27 October 2009

Let it burn.

















22 October 2009

Minggu ini adalah minggu ke-14!


Hari ni adelah hari kedua terakhir sebelum berakhirnye minggu ke-14. Yeay! Gumbira sbb semua assignments dah siap present hehehe Ade 4 subjects semester ni so ade 4 presentations. First, Hotel and Management. Alhamdulillah, lecturer suke! Thanks to group 5 members! 2nd, subject Animation. Pfffttt!~ Paling haru! Buat story telling pasal Snow Queen. Takleh nak tunjuk sebab taknak hahaha 3rd presentation pulak adelah utk subject Digital Publishing. Siap menang PROJEK VIDEO TERBAIK lagik! hahaha Takdelah best sangat ceritanya tapi menarik jugaklah. Thanks kepada mereka2 yang terlibat. Nak tgk x video tu???? Tgk kt bawah ni :





Ok, pastu, final presentation pulak adelah utk subject Audio Digitisation. Title video Corporate Video for Amy Ameera, Makeup Artist. Sebab tu previous post pasal Make over or Over make hehehe Bukan suke2 pegi make over ye, tapi utk assignment kami hehehe Thanks to my lovely cousin Amy Ameera! Nak tgk video, tgk kt bawah ni k! Enjoy!




Start nextweek pulak, final exam week. Ouhhh...Non stop! So, skrg ni nak abiskan masa online aje hahaha Then, main FARMVILLE gak hahaha Bukan itu saje, skali dengan Final Project's proposal dah kena start buat, November sudah kena submit. Haiyyyyaaaaa.....




p/s: mode BUSY.



19 October 2009

Makeover or over make?






11 October 2009

umum dan peribadi.


Perasaan bercampur baur.
Resah. Rindu. Geram. Marah. Dendam. Sayang.
Tiada yang mendengar, hanya hati yang memendam.

Sibuk, banyak fikir, banyak kerja.
Mampu kah?
Sempat kah?
Hanya yang termampu.
Dah sehabis daya agar jadi yang terbaik.

Tidak berkesempatan merungkai patah perkataan.
Lebih banyak yang harus diutamakan.
Sekejap terabaikan.
Kembali utk meluahkan.

Haruskah kamu merimaskan?
Tidak faham ayat Melayu atau hanya sekadar buat-buat tidak berakal?
Berulang kata yang sama.
Tapi masih juga sama.
Kadang menyenangkan.
Kadang merunsingkan.
Faham.
Kamu memerlukan.
Begitu juga.
Tapi, tidak semua yang kita perlukan, kita akan mendapatkan.
Sedar, kamu hanya tempat permainan.
Maaf.
Cukup disini.
Persahabatan lebih mudah dan lebih menggembirakan.
Perbuatan bukanlah satu pengiktirafan untuk diluluskan.

Air dicincang takkan putus.
Kata mereka si tua-tua.
Tapi, dimana kesedarannya?
Perlukah si muda memaksa si dewasa?
Dewasa yang tidak beraksi seperti dewasa.
Jemu melayan karenah.
Penat memikirkan perangai.
Jelik.
Kerana pemintas Syurga, harus juga ditempuhi.
Kerana kasih sang ketua, tetap juga diteruskan.

Susah.
Sempit.
Jerih.
Hari ini yang dirasai.
Percaya.
Senang dihari depan pasti jua tiba.
Hanya sabar menguji diri.
Hanya Esa Maha mengetahui.

Titis-titis mata berlinang.
Semalam, kini.
Tiada perasaan, tiada hati.
Maaf, ini sikap.
Sikap buruk.
Terkadang melampau.
Sedar juga.
Maaf lagi.

Bila hati menjeruk.
Tiada yang mampu merungkai.
Tiada yang mahu merasa.
Tiada dia yang datang, bila diperlukan.
Sahut berkali-kali.
Pekik melaung-laung.
Tiada.
Tetap tiada.
Sepi.

Tapi Dia yang Maha Esa sentiasa ada.
Hanya ujian bak hirisan.
Dugaan.

Pengakhiran bukan suatu penamat.
Pengakhiran suatu permulaan.
Pengakhiran yang memerlukan bantuan.
Seikhlas mungkin.
Semampu mungkin.
Mampukah diri?
Mampukah minda?
Mampukah menuju ke pencapaian?
Tuhan, berilah bantuan.

Yang diingini didapati.
Yang diimpikan tidak muncul.
Silap tafsiran.
Fikir yang diingini akan mendatangkan yang diimpikan.
Silap.
Tersilap.

Sahabat, rakan, taulan, kawan, semua itu amat berharga.
Keluarga yang dicintai.
Tiada tolok bandingnya.
Kerana semua, masih disini.
Masih.

Maha Esa, peneman setia.


07 October 2009

Raya lah!


Ok, ini adelah rentetan post yang lepas. Gambar itu bukanlah gmbr pre-wedding saye ye tp gmbr photoshoot raya hehehe Pegi Tanjung Karang yang tinggal 80km lebih je nak sampai Teluk Intan. Memenatkan tapi MENYERONOKKAN! Sudah pasti hehehe Actually, photoshoot ni tak plan langsung dan saye hanya mengambil masa selama 5MINIT SAHAJA utk buat keputusan ikut mereka iaitu kawan2 Sungai Buloh saye pegi sana. Maka, terhasil lah gambar2 seperti dibawah:


Ade banyak lagi sebenarnye. Silalah tengok di Facebook saye k hehehe Oh ye, time photoshoot ni ade 3 photographers. Semua amik cantik2! Dan mereka sangat best! Kawan2 saye jugak hahaha

Dah alang2 cite pasal raya, saye nak cite pasal open house pulak. First, open house kat umah PEKJA hehehe Best!!! Meriah!!! Dan akan sentiasa merinduinya...... :) ....Dan harus ade sesi SPA-Q versi RAYALAH PULAK hehehe Sila lihat dibawah :


Gambar2 semua tu adelah drp pelbagai camera oleh pelbagai photographer. Dan seperti biase, nak tgk lagi, sila tgk kat FB hehehe Btw, thanks to EZA yang rajin buat gathering camni kat umah die. Gonna miss you n your house too!

Hari berikutnya pulak, open house kat umah teacher JOHANA time skolah teknik dulu hehehe Best sebab ade sorang photographer and dapat HARVEST pokok RAMBUTAN teacher hahaha Pastu pegi photoshoot kat TASIK BIRU. Gambar tasik takde tapi gambar lain ade. Sila rujuk dibawah :


Raya tahun ni memang amat menyeronokkan, kenapa pun saye tak tahu tapi memang sangat happening! Gembira aje rasa. Dan kalau boleh, biarlah kegembiraan ni berlanjutan sampai raya bila2 pun. Jom raya!

:D





p/s: banyak gambar dari cerita hahaha I LIKEEE!


02 October 2009

Pre-Wedding?






Apa kata anda?