23 August 2010

10.04.10


Cantik kan tarikh tu? 10th April 2010, hari tu, saya dengan sidekicks saya planned buat BBQ party untuk coursemates UPM Multimedia batch 07/08. Memandangkan kami semua dah nak melangkah ke alam lain, so, kami telah pun organized 1 BBQ party, ala pot luck! Venue kat area kolej kediaman UPM je. Tapi yang bestnya, semua participate! Semua buat kerja, semua bagi sokongan! Tu yang buat saya terharu tu hehehe Dah 4 bulan baru nak cerita. Tapi, bagus jugak sebab, time dah kerja ni lah bila teringat balik time belajar, rasa RINDUUUUU sangat sangat!!! Rasa nak balik time belajar dulu, time pergi lecture, time gi exam. Time kat hostel, macam-macam lagi lah yang jadi kat UPM tu antara kami semua. Dan paling best, time buat assignment, nak kejar deadline nak submit proposal lah, nak sumbit 3D lah hehehe Tak tidur sehari suntuk. Haihhh... Rindu.............. :)

Sedemikian dengan itu, Moonsyi, telah mengeluarkan idea bernas dia, nak buat HD video untuk BBQ. Maka, jom kita tonton video kat bawah ni. Enjoy!

BBQ Farewell Party UPM BSK Multimedia Class of 2010



Kadang-kadang, bila dah tak ada depan mata kita, baru kita dapat rasa kemesraan yang terjalin selama ni. Kadang-kadang, benda yang kita tak sangka tulah yang boleh mengukir senyuman sampai bila-bila. Kepada kawan-kawan Multimedia 07/08, kamu semua adalah yang terindah. All the best!

:D



22 August 2010

Biskut raya 2010.


Ye! Baru 11 Ramadan, saya dah buat biskut raya hahaha Bukan apa, senang buat awal ni. Lagipun weekend ni je yang free. Weekend lain macam BZ. Banyak aktiviti sebelum nak raya. Pastu kan, buat biskut ni, boleh released kan tension tau! Tu yang seronok. Tapi, bila masuk part bakar biskut tu, dah tension balik. Adoiii!!! Sabar jelah. Taktau mana silap. Oven ke, bancuhan ke, bekas cup tu ke. Siap call pemunya recipe lagik. Tapi rasa memang MARVELOUS and FABULOUS! Tak tipu! Takpelah, jom tengok gambar yang ada. Oh ye, ni saya curi gambar kakak saya kat Facebook lagi hahaha Sebab gambar dari Blackberry dia cantik hikhikhik Pinjam ye KAKAK ekekeke


Sebelum bakar, ni la rupa bancuhan dough yang dah dibulat2kan hehehe Pastu letak STAR. Cute kan??!! CUP tu yang mahal tu, very the POLKADOT LOVER hahaha I LIKE!


Dan ini lah hasilnya! TARRRAAAA! Cute kan???!!! hikhikhik Colorful itu harus! Ceria di Aidilfitri! hahaha Nak makan pun sayang kau! Sebab SHOMEL sangat macam yang tukang buatnya hahaha Oh, ni semua berlaku pada hari semalam. Hari ni nak rest je. Penat weh buat kuih ni, sebab banyak perangai. Haish. Sabar jelah. Buat 1 jenis je. Lain-lain, BELI. Dah order biskut Cornflakes dah. Nama biskut ni Biskut Alaf Baru Ceria di Aidilfitri hahaha Panjang gila nama! Tak tak hehehe Nama dia Biskut Sugee hehehe Dapat dalam 400ketul gak. Banyak kan?! hehehe Pasni maybe saya nak bake cake pulak! Chocolate cake kot. Tengok camne hehehe

Ok semua, sampai disini saja, selamat berpuasa untuk Ramadan yang ke-12!

;)




21 August 2010

Our song










p/s: If this life gets any harder now, it ain't no nevermind. You got me by your side and anytime you want, we can catch a train and find a better place, cause we won't let nothin' or no one keep gettin' us down.




17 August 2010

Advertisement : Lembayung Senja Photography (SA0155317-x)




Lembayung Senja Photography is a professional photography team, catering for the individual's needs, ranging from wedding photography to children's portraiture. We create each package to suit your requirements. Please call us to initiate the creation of unforgettable moments of you and your loved ones into still art, for you to treasure for a lifetime.


Behind The Name

lembayung (malay) adjective
  • shaped like or intended to perform the function of an umbrella

senja (malay) noun
  • the state or period of partial darkness between day and night


Lembayung Senja is an old malay play-of-words in describing the coming of dusk settling on the horizon. The emblazoned redness of the sun setting is the epic sight to capture. It is the crucial moment between the farewell of the sun, depicting the end of the day and the re-birthing of the moon, brandishing the coming of night.

The Lembayung Senja Photography team consists of 3 professional individuals, each contributing their own unique character to the work they do. Their dynamic approach at completing a task is to be admired. Each member complements the others in creating beautiful masterpieces for everyone's viewing pleasure. Each clientèle is treated with care and respect. Their goal is to keep their customers smiling, even after the picture has been taken. Each customer is treated as a friend, for building strong relationships with people, LS contributes in making the world as beautiful as the lembayung senja.

We at Lembayung Senja Photography strive to capture life's momentous events such as this and reliving each instant with the genesis of still photography.

Visit http://lembayungsenjaphotography.blogspot.com/ for more details.



Thank you!



15 August 2010

Buka Puasa cara saya.


Macam lah lain hahaha Tapi memang lain tahun ni. Huh. Tak sangka pulak kan. Secara keseluruhannya, saya baru buka puasa kat rumah 2 kali. Yang lain semua buka puasa kat office. Haih. Kerja punya pasal. Sabar jelah kan. Tapi nasib lah kerja dekat tempat yang senang nak cari makanan yang pelbagai. So takde lah rasa susah sangat. Tapi agak ke-kopak-kan sket la kalau buka kat luar ni hehehe

So, semalam adalah kali ke-2 buka puasa kat rumah dengan parents and family kakak. Saya ada kakak je. Abang tak pernah ada HAHA Padannn! Ok ok bulan puasa hehehe Apakah juadahnya? Oh, kali ni agak simple jelah. Tak payah nak beriya sangat kan. Makan buka puasa pun macam makan dinner tiap-tiap malam je.


Gambar ni curi kat Facebook kakak saya hahaha Menu; Kerutuk Cencaru, Sayur Masak Lemak Putih, Bubur Jagung, Teh Tarik, Sirap Bandung Soda. Kenyang. Syukur. Tapi moment dah tak sama lah. Hmm...

Hari ni akan berbuka puasa bersama yang tersayang, tercinta, dan semua TER yang boleh hehehe Harap esok boleh berbuka puasa kat rumah lah. Kerja, tolong jangan datang LAST MINUTE, ok? hehehe

;)



p/s: aku tak sangka 'stalker' tu masih view blog aku. bangga weh. :P




10 August 2010

Ramadan 1431


11hb Ogos 2010, iaitu esok, kita umat Islam Malaysia akan mula menjalani ibadah puasa. Oh oh! Rasa baru je hari tu puasa. Ni dah puasa balik. Kejap je masa berjalan kan? hehehe

Tahun ni rasa EXCITED sangat nak puasa. Saya rasa sebab saya puasa time saya dah kerja. Dah boleh buat budget untuk raya hahaha Baru puasa dah pikir raya. Bukan apa, excited nak bagi duit raya kat anak-anak buah, parents, nak beli kuih raya untuk rumah parents, rumah bakal parents in-laws hahaha Perasan aku ni. :P

Pastu tahun ni saya puasa dengan kehadiran Gula2Hati! Teramat bermakna tahun ni. So, dia punya excited tu jadi double lah hahaha Lepas puasa mesti raya kan? Raya dengan Gula2Hati jugak! hehehe

Kepada semua yang masih setia baca blog ni, Selamat Menjalani Ibadah Puasa. Semoga Ramadan tahun ni memberi lebih makna kepada kita semua.

:)



p/s: kesuntukan masa untuk meng-update. maaf. heee.



01 August 2010

Eksklusif!




Muka Ogos.





p/s: juga rambut 'Ogos'.