21 June 2010

suku abad!




Lilypie Kids Birthday tickers


20 June 2010

You ought to give me wedding ring.


The book of love is long and boring
No one can lift the damn thing
It's full of charts and facts and figures and instructions for dancing
But I
I love it when you read to me
And you
You can read me anything

The book of love has music in it
In fact that's where music comes from
Some of it is just transcendental
Some of it is just really dumb
But I
I love it when you sing to me
And you
You can sing me anything

The book of love is long and boring
And written very long ago
It's full of flowers and heart-shaped boxes
And things we're all too young to know
But I
I love it when you give me things
And you
You ought to give me wedding rings

- Book of Love, Peter Gabriel



19 June 2010

020202





Nice number, huh?

:)




p/s: still counting for 123456?


18 June 2010

My 1st birthday present for 2010!




Thank you, Gula2Hati!

I love you!

:D



15 June 2010

You found.


If you should ever find someone new,
I know she'd better be good to you.
'Cos if she doesn't,
.
.
.

I'm not sure whether I'll be there,
Or not.



14 June 2010

My bestfriend's wedding.



Sheila's Wedding Day at Kerteh, Terengganu!




I'm the Pengapit of the day!


Selamat Pengantin Baru Sheila & Afiq! Semoga berbahagia dan berkekalan hingga ke akhir hayat. Amin.

:)





p/s: Saya malas nak taip panjang-panjang sekarang ni.



08 June 2010

Saya hanya seorang perempuan yang mempunyai hati dan perasaan.


Sebenarnya saya tak pasti nak type pasal benda ni kat sini ke tak. Tapi saya type jugak malam ni. Sebelum saya teruskan cerita saya, saya nak semua orang yang baca post ni tahu dan ambil tahu, bahawa saya hanyalah seorang perempuan yang mempunyai hati dan perasaan.

Saya sangat seronok nak meraikan hari perkahwinan kawan baik saya weekend ni! Tak sabar saya nak kongsi rasa bahagia untuk dia. Tapi, dalam keseronokan, kegembiraan tu, tiba-tiba wujud satu perasaan dalam hati saya. Saya hanya mampu menyimpan dalam hati. Malangnya saya tak mampu nak memendam seorang diri. Saya ambil keputusan nak luahkan kat sini.

Mungkin ada pihak yang akan terasa atau tersinggung atau berkecil hati, tapi ini adalah apa yang saya nak semua pihak tahu. Ini tidak melibatkan perasaan cinta, kasih sayang saya. Ini hanya sekadar LUAHAN.

Dulu, masa saya tengah hangat bercinta dengan ex-boyfriend saya, saya pernah mimpi yang dia kahwin dengan perempuan lain, dan saya pergi masa hari perkahwinan dia tu. Pastu saya pun cerita kat dia, dia kata tu mainan tidur je. Fine lah. Mimpi je pun kan. Tak payah nak ambil serious sangat. Tapi, jodoh tak berpihak pada kami, dan kami berpisah. Atau terpisah. Ataupun saya ditinggalkan. Mana-mana lah kan, hakikatnya mimpi saya tu jadi kenyataan. Malangnya mimpi tu mimpi buruk untuk saya. Hmm... Dan dia akan berkahwin pada tarikh yang sama dengan tarikh kawan baik saya kahwin. Berita baiknya, saya tak pergi ke majlis kahwin dia. Sebab saya pergi rumah kawan baik saya. Tapi seakan-akan ditusuk jantung saya ni bila saya tahu tentang tu. Ya, betul, saya dah ada pengganti sekarang dan saya bahagia bersamanya. Tapi, jauh disudut hati, saya tak boleh nak terima kenyataan bahawa lelaki yang PERNAH bertakhta dalam hidup saya akan berkahwin dengan perempuan lain pada hari kawan baik saya kahwin jugak.

Saya tak tahu nak klasifikasikan perasaan ni sebagai apa. Apa yang saya boleh type kat sini, kepada dia yang akan berkahwin tak lama lagi, semoga anda berbahagia disamping pilihan anda. Semoga kalian berkekalan hingga ke akhir hayat. Selamat pengantin baru.


:)



07 June 2010

3 lelaki dalam masa seminggu!


Wah! Such a Play Girl! hahaha Oh, before that, saya terasa nak post something kat sini since dah seminggu lebih tak post apa-apa. Kesian blog ditinggalkan nestapa hahaha Btw, as usual punya alasan, BUSY!!! Busy kat office. Rumah tak. TAPI, bila balik dah penat, idea tak ada nak type-type kat sini. So, postponed. Postponed punya postponed, dah seminggu tak cerita apa-apa. Weekend memang time untuk merehatkan badan dan beraktiviti sosial dengan orang sekeliling. Entah kenapa, malam ni boleh pulak nak menaip-naip. Maybe sebab ada cerita. Ok, lets check it out, sapa 3 LELAKI tersebut!



Kejadian ni berlaku minggu lepas. Dimana terjadi pada hari Rabu, Jumaat dan Sabtu. Tapi apa yang berlaku dan apa kaitan dengan 3 lelaki ini???

Pertama, pada hari Rabu, saya 'berjumpa' dengan lelaki yang bernama SHREK! hahaha Ok, saya tengok movie Shrek Forever After 3D, office mate belanja. Best jugak tengok 3D ni. First time! hahaha Cerita kelakar lah. Cartoon kan. Saya paling suka DONKEY! Kelakar gila!

Kedua, pada hari Jumaat pulak 'berjumpa' dengan Putera Raja Parsi hahaha Tengok Prince of Persia bersama my prince charming hehehe Cerita ok lah. Jalan cerita macam cerita Shrek je tapi action boleh tahan lah.

Lastly, saya 'berjumpa' dengan budak SETAN yang kacak dan budak perempuan yang AYU! Saya pergi tengok Lagenda Budak Setan hari Sabtu aritu. Cerita biasa je. Lagipun saya tak pernah baca novel tu. Saja nak tengok sebab soundtrack cerita tu menyayat hati saya betul. Boleh nangis kalau dengar. Apa yang saya paling suka pasal cerita LBS tu, adalah, gambar-gambar photo shoot Ayu. Cantik! Nak buat camtu gak lah! hehehe

Tu jelah saya nak cerita hahaha Macam dah tak best je penceritaan saya sekarang ni kan. Hurmmm... Oh, by the way, 8th June 2010 genap 3 bulan saya dan Encik Gula2Hati bersama! Alhamdulillah.

Sampai sini jelah dulu rasanya. Nanti saya update lagi, pasal holiday saya ke Terengganu & Pahang weekend ni! Yeay!!!

;D




03 June 2010

Cinta masa lalu.


Bila cinta kini tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu.

Dulu kau tawarkan manisnya janjimu
Dan ku sambut itu dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi tinggalkan ku.

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih cinta yang fana.

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh dalam harapan.

- OST Lagenda Budak Setan