rasa macam dah tak ada lelaki yang boleh ganti ex-boyfriend saya tu.

Bila dah jadi macam tu, saya mula bersosial secara melampau antara kawan-kawan zaman sekolah saya. Memang selalu hang out dengan mereka, lepak kedai mamak, layan movies dan macam-macam lagi. Ok, saya dah lupa bila saya break up dengan ex-boyfriend haha Miracle! Sebab tu saya sayang Gula2Hati hehehe

To cut it short, lepas setahun saya single, kawan saya ni ajak datang rumah dia sebab ada BBQ untuk abang dia yang nak pergi Jakarta. Untuk abang dia, tapi kawan-kawan adik dia yang datang hahaha So, saya pun pergi lah. Biasa lah, saya menghiburkan hati yang lara dengan kawan-kawan je masa tu. Kebetulan, kawan-kawan abang dia pun ada sekali. Dan tak sangka pulak ada salah sorang dari mereka tu dah tangkap cintan sama saya hahaha Bukan Gula2Hati ye. Pembetulan. Ada lah seseorang ni yang saya taknak cerita pun. Boleh dikatakan beberapa orang kawan-kawan abang kawan saya tu add saya kat Facebook, termasuklah Gula2Hati. Ehem. hehehe

Maka bermula lah perbualan di Facebook hehehe Part ni kelakar, saya tanya Gula2Hati, macam mana leh add saya, dia jawab, kawan saya tu yang suggest, padahal lepas beberapa bulan in relationship dia kata dia buat cerita je hahaha Bertuah punya lelaki hahaha Taktik bukan main! Dekat 3 minggu lepas BBQ tu baru Gula2Hati add saya. Kami berkawan dalam Facebook je, tak pernah pun jumpa since BBQ. Sampailah Hari Raya Aidilfitri Gula2Hati ajak pergi photo shoot kat sawah bendang. Oh ye, Gula2Hati sangat mencintai photography dan saya sangat suka kena ambil gambar, so kat situ dah nampak kimia nya??? hahaha Mungkin jugak dia guna taktik tu untuk ajak saya keluar hahaha So, tanpa berlengah, saya pun setuju nak ikut, padahal time tu baru balik dari rumah sedara bertunang, nasib la tengah cantik kan, terus nak ikut hehehe

Saya tak pasti kenapa tapi saya sangat selesa dengan Gula2Hati time tu. Dia bahan kan saya time tu pun saya seronok je hahaha Saya rasa macam dah kenal lama sangat dengan dia sampai saya nak turun sawah ke nak buat apa ke saya suruh dia pegang tangan saya. Padahal ramai lagi lelaki lain masa tu. Tapi saya nak dia jugak yang sambut tangan saya hehehe Pastu first time pulak, tak malu betul aku ni hahaha

Sejak dari kejadian sawah bendang tu makin lama makin nampak taktik2 dia nak ngorat saya hahaha Rajin gila dia datang UPM, kebetulan adik dia pun belajar kat UPM, ada je alasan nak ajak saya tumpang balik dengan dia hehehe Dia selalu bawak saya makan kat Food Court payung kat precint 9 Putrajaya. Pastu kalau balik weekend, mesti melepak dengan dia and abang kawan saya tu hahaha Last-last saya kawan dengan abang kawan saya pulak. :P

Pepatah melayu ada sebut, ku sangka kan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari. Ada lah beberapa kes yang jadi yang buatkan saya atau dia ke saya pun tak pasti, mendiamkan diri. Gula2Hati kata dia yang menjauhkan diri dari saya, atas sebab apa pun taktau. Mungkin dia ada bagi hint tapi saya macam tak faham, then dia pun macam dah frust agaknya, tu bawak diri kut ekekeke Tapi ketidakhadiran dia untuk beberapa bulan tu betul-betul buat saya rasa kehilangan sebenarnya. Saya rasa resah jugak lah. Macam ada yang tak kena. Agaknya saya dah jatuh cinta dengan dia kut hehehe SMS tak reply, call tak jawab, gila tak sedap hati. Kat Facebook pun senyap je. Memang rasa tak sedap sangat.

Oh ye, masa kami berkawan, saya panggil dia 'Kanda', dia panggil saya 'Dinda' atas tak ada sebab saja suka-suka hehehe Melekat pulak tu. Entah macam mana, dia muncul balik lepas menyepikan diri. Saya pun suka sangat hahaha Berkawan balik macam biasa sampai lah satu tahap tu saya dapat rasa something between saya dengan dia. Rasa yang sangat lain. Rasa yang saya tak pernah rasa sebelum ni. Rasa yang buatkan saya jadi berani nak meluahkan perasaan saya kat dia.

Beberapa kejadian berlaku antara saya dan dia, yang saya rasa buatkan rasa tu lagi kuat. Saya pun taktau dari mana datang kekuatan tu sampai saya berani luahkan perasaan saya pada dia. On 8th March 2010, saya berani mati buat luahan tu kat dia hahaha Tak disangka dia pun menaruh perasaan yang sama, even saya dah tahu lama dah hahaha Kami officially declared kat Facebook. Beberapa hari lepas tu baru lah pergi dating hehehe Kelakar gila ok! Sesuatu yang tak pernah kami jangka, jadi tanpa bagi apa-apa tanda. Saya klasifikasikan ini sebagai sesuatu yang ajaib dan luar biasa.

Untuk Gula2Hati, kalau awak baca ni, Happy 1st Anniversary! Terima kasih sebab jaga saya selama setahun ni, melayan kerenah, melayan perangai, melayan saya hehehe Saya sayang awak sangat! :)





p/s: can't wait for the dinner! ;)



02 March 2011

365 Hari Mencari Cinta: 6 days to go!




Ok teruja kejap bila tengok benda ni kat Facebook! :D

Big event katanya. Ok tu je. Bye.





01 March 2011

365 Hari Mencari Cinta: 7 days to go!

Rasa macam baru je type post ni Dear March, aritu, which is a year before! Kagum tak??? hehehe Mestilah kan hehehe

Seminggu je lagi nak cukup setahun hehehe Selalu je re-cap balik cerita setahun dulu dengan Gula2Hati hehehe Pastu dua-dua gelak besar hahaha

:P



26 February 2011

365 Hari Mencari Cinta: 10 days to go!

Miss 3 hari lagi hahaha Laptop tak bersama saya dan mood tak berapa nak stabil sebab sakit. Bukan saya sorang je sakit, tapi Gula2Hati pun sakit jugak. Dan agak serious sampai ke hospital. Saya risau sangat kan dia tapi dia still boleh main game tembak-tembak. Haishhh... Sabar jelah. Dan masih buat lawak macam biasa hehehe Happy je bila dapat tengok muka dia. Even mata sepet sebelah ekeke Comel. :)

Saya ada lirik dari lagu 150 Juta by Fynn Jamal. Sila cari kat YouTube kalau nak tau lagu apa. Saya suka lirik dia. Ni sikit-sikit liriknya;

Dia mungkin keras bila bersuara
Tapi dia jelas, jujur apa adanya
Aku lagi kenal dia

Sayang mungkin baran tak kira masa
Tapi sayang tahan kalau yang salah saya
Sayang mungkin saja keras kepala
Tapi sayang manja bila kita berdua
Saya kenal sayang saya

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua

Lagu ni best, pergi cari dan dengar ok. ;)







p/s: dalam mood kekecewaan. hurmm...



23 February 2011

365 Hari Mencari Cinta: 13 days to go!

Less than 2 weeks!! Kita nak pegi celebrate kat mana sayang? hehehe We all dah ada beberapa list of restaurants untuk our 1st anniversary nanti. Kat mana? Itu rahsia! hikhikhik Tunggu di hari kejadian hehehe

Terlepas 3 hari pulak. Biasa lah busy ekekeke Busy lah sangat. Busy body hahaha











p/s: can't wait! can't wait! ;D




20 February 2011

365 Hari Mencari Cinta: 16 days to go!


Ok terlepas lagi hari yang ke 17 hahaha Kami sangat busy semalam. Ye, saya dan Gula2Hati sibuk. Dari pagi sampai malam.

Bosan tak ada gambar kan? So hari ni saya letak gambar ni:



Gula2Hati lukiskan untuk saya hehehe Kalau boleh setiap apa yang dia cakap saya nak tulis kat mana-mana so nanti saya boleh baca balik. :)




p/s: meluap-luap! ;P



18 February 2011

365 Hari Mencari Cinta: 18 days to go!

Saya kat ofis ni. Hari ni bosan nak mati kat ofis. Semua orang senyap je. Macam tak ada orang pun ye. Hari ni tak ada idea nak update apa. Hmm... Mengantuk!




Nak Gula2Hati sekarang, kat ofis dengan saya, duduk online kat sebelah saya, borak dengan saya, apa-apa lah, janji dia ada kat sebelah. Baru tak mengantuk hehehe






p/s: ok saya gedik. :P



17 February 2011

365 Hari Mencari Cinta: 19 days to go!

Saya terlepas hari yang ke 20 sebab laptop saya buat hal. Hari ni laptop dah ok dah tapi saya update kat ofis hahahaha

So hari ni tak ada apa sangat sebab mood kat ofis lain. :P







p/s: get well soon to myself. ;)



15 February 2011

365 Hari Mencari Cinta: 21 days to go!

Salam Maulidur Rasul kepada semua! Hari ni cuti umum untuk semua orang kat Malaysia. So, harap semua dapat memanfaatkan cuti anda ni ye hehehe

Lebih kurang 3 minggu lagi! Yeay! hahaha Ok, saya masih tak sihat, tapi bila Gula2Hati ada dengan saya, saya lupa pasal tak sihat saya tu hehehe Hari ni tak ada gambar tapi saya ada ayat dia yang saya quoted;

"aku suka kan kau salmah.."

Hehehe Ayat yang takkan saya lupakan sampai bila-bila. Buat pipi jadi merah hahaha Taktau nak cakap macamana lagi, saya sayangkan dia sangat. :)





p/s: apa pun jadi, tak sihat macam mana pun saya, saya takkan putus asa untuk kejar masa depan saya dengan dia.



14 February 2011

365 Hari Mencari Cinta: 22 days to go!


Currently, saya tak sihat. Since 3 minggu lepas saya dah rasa tak sedap badan dan saya dah beberapa kali jumpa doktor pakar. Pada saya ini agak serius dan sangat mengganggu fikiran saya. Risau sangat. Sebab berkaitan dengan kesihatan saya.


Saya perlukan dia selalu. :(



13 February 2011

365 Hari Mencari Cinta: 23 days to go!

Nothing much to say, I just want Gula2Hati to know that I love him so much. He is everything to me. He is my soul.




12 February 2011

365 Hari Mencari Cinta: 24 days to go!


Sebenarnya countdown ke 365 hari ni saja je saya buat. Pada saya, benda ni takkan jadi lagi lepas ni pada saya. Saya boleh rasa sekali ni je. Saya nak share apa yang saya rasa dengan Gula2Hati sepanjang 365 hari ni. Saya nak semua orang tahu betapa appreciate-nya saya atas kehadiran Gula2Hati dalam hidup saya. :)

Kali ni saya share lagu pertama yang Gula2Hati bagi masa kami baru-baru kenal. Dia bagi lagu ni kat Facebook, dia kata lagu ni best. Memang best pun bila dah dengar. Dengar lah ye! ;)



Start dari hari tu, saya mula suka dengan dia. Then, baru lah jumpa kat sawah padi. Sebab tu dah boleh rasa selesa dengan dia. Untuk cerita sebelum dia bagi lagu ni kat saya, kena ikut post saya lepas-lepas ni ok.




p/s: ada ke orang ikut ni??? hahaha :P



11 February 2011

365 Hari Mencari Cinta: 25 days to go!

25 hari lagi! hahaha Sekarang time saya type post ni, sangat lah mengantuk tapi saya tahan sikit sebab nak post jugak hehehe Hari ni saya rindu sangat-sangat kat Gula2Hati...... :(

Gambar bawah ni masa photo shoot pre-wedding Sheila. Time ni Gula2Hati kata dia datang sebab saya hehehe Terharu sangat. Time ni masih kawan lagi, masih 'aku kau' lagi hahaha


Masa ni saya dah start malu-malu dah hahaha Saya yakin dia pun sama jek! hahaha Tak tahu kenapa, tapi saya boleh rasa sesuatu antara kami.

:)




p/s: I Love You, Sayang.


10 February 2011

365 Hari Mencari Cinta: 26 days to go!


Tinggal 26 hari je lagi! Yay! hahaha Excited sangat dah saya ni. Just now, while having our dinner together, teringat balik sebelum bermulanya relationship kami. Kelakar sungguh! Antara ayat yang sesuai untuk kami, "Kita dulu dari 2 dunia yang berbeza, tapi kita bersama sekarang." hehehe Takpe, nanti saya cerita secara brief lagi. Seperti biasa, pencuci mata untuk semua. ;)


Gambar ni bukan Gula2Hati yang ambil, tapi Moonsyi yang ambil. Gula2Hati just EDIT-kan saja. Atas permintaan saya, dia editkan. Masa tu tak bercinta lagi, still 'aku kau' lagi tapi disebabkan nak mengorat agaknya, dia edit kan lah hahaha Time tu mintak je apa, mesti dapat hehehe Sekarang pun sama, kan sayang? hikhikhik Saya tau awak stalked blog saya. :P

Ok, jumpa di hari esok pulak. Bye.



09 February 2011

365 Hari Mencari Cinta: 27 days to go!

Semalam 8th February 2011, 11 bulan saya officially bersama Gula2Hati. I'm glad that we managed to be until here, where we now! Happy sangat. Tuhan je yang tahu. :)

So, starting hari ni, everyday, saya akan buat post countdown to our very 1st year together. Like other relationships, we also gone thru many many things together. Tak payah lah nak diterangkan satu-satu kat sini kan. Biar kami je yang tahu. Apa yang anda semua perlu tahu, just yang happy je hehehe Memang tujuan awal nak cerita yang happy je, yang tak happy taknak cerita hehehe

Sebagai pencuci mata semua, saya letak our first gambar bersama.


Gambar ni kat sawah padi kat Tanjong Karang kalau tak silap, Aidilfitri 2009. Masa ni kawan lagi, masih 'aku kau' lagi hehehe Time ni jugak 1st time saya keluar dengan Si Baju Hijau tu hikhikhik Tapi masa ni saya tak ada perasaan lagi kat dia tapi dah leh rasa selesa dengan dia. :P

Sampai sini dulu. Tunggu nanti k. ;)



p/s: berusaha untuk post hari-hari without fail. sebab akan ada 'surprise' on the 365th days. hehe



06 February 2011

Cinta itu selesa.

Its February, its month of love. Cliche-nya, orang selalu kaitankan February dengan cinta. Bagi saya, tiap bulan adalah bulan cinta hahaha In fact, setiap hari saya jatuh cinta. Sebab, cinta bukan senang nak dapat dan rasa. Sangat RARE, so kita kena appreciate bila dia singgah.


pic source: queenlyana.com


Tapi ramai orang tak tahu apa maksud cinta tu sebenarnya. Saya pun tak tahu pada mulanya. Yelah, kita pelik macam mana cinta tu boleh datang, boleh wujud, boleh timbul, boleh ada. Macam mana ye?

Lebih dari suku abad saya hidup, dan lebih kurang hampir 10tahun saya didedahkan dengan cinta, saya tahu apa itu cinta. :)

Kamus saya menterjemahkan cinta itu sebagai selesa. Cinta itu selesa. Cinta itu keselesaan yang terbit antara 2 orang. Ok, macam ni. Kita jumpa seseorang, kita kenal, kita berkawan, kita mengenal, kita jadi selesa dengan dia. Kita rasa senang bersama dia, kita rasa gembira bila dengan dia, kita rasa selesa bila dia ada dengan kita.

Saya kalau dengan boyfriend saya, saya akan jadi diri saya sendiri. Kalau saya gila, gila lah saya depan dia. Sebab, bukan senang untuk orang menerima diri kita seadanya. So, bila masing-masing dah selesa dengan kehadiran diri masing-masing, gila macam mana pun diri ni, pasti penerimaan itu ada.

Tapi bila dah tak ada rasa selesa tu, mungkin cinta akan hilang sikit-sikit. Kebiasaan yang jadi bila orang putus cinta.

Saya sangat selesa dengan Gula2Hati dalam keadaan apa sekalipun. Seronok, gembira, bahagia, suka, duka, sedih, marah saya selesa dengan kehadiran Gula2Hati dalam hidup saya. :)



p/s: 11th month in 2011




16 January 2011

Anybody

Saya malas nak layan orang yang busy body lagi. Kerana si busy body ni, saya kena private kan blog. Sangat tak relevan. Dah la kat Facebook saya kena blocked mereka-mereka ni, tak mungkin blog pun saya nak block. Cukup lah untuk sementara. Kalau masih nak busy body, sila kan. Pergi heboh cerita pasal saya, jaja mulut anda pada orang lain, dan burukkanlah nama saya, serta jangan lupa tambahkan dosa anda. Terima kasih. :)

So, saya dah released blog ni to ANYBODY!





Argh, saya ada 1 topik yang saya nak tulis kat sini. Lama saya simpan. Nanti saya post. ;)




03 January 2011

2011



Selamat Tahun Baru.