23 September 2009

Punca cinta kita.


Begitu berat melangkah melihat kau bersamanya
Adakah aku yang salah atau hanya helah saja?

Ku masih mencintai diri kamu walau kau menjauh
Ku rindu

Kau bagaikan udara yang membantu aku untuk terus hidup di atas dunia
Tanpamu ku lemah pasti aku tak berdaya
Kerna kau maha karya cinta

Biar pun kau tidak mahu menerima kasih daku
Ku kan setia bersamamu sehingga ke akhir waktu

Ku tetap menyayangi diri kamu biar kau berlalu
ku rindu


Kau takkan dapat aku lupakan kerna kaulah punca cinta kita
Mengajarkan ku erti bahagia
Temanilah aku semula

Ingatlah pesanan daku yang masih akan menunggu





22 September 2009

Break Up.


by Pete Yorn & Scarlett Johansson





p/s: cool!


17 September 2009

I'm sorry, sayang.


I'm sorry sayang.
Bukan I tak sayang you.
I sayang you.
I sayang you sangat2.
Tapi nak buat camne sayang.
I terpaksa tinggalkan you.
I takde pilihan lain.
Walaupun I dah ade pengganti you,
tapi you tetap ade dalam ingatan I.
I akan selalu ingat kat you.
I akan selalu kenang jasa you pada I selama ni.
Sejak pertama kali kita kenal sampai lah hari ni.
Kita still boleh jumpa kan, sayang.
I pilih DIA demi masa depan I, sayang.
You tetap dalam hati I sampai bila2.
I takkan lupakan you.
I akan terus menyayangi you,
even kita takkan dapat bersama macam dlu.
I taknak you sedih2 ok sayang.
I akan contact you sekali skala.
You jangan jeles bila I dengan DIA.
DIA adelah masa depan I, sayang.
I perlukan DIA demi masa depan I, sayang.

:(





Selamat kena tinggal kat rumah sayangku ACER TravelMate 250.





p/s: Selamat berjuang bersama-sama ku DELL Latitude D620. :P



16 September 2009

Ramadan Terakhir.


Ramadan kali ni merupakan Ramadan terakhir saye kat UPM. Pasni taktau lah saye sambut ramadan kat mana pulak. Maybe kat negeri orang, maybe kat negara orang(???), maybe kat rumah parents or maybe kat UPM lagi. No body knows until Ramadan come again. But sepanjang 3tahun menyambut Ramadan kat UPM ni, byk dugaan yang saye kena lalui. Macam, macamane susahnye nak berbuka n sahur sorang2, I mean without my mama(argh! makanan kat sini tak best!), macam mane nk control marah, macam mane nk sabar dan sabar dan sabar dan sabar lagiiii. Hmm... Semua tu, Alhamdulillah, setakat ni buat saye sedar. Its not easy anyway.

And ape yang BEST nye Ramadan kali ni, saye banyak jugak buka puasa kat luar. Before tu, nak btau semua, kawan saye Badriah dah dapat baby girl! Nama baby tu Nur Airis Malihah. Cute!


Ok, back to buka puasa's story. 1st buka puasa kawan2 ex-diploma kolej dlu, buka kat KGPA Bukit Kiara. Its was on Saturday. Sebelum hari kejadian, saye and Sheila buka puasa and sahur kat bilik Sab. Best tdo ramai2! hahaha Buka puasa at KGPA sangat best sebab dapat jumpa kawan2 yang dah bertahun2 tak jumpa. Bab makan, sedap jugak lah walaupun tak makan sangat. Sibuk menyembang aje hehehe


Lelaki itu BUKAN kekasih saye ye. Harap maklum.

Pastu cuti Merdeka pulak. Dan saye sesuke hati extend cuti sampai Selasa. Kebetulan memang takde class on Tuesday, so, CUTI lagi lah! hehehe Sangat best dapat berbuka kat rumah dengan family.

On the following week, saye buka puasa ADHOC dengan ex-office mate time practical pulak. Terasa sangat bosan, lalu mengkontek mereka hahaha Buka puasa kat Carl's Jr. yang ala2 gitu2 aje lah sedapnye. Tapi seronok sebab layan budak2 ni main game before berbuka tu. Tak penah2 masuk tempat main game tu, aritu masuk. Layankan jelah.

Then, balik rumah lagi, cuti Nuzul Al-Quran. Yeay! Seperti biasa sambung sampai Selasa hahaha Syokkk!!! And on the same week, saye jadi AWARD WINNER hahaha Award ape? Dekan! hehehe


Esoknye berbuka dengan ex-housemate, Fairuz, kat Yankee's Hut, Bangi. Pastu borak2 sampailah 11PM lebih. Seronoknye!!! Lama jugak tak jumpa Fairuz. Semuanya EX kan. Nasib bukan EX-BOYFRIEND hahaha

Dan sekali lagi buka puasa ADHOC dengan CURRENT classmates hehehe Berbuka puasa di Manhattan Fish Market, Midvalley. Seronok juge!!! Dapat makan Cream Puff Papa Beard. Sedap dan enak!


Lelaki ini juga BUKAN kekasih saye tapi kekasih Emma hehehe

Lepas tu berbuka kat bilik sorang2 aje. Sangat bosan. Cepatlah raya so takyah pening2 kepala pikir nak makan ape. Oh ye, kita semua dah nak sambut Aidilfitri pulak kan. Saye nak wish kat semua readers dear blog , SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN. Mintak maaf kalau ade tersalah bahasa, grammar, tatabahasa, tersilap cerita, teramik gambar korang then letak kat sini hehehe Semoga kita semua dapat sambut Aidilfitri tahun ni dengan penuh gumbira!

;D




p/s: tak sabar nak raya! taktaulah apsal tahun ni excited lebih hehehe




15 September 2009

Misi Terkini.



Buat Passport.
(sebab harga dah turun, yeay!)


;D








p/s: Singapore, here I come!


A, B, C



are just NOT into me!








p/s: C, I'll meet you next year.


13 September 2009

Jika ini hakikat-Nya,


Aku serahkan jiwa dan ragaku.
Menantimu walau sengsara,
Jika ini ketentuan-Nya.

Jika ini hakikat-Nya,
Aku serahkan jiwa dan raga.
Jika ini ketentuan-Nya,
Kau kan jadi milikku jua.











p/s: menginjak pada tanah yang sama, bernafas pada udara yang sama.


01 September 2009

1st September 2008


Yes. It was last year. Kalau ade yang ingat lagi, tarikh ni 1st day kita puasa last year. And its been a year! A YEAR. Maybe ade yang tak terasa masa berlalu cepat betul. Maybe ade yang terasa lama nak mati masa berlalu nak sampaikan setahun ni. As for me, saye terasa sangat menyeksakan. TERLALU. Ade orang cakap, tapi senanglah untuk anda berkata2 kan. Macam mane dengan yang rasa? Tak try pun anda duduk dalam KASUT saye kan. Cuba try test tengok camne. Maybe ade yang tak faham. Takpe, biar saye fahamkan cerita sebenar. Memandangkan dah genap SETAHUN saye macam ni. Tak salah kot untuk kita kongsi bersama.

Tahun lepas, 1st Sept 2008, saye dan N(Encik A), secara rasminya, tidak bersama lagi setelah 2tahun. Yang memilukan lagi, masa tu bulan puasa. Saye telah ditinggalkan terkontang-kanting macam tu je. Dengan alasan yang berkoyan2 dari pihak N. Kadang2 ade alasan yang tak munasabah utk dijadikan ALASAN kukuh. N dengan bongkak dan sombong langsung tak hiraukan saye, taknak dengar luahan hati saye, buat saye macam TERUK SANGAT, hina sangat, langsung tak nampak ape yang dah saye buat utk die selama bersama. Bayangkanlah, macam mane saye nak lalui bulan penuh mulia tu tapi mata saye selalu berair. Tak kira siang, malam, pagi, petang, nangis. Beberapa kawan saye selalu tengok saye nangis. Saye rasa, masa tu dugaan yang paling tak mampu saye nak lalui. Saye jadi macam hilang arah, saye taktau nak buat ape. Saye tak tipu, time tu study saye memang huru hara. Saye kerap ponteng kelas. Kewangan tak stabil, even saye tak penah mintak bantuan N, tapi saye selalu mengadu kat dia. Saye rasa susah sangat.

Sebulan puasa yang sangat susah. Ye, saye cuba utk berkawan dgn lelaki lain, tapi, N tetap menghantui saye. Saye cuba nak study macam biasa balik tapi hasilnye, pointer saye jatuh mendadak. Dan yang lebih menyakitkan, bila N, bangga dengan pointer die yang masuk dean list. Oh, die boleh belajar macam biase, sedangkan saye ni, Tuhan je yang tau. Mula lah, keluar kata2 bongkak sombong die tu. Saye, masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Die taktau betapa hancur leburnya hati saye ni. Tapi saye diamkan aje. Pada mulanya, saye cuba utk perbaiki hubungan semula. Selalu fikir, N je yang layak nak dapat hati saye. Sebab tu tak putus asa nak mencuba. Mana tak nye, die pun selalu bagi harapan(PALSU) kat saye utk perbaiki hubungan kami.

Sampai satu ketika, N bercerita tentang perempuan lain yang die kawan kat sana. Pelik, sebab die boleh nak cari perempuan lain sedangkan saye susah nak terima lelaki lain. Tapi, masa tu saye konon nak jadi profesional, dengar masalah percintaan die dengan perempuan tu. Bodoh kan saye. Taktau ape benda yang saye buat. Ade desas-desus kata, saye ni selalu dipermainkan. Ade orang ckp kat saye, saye buat macam tu sebab saye nak tarik balik hati N. Semua tu betul. Bodoh kan. Memang bodoh. Tapi saye masih tak putus asa. Saye sayang N, saye nak N, tentulah saye usaha.

Sampai satu hari tu, setelah 7bulan tak jumpa, N kononnya, buat surprise kat saye, datang KL, jumpa saye. Hati sape yang tak excited nak jumpa orang yang kita sayang. Saye sangat excited nak jumpa N. Memang jumpa, tapi saye tak pasti drama ape yang jadi time tu dari N. Dua2 sedih, nangis. Selepas Aquaria bulan Januari 2009, saye dah tak nampak kelibat N lagi. Tapi N still call saye. Buat macam takde ape jadi. Mula2 tu memang saye suke, tapi lama2 saye rasa N macam nak amik kesempatan aje kat saye. Sekali lagi saye rasa bodoh. Saye cuba kawan dengan lelaki lain sekali lagi, tapi masih sama. GAGAL. Mungkin ini kejam utk saye cakap kat sini, tapi bagi saye semua kegagalan yang jadi berpunca drp N. Kalau die tak tinggalkan saye, saye takkan kenal lelaki lain. Maaflah, saye salahkan anda, N.

Keadaan semakin meruncing. Hati tak dapat nak terima. Kadang2 boleh, kadang2 tak boleh. Boleh gila saye. Dah masuk tahun 2009 tapi masih sama, takde perubahan. Sampailah N cakap kat saye yang die dah TAK cintakan saye lagi. Tak payah cakaplah ape yang saye rasa masa tu. Semua tahu kot. Dan yang lagi memilukan, birthday saye, N LANGSUNG TAK wish saye. Sedihnye hati saye. Sedangkan birthday die, saye wish. Bodohnye saye. Beberapa minggu lepas tu, saye dapat berita, N nak kahwin dengan perempuan lain tu. Saye tak penah alami situasi tu. Saye rasa macam dalam TV tapi ni lah realitinya. Boleh bayangkan tak, orang yang anda sayang nak kahwin dengan orang lain BUKAN dengan anda. Sakit kan? Sakit sangat. Lebih2 lagi pilihan keluarga katanya. Katanya lah. Saye cuba utk redha and terima.

Dan selepas tu, N cakap dia masih cintakan saye. Rasa macam berlakon filem TAMIL pun ade. Lama2 saye dah tak yakin dengan N lagi. Saye dah tak percaya semua yang N cakap sebab rasa macam MAIN-MAIN je die selama ni. Buang masa. Lama lepas tu, N dah hilang dari ingatan saye. Dan saye masih cuba berkawan dengan lelaki lain sekali lagi. Tapi, tak tahu lah Tuhan nak menduga saye lagi, boleh pulak saye TERJUMPA kawan N. Mengucap panjang saye. Kenapa mesti ade kaitan lagi? Kenapa mesti N ade lagi dalam hidup saye? Saye tak faham. Dan kenapa N nak sibuk2 baca blog saye, amik tahu pasal saye? Ish! Tak faham!

Minggu lepas, N call saye, konon nak tanye macam mane Ramadan tahun ni. Kalau Ramadan tahun lepas taknak amik tahu, tak payahlah susah2 nak amik tahu Ramadan tahun ni. Dah nak kahwin, buat cara nak kahwin. Dan sekali lagi, saye GAGAL. Saye TETAP menyalahkan N. Biarlah anda semua nak cakap ape pun, sebab anda semua tak rasa ape yang saye rasa selama SETAHUN ni. Bak kate orang ni, luar nampak OK, tapi hati sape lah yang tahu. Betul kate orang tu. Hanya orang yang penah lalui saje yang tahu menilai.

Tak dinafikan, saye tak sempurna utk N tapi saye dah cuba sedaya mampu saye utk jadi sesempurna mungkin utk N. Takde jodoh agaknye. Saye terima. Tapi tolonglah pergi dari hidup saye. Saye BERHAK untuk bahagia jugak. Dah setahun saye macam ni. Tolonglah. Saye percaya, setiap ape yang jadi, pasti ade hikmahnye. Saye boleh terima sikit2 sekarang. Tapi utk berkongsi kasih, TAK MUNGKIN. Saye bukan sebodoh tu. Saye tahu hati N, saye kenal N, tapi N, anda dah buat keputusan, ini lah keputusannye. So, terima aje. Terima aje, macam saye terima, telan even sakit. Memang saye masih sayang N, tapi tolonglah saye buang N dari hati saye. Sebab saye tahu N tak layak utk dapat hati saye sekarang. Cukuplah setahun yang memeritkan, N.

Saye harap, 1st Sept 2010, saye boleh type cerita yang HAPPY kat sini, bukan lagi pasal N. Insyaallah.