25 August 2009

Currently,



I just don't get it,
what is happening now,
what will happened next,
and how it will be ended.

Dear Allah,
please help me with this.
I just can't do this by myself.


23 August 2009

Sementara menunggu.

Menunggu waktu berbuka puasa, dan terasa sgt bosan, saye nak BAYAR hutang TAGGED oleh Baby Alya's Mummy hehehe Lama tak buat tagged kat sini, so ni nak buatlah ni! Ade 2 lagik hahaha



Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi tag ini.(kalau salah sorry ye Mummy hehehe)

1. since saye kenal Mummy Alya ni, saye tahu die seorang yang cantik!
2. officemate kakak saye
3. suka baca novel
4. suka makan hehehe (Mummy Johan slalu cite :P)
5. ade baby yang cute yang saye tak sempat nak jumpa


Nyatakan 5 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima tag seterusnya.

1. masih single hahaha
2. student kat UPM
3. anak bongsu
4. suke baking
5. tgh blaja masak lauk pauk pulak


Nyatakan 5 hobi diri sendiri sebelum memilih penerima tag seterusnya.

1. baking cakes, pudding, etc
2. dengar lagu
3. cipta creative things
4. makan
5. photography gak


5 orang penerima tag yang seterusnya.

1.
2.
3.
4.
5.

takdok! hehehe



What do you choose for your....

1) eyeshadow..?
- currently my fav eyeshadow M.A.C Wet Eyeshadow beli RM10 aje and Loreal ColorAppeal Harmony Collection Eyeshadow yang kakak saye hadiahkan hehehe


2) shoes..?
- white wedges and kalau ade yang perasan, saye dah ade 3wedges kaler putih hahaha


3) breakfast..?
- nasi lemak telur mata kat cafe faculty, or lontong kat Kedai Pak Yop Satay House, or roti canai kat faculty economy, HEAVENNNN!


4) car..?
- VW Beetle kaler KUNING, or Honda Jazz Metallic Pink or SAGA baru pun ok hehehe


5) lipstick..?
- nude color from Bobbi Brown Masjid India hahaha Taffeta Caresse Aishwarya Rai by Loreal and Mybelline Water Shine 3D Essence.


6) eye-bag buster..?
- tak penah buat pape lagi ngn eye-bag ni. maybe kena buat eye treatment kot


7) lip-liner..?
- tak pakai jugak


8) eye-liner..?
- Avon glimmerstick blackest black jugak, sebulan sampai 2 batang pakai hahaha btul2 punye tenyeh


9) handbag..?
- Momoe, LV Bandung tapi tak pakai sangat sebab slalu pakai bag besar utk pegi kelas aje


10) foundation..?
- tak penah pakai sebab tak reti and tak suke


11) laptop / pc..?
- Acer TravelMate 250 yang for sure takkan dapat jumpa lagi model ni


12 ) facial cleanser..?
- Nivea Sparkling White Whitening Foam tapi tak putih2 gak. haish.


13) nail color..?
- saye tak suke kaler kuku even ngan inai. lebih suke natural color.


14) mascara..?
- tak suke pakai mascara gak sebab rasa mata macam melekat aje tapi teringin nak pakai bulu mata palsu tapi tak reti nk pakai sendiri hehehe


15) lip gloss..?
- Revlon Midnight Swirl nude color and Secret Rouge Glide kot tapi kaler pink la


16) sunnies..?
- tak pakai shades


17) perfume..?
- previously Miracle So Magic! by Lancome skrg teringin SANGAT nak pakai KATE MOSS


18) vitamins..?
- baru2 ni makan Vitamin C Pusat Kesihatan UPM hahaha tak mampu dah nak beli suppliments skrg ni


19) fastfood..?
- BurgerKing


20) Romantic place for a candelight dinner?
- KL Tower puhleaseee.......hehehe



Ok itu saje buat masa ni. Jam baru 5.31PM huhuhu Selamat berbuka puasa kepada semua!

:)



p/s: Menu arini - Asam Pedas Ikan Pari makan dgn Cencaluk, Pucuk Ubi Masak Lemak, Bhamia Kambing & Sirap Bandung+Soda.



Before 2nd day.


We have to go through the 1st day first rite? So, ape yang telah saye lalui on the 1st day of Ramadan? Lets start with Sahur. Oh, kami semua tersedar pukul 5.15AM hahaha Kabut sket time nak makan sahur tu. Tapi we managed to finish our meal before Imsak. Pastu, memang tak tdo, asyik borak, ketawa, borak, ketawa sampai Subuh. Actually masa kat meja makan lagi pun dah tergelak2 hehehe

Around 10AM camtu kami telah memulakan tugasan utk menyediakan juadah berbuka puasa. Awal gile kan! Tapi senang, sebab petang2 dah leh dok relax sambil tunggu waktu berbuka. So, menu hari ni, KERABU KERANG+TAUGEH Maksu(sebab saye yang buat OK!), KERUTUK IKAN CENCARU, DHAL MASAK LEMAK, BUBUR KACANG+DURIAN & TEH TARIK Daddy yang best!!! hehehe

Sedang menunggu kehadiran waktu berbuka puasa tu, ini telah terjadi :


Kanak-kanak berumur 5tahun ini telah menjadi model saye SEBAB die pakai JUBAH and KUPIAH dah macam Orang Arab lah! hehehe Sangat comel! Baru lepas mandi. Johan panggil pakaian yang die pakai tu, BAJU MASJID hahaha So cute! Ini ade lagi gambar die posing2 petang tadi :


Kat tangan die tu adelah TOY yang baru dibeli. Kasi tunjuk sket la kan hahaha Lepas berbuka puasa and Maghrib prayer, everyone enjoy the MARVELOUS Bubur Kacang+Durian YUMM YUMMM! Sementara kaum Adam pegi berterawih, kaum Hawa kat umah tengok Cerekarama yang TAK BEST tu hahaha Disebabkan FAHRIN, tengok jugak lah hehehe

So, lets hope we managed to meet the 2nd day of Ramadan and until the last day of the month. Amin. Until my next post. AHLAN WASAHLAN.


PEACE! hehehe

;P





20 August 2009

BUSY body GILE!


Sapekah yang busy body itu??? Semestinye saye lah hahaha Saye teramatlah SIBUK sejak kebelakangan ini. Tak sempat nak 'membelai manja' dear blog , hehehe Seminggu sekali pulak skrg saye update cerita kat sini. Baaaaanyaaaakkkk cerita nak share tapi tak berkesempatan SEBAB saye ade TEST1, pasti kena study kan. Then, ade FINISHING SCHOOL, ala2 kursus. Jap lagi saye cerita lagi.

Sebelum tu, nak share dengan semua, one of my BFF, Wawe sudah pun graduated and aritu, 8th Aug 2009 hari CONVOCATION die. Saye and Sheila HARUS lah datangkan. Sab pulak secara sukarela nak amik gambar Wawe. Fortunately, Wawe ade EXTRA invitation cards, maka saye ngan Sab dapat masuk dalam dewan hahaha Sheila sampai lambat sebab ade hal. Semangat ni nak masuk dewan sebab 1st time dapat tengok convocation DEGREE. Before ni diri sendiri convo Diploma aje. Serta-merta semangat nak convo gak hahaha Sabar...Sabar... hehehe Starts at 2PM until 6PM. Lama gile! Tapi best! Keluar je dewan terus pegi photoshoot. Dan antara gambar yang terhasil adelah:


Pictures by Sabrina Cheng(nama photog die hehehe) and superb cantik kelasss gituuu all the pics!!! Suke gile dapat beraksi depan DSLR Sab hehehe Thanks Sab!

2 3 hari berikutnya, bermula lah UJIAN untuk semua subjects semester ni. Haish, belajar aje keje saye sepanjang minggu tu. Konon nak dapat DEAN lagi sem ni. Konon. Tak abis lagi test1, ade pulak Finishing School iaitu utk FINAL YEAR Student. Finishing School ni mission die nak lahirkan graduan yang berketerampilan, and byk tolong student prepare utk keluar keje nanti. So ade COMMUNICATION session, INTERPERSONAL SKILLS, PERSONALITY GROOMING, camne nak buat RESUME and COVER LETTER pastu INTERVIEW session. Overall, sangat best sebab facilitator kami DR.AIDA(sama nama saye tau! hehehe) sangat sporting, sempoi and we all sangat enjoy!

Then minggu ni sambung balik test1 yang sangat mengganggu gugat kepala otak kena baca banyak gile notes! Semalam, Rabu, baru abis last paper. Dah abis test ape lagi, time nak buat assignment pulak lah ye. Ni tadi saye baru siap buat MAGAZINE. Memang instant aje saye buat hahaha

Oh ye! Sabtu ni kita semua umat Islam dah start puasa kan? Selamat menjalani ibadah berpuasa kepada semua ye. Saye mengharapkan bulan Ramadan tahun 2009 ni lebih bermakna and lebih indah berbanding tahun lepas(ehem ehem!), Amin. Yeay! Jumaat ni balik rumah Sungai Buloh setelah 2minggu tak balik!

;D


p/s: jap je dah setahun ye.



14 August 2009

Kepada,

Rubi,
"saya respon~!!!
nahiii~!!!!
tidak ada belog yg menarik akan menjadi santapan mata n nurani ini nanti..

wuwuw...."


Ok, atas permintaan anda, saye tidak akan tutup blog ini supaya akan sentiasa ade santapan utk mata dan nurani anda hehehe


Cik Eza,
"tidakkkkkkkkkk
jangannnnn
nnt sy mau bace ape?
:P .. "


Baiklahhhhh! Anda boleh terus menjadikan blog ini bahan bacaan anda hehehe ;)


Misbehave,
"y y y ?!

sementara bole, selamanya nooooooooooooo! i love reading ur blog oke!

tula susah kalo da ramai sgt baca blog kita ni, we cannot share everything here nymo kan? huhu..

*aku plak tetiba meluahkan prasaan..hahaha*"


Why ek? Thanks mummy, but as you said, susah kalo ramai yang baca blog kita and we can't share everything. Tapi untuk permasalahan saye ni, saye malas nak share ngan Encik A saje. Maaflah Encik A, saye kalau boleh taknak anda baca lagi blog saye. Lgpun anda dah nak kahwin kan. Cukup2lah tu. Kenapa nak tahu pasal hidup saye lagi kan? Mungkin lebih baik anda ambil tahu pasal future wife anda and perbaiki kelemahan diri anda. Kalau dah taknak tu, buatlah cara taknak. Cukuplah ye Encik A. Terima kasih. Dan saye masih menggagahkan lagi diri utk blogging kerana mereka2 ini yang amat saye sayangi tapi bukan anda Encik A. :)


Syebi Burn,
"i will say no, dear!!!
U can take a break but plis dont stop blogging...
Cerita2 ni bleh buat u tersenyum later... trust me!!"


Oh ye, saye dah pun seminggu tak blogging hehehe Betul2 punya break! I won't Syebi. :)


BlackPink,
"tidak.....jgn ttp blog ini...."

Oh tidak tidak Sheila. Akan lebih banyak lagi cerita pasal kita pasni hahaha


Seha Owen,
"kenape weh??"

Seha, aku harap ko dah baca kat atas tadi hehehe


Diana Hamasuba,
"sape nk teman saya bebel2 nanti?"

Ok, saye akan teman awak bebel hehehe


Aneka Bahulu Istimewa,
"hai kak aida..saya dila tuan empunya blog sindereladhiela tu..ni saya nak bgthu yg saya ada amik tempahan bahulu. kalau berminat sila jenguk anekabahulu.blogspot.com."

ahahaha sempat lagi Dila mempromosi bahulu kat blog saye ye. Anyway, thank u! :)


SHINA,
"la nape nak close... u the only blogger yg guna ayat skema giler & i Like iT !!.. sila jgn close ok... x meriah lg sudah..."

Ayat skema ke??? hahaha Tak tutup, pasti meriah kan! :D


**PriNciPLe_AmZy**,
"Alo....tak yah la...blog kamu ini best juge utk dibaca...specially utk baking2 =D ... "

Oh ye, baking2 akan berjalan seperti biasa tak lama lagi hahaha


dotlegend,
"tutup??
jangan!!!"


Baiklah, tidak!!!


eM.,
"mengapakah??"

Sudah baca diatas kan?? :)


amieaffriza,
"tutup??nnt anda hilang 1 tmpt utk luahkan rasa..sharing tu kan 1 terapi..hehe..thanks aida sudi baca blog sy walaupun x de yg menarik sgt pun..huhuhu..thanks jgk utk serunding anda yg lazat itu =) .. "

Betul tu Amie! Saye juge suke baca blog anda hehehe Welcome welcome! :D


shima,
"eh.xyah lar tutup blog.cannot.cannot."

Tidak tidak. Takkan tutup. :)




Thanks for the responses! Saye TAKKAN tutup dear blog , !


06 August 2009

Apa kata anda kalau,

saye kata saye nak
TUTUP dear blog, untuk selamanya?


Sila respon,
(macam ade je yang nak respon)
terima kasih.


:)


03 August 2009

3 hari berseronok-seronok.


UPM bagi cuti awal sebab soh dok umah kuarantin kan, kite ni pegi jalan2 lagi ade la hehehe Pastu, patutnye study kan sbb Test1 dah dekat, ni tak, siap gi tengok movie lagi hehehe Tapi, tu bukanlah bnde yang nak dibebelkan kat sini. I just wanna share with all of you, what i did last weekend. :)

Referred to my previous post, saye tengok THE PROPOSAL! Tapi nak start with hari PERTAMA dlu, which is on Friday. Ok, sepatutnye ade meeting kat THAQWA(kedai mamak kat area umah saye) utk Bamboo Riverians Vacation akan tetapi telah dikensel dan ditukarkan dengan makan-makan di rumah PEKJA. Sebenarnye makan-makan tu utk abang die yang nak gi further study kat Indonesia tapi kite pun nyemak skali hehehe Food BEST! Kenyang makan. Macam2 ade, roast lamb, sotong bakar, ikan bakar, semua bakar2. Syukur alhamdulillah. Thanks Pekja! Dan seperti biase, sesi 'SPA-Q' bermula lah hahaha Sambil2 gossip. Sila rujuk gambarajah di bawah utk pengamatan bersama :


Pastu, Halim pegi 'fogging'(bak kate Pekja) lupe nak bawak 'baby' die skali, memang akan dikerjakan la kan hahaha Maka, terciptalah gmbr2 dibawah ini oleh saye hehehe


Ade lagi gambar2 gila kami hahaha Tengok kat Facebook Halim la ek hehehe Macam la anda kenal Halim tu kan hehehe

Sebelum kejadian diatas terjadi, saye sudah planned bersama Encik B utk menonton The Proposal dan pada masa yang sama Sab ajak teman die pegi beli DSLR baru kat PC Fair. Bersama2 kami juga adelah Moonsyi. Maka, hari KEDUA, kami pegi ke PC Fair beli Sony Alpha A230!!! Argh! Jeles! Seperti biasa, saye jadi model perasmi pertama Sab hahaha Best best!!! Cantik kan gmbr2 kat bawah ni :


Gambar2 ini dicurik dari album Sab kat Fecebook. Tengok! Gelojohnye saye hehehe Gambar2 ni semua di ambil dari camera baru Sab tau. terus rasmi dan gambar yang paling CANTIK adelah gambar kat bawah ni. Cantik bukan???? hahaha Credit to Sab and the model too! ehem ehem hahaha







Kemudian, saye pegi tengok THE PROPOSAL. Sila la pegi tengok wahai semua orang kerana cerita ini sangat BEST! Tak tipu. Saye pun tak rasa rugi tunggu lama2 untuk menonton movie ni semata-mata. Dan, ditambah pula menonton bersama Encik B kan. Thank you Encik B. teehee~

Ouh, baru cerita hari kedua kan. Ade lagi hari KETIGA hehehe Saye pegi meneman Encik B membeli-belah di IKEA. Ye, IKEA tengah SALE! Saye pun sgt rambang mata melihat barang2 disana.

Sungguh seronok hari minggu saye diisi dengan aktiviti yang sangat bahagia! hehehe Saye sungguh HAPPY dapat lepak ngan kawan2 Sungai Buloh, dapat teman Sab beli DSLR baru die, dapat jadi perasmi pertama camera tu gak (hahaha), dapat jalan2 ngan Sab and Moonsyi, dapat jumpa, tengok movie, jalan2 ngan Encik B teehee~

Thanks everyone, you guys made me happy and happier day by day. People said, life must go on! Tomorrow i'll be back to UPM, setelah seminggu berJIMBA cuti2 H1N1 hehehe Until we meet in my next post.


:D



01 August 2009

I am HAPPY!





Thank you Encik B.


:)