30 June 2009

June the JunEST!


As per above refered, dah 30th June dah which is last day of the month! Jap je ye masa berlalu. Tapi saye suke SANGAT masa cepat2 jalan tinggalkan saye dan cerita lama. Tak sabar nak tunggu 2010. Dulu tak sabar nak masuk 2009, skrg 2010 lak. Nampaknye 2009 tak menjanjikan ape2 perubahan buat saye. Takpe. Sabar. Terima. Redha.

Walaupun keadaan agak kucar-kacir sejak kebelakangan ni, tapi bulan JUNE ni banyak benda happy yang jadi kat saye, yang tak happy pun ade juge. Since 1st June, until 30th June. So, lets recap the whole month with me ok!

1st June, for the first time cuti time internship huhu sebab pegi bikin passport. Tapi agak tak best sebab MyKad saye rosak...Alamak! Tak gi collect MyKad baru yang buruk itu lagi! Sila ingatkan diri sendiri. Dugaan yang besar. Tapi dijalani dengan penuh ketabahan, ecewahhh! hehehe Dan yang pasti, June adalah bulan kelahiran saye! Yeay! Pastu, my cousin, DeqWan kawin kat TTDI. Dari pagi hingga ke malam kat umah die tolong2 pape patut. Penat! Tapi enjoy dapat jumpa sedara-mara saye yang belambak-lambak.


Lepas DeqWan kawin, hati sudah gumbira kerana akan ke Bandung! Keje seharian adalah baca blog orang yang dah penah gi Bandung. Seminggu keje tu je hehehe Sangat tak bagus. Before pegi Bandung, saye dapat flying colors result! Happy! Sebab tau diri boleh buat! Yakin boleh! hahaha Suke sukeee!

Dan sehingga saat melangkahkan kaki ke LCCT, hati riang tidak terhingga! Sesampai je kat LCCT, halamak bag hilang pulak. Tapi saye masih LUCKY sebab bag tu menyorok dalam bas aje hehehe Hati saye ni Tuhan aje yang tahu. Dan seperti semua tahu, ketika saat melangkah kaki ke tanah Bandung, HAPPYYYYY! Shopping shopping shopping! Perkara yang paling saye suke dalam hidup saye hahaha Segala masalah, makan hati, sakit hati, sakit jiwa, saye tak rasa langsung. Maaf la, orang kat Malaysia langsung saye tak ingat hahaha Rasa nak duduk sana aje!

Pulang dari Bandung, saye jatuh sakit. Ecewah macam sakit teruk aje. Padahal tak cukup rest and takde selera makan. Demam sikit2 pastu sakit mata. Kira teruk gak la kan kalau 2 hari tak makan. Bukan nak diet sebab badan dah macam dipam2 tapi memang tak lalu. Loya gile tengok makanan. Pastu gi klinik dapat MC 2 hari, yeay! Sakit tapi happy sebab takyah gi ofis hehehe

Lebih kurang seminggu lepas tu, saye dah agak sihat sket. On 19th June, lecturer datang evaluate saye and Sheila kat company ni. Kecut perut gak lah nak tunggu hari tu. Macam2 fikir. Last2 semua ok. Alhamdulillah, dapat lecturer baik. Dah leh senang hati balik dah hehehe Dan kelihatan jadual saye agak packed! Sebab birthday saye pulak weehee~ Dan yang paling best, saye dengan classmates masa Sekolah Teknik dlu pegi picnic kat Port Dickson. Ouh ade BBQ, ade macam2 lah, Saye pulak bawak birthday cake sendiri hahaha Kesian sungguh. Chocolate Moist buatan sendiri ye! Walaupun takde rupa tapi sedap OK. Ajip siap tapau lagi hehehe


Tu gambar Paan(kiri yang macam poyo je padahal bkn reti pun tu hahaha) and Ammar tengah bakar ayam yang sedappp!!! Seronok bangat, walaupun hari kejadian adalah sehari sebelum birthday saye, mereka tetap nyanyi lagu HAPPY BIRTHDAY kat saye siap gitar 2 besar 1 kecik ape tah nama ukelele kot. Ouh sungguh terharu hati saye. Saye taktau camne nak express betapa happy nye hati saye hari tu bila kawan2 saye meraikan sebegini. Friends are EVERYTHING to me! Love you guys soooooo damn much!

Petang tu sampai umah saye terus pengsan, pening gile maybe sebab panas sangat kot even pagi tu hujan lebat. Tido sampai malam. Pastu boleh pulak terbangun before 12AM hahaha Macam faham je kan. Dan yang paling menyeronokkan lagi, saye dapat 1st birthday wish thru SMS tepat 12AM from someone that i really really LIKE! hahaha Pengakuan disini. Kalau anda baca, anda tahu la sape anda pada saye hehehe Thanks alot! Sangat terharu. Pastu SMS bertalu2 from my friends. Thanks thanks! Sayang semua! Dan yang paling tak best, saye ade dapat free calls from MAXIS tapi taktau nak call sape. Yelah tiada kekasih hati kan. Kalau ade boleh la call kot. Tapi call jugak orang hahaha Kepada Encik B yang sanggup melayan borak dengan saye hingga 4AM itu, terima kasih! Sayang kamu juge hehehe :P

Kalau nak difikirkan pasal sedih, memang sedih gak la bile Encik A langsung tak wish. Sungguh KEJI kamu Encik A. Tahu la sudah punya perempuan lain kan. Buduh. Tapi ADE AKU KESAH??? Ramai lagi yang wish kat Facebook, kat sini. Hah! Bukan setakat itu aje kekejian yang dia buat, kalau ade yang baca post sebelum ni, KEKEJIAN terus berlarutan bila Encik A btau nak kawin sama itu perempuan. Baguslah, sama2 keji hahaha

Bile sudah hampir kepada penghujung June, sudah pasti lah internship dah nak abis. Sungguh tak sabar! Excited gile. Tapi nak kena siapkan buku log ngan report lak. Aduhai...Tapi takpe, bisa diatur yang itu hehehe Pasni, saye ngan Sheila and Sab busy nak buat preparation utk class trip utk coursemates pulak. Wah! Seronoknye sebab saye akan BUSY. Saye suke busy sebab nanti saye akan lupa banyak benda yang tak penting. Tambah2 lagi saye dah final year kan. Lagi BUSY! Suke sukeee!!!

Untuk pengetahuan semua, birthday MAMA saye juge jatuh pada bulan June, maka tiada pun party2 60tahun utk die hehehe Sian mama tapi kakak saye belanja KFC pastu makan durian, besttt!!! Thanks kakak hahaha Takpe mama, nanti Aida belanja mama ok tapi lepas dapat elaun and loan hehehe

So, the last day of the month, apekah yang saye dapat??? Harap jap lagi supervisor cakap elaun dah leh collect kat HQ hahaha Dan semalam, saye ngan BAMBOO RIVERIANS(kawan2 Sungai Buloh hehe) sudah plan baik punya nak gi tengok TRANSFORMERS Khamis ni! Yeay! Best!

I hope July nanti kegembiraan sebegini akan berterusan sampai bila2. Boleh la kalau nak tambah kedukaan sikit2 hehehe Lumrah hidup. Till now, will update soon okay!

:D



28 June 2009

Saye tak terfikir,

yang saye masih boleh ada kat sini hari ni.

Saye tak terfikir,
dulu, saye akan jumpa seseorang kat internet.
Saye tak terfikir,
yang saye boleh pegi jumpa dia secara live.
Saye tak terfikir,
yang saye boleh suka kat dia lepas jumpa.
Saye tak terfikir,
yang saye jadi girlfriend dia.
Saye tak terfikir,
yang saye sanggup bagi comitment utk long distance.
Saye tak terfikir,
yang saye berubah betul.
Saye tak terfikir,
yang saye boleh percaya orang sebegitu.
Saye tak terfikir,
yang dia sanggup buat apa saja utk saye.
Saye tak terfikir,
yang dia amat sayangkan saye.
Saye tak terfikir,
yang saye akan sebahagia itu.
Saye tak terfikir,
yang saye bawak dia jumpa parents saye.
Saye tak terfikir,
yang parents saye boleh terima dia, terutama mama.
Saye tak terfikir,
yang dia akan kerap datang rumah saye.
Saye tak terfikir,
yang saye jumpa dengan abang and kakak ipar dia.
Saye tak terfikir,
yang saye rasa saye akan diterima.
Saye tak terfikir,
yang satu hari tu, parents dia tak suka saye.
Saye tak terfikir,
yang parents saye pun jadi tak suka jugak.
Saye tak terfikir,
yang relationship saye ni jadi semakin susah.
Saye tak terfikir,
yang saye jadi terlalu risau.
Saye tak terfikir,
yang keadaan jadi kucar-kacir.
Saye tak terfikir,
yang dia sanggup tipu saye.
Saye tak terfikir,
yang saye boleh maafkan dia.
Saye tak terfikir,
yang saye masih boleh sayangkan dia.
Saye tak terfikir,
yang itu adalah cinta.
Saye tak terfikir,
yang saye teramat percaya dia.
Saye tak terfikir,
yang dia adalah orang yang sangat bertuah.
Saye tak terfikir,
yang saye yakin dia adalah soulmate saye.
Saye tak terfikir,
yang saye sanggup teruskan hubungan walau dihalang.
Saye tak terfikir,
yang saye mampu berkorban apa saje utk dia.
Saye tak terfikir,
yang saye boleh bersabar dengan apa yang jadi.
Saye tak terfikir,
yang saye bergaduh teruk dengan dia.
Saye tak terfikir,
yang dia sanggup bersikap kasar dengan saye.
Saye tak terfikir,
yang satu hari tu dia tinggalkan saye.
Saye tak terfikir,
yang saye akan jadi segila itu.
Saye tak terfikir,
yang saye akan menangis seteruk itu.
Saye tak terfikir,
yang dia sanggup tengok kesengsaraan saye.
Saye tak terfikir,
yang saye jadi terlalu lemah.
Saye tak terfikir,
yang dia mintak utk berkawan saje dengan saye.
Saye tak terfikir,
yang dia seolah2 lupa segala kenangan.
Saye tak terfikir,
yang saye boleh kuat and lawan.
Saye tak terfikir,
yang saye akan menagih sebegitu kat dia.
Saye tak terfikir,
yang dia langsung tak hiraukan saye lagi.
Saye tak terfikir,
saye akan bersedih dan makan hati.
Saye tak terfikir,
yang saye hanya dicari bila perlu.
Saye tak terfikir,
yang saye terpaksa teruskan seorang diri.
Saye tak terfikir,
yang saye tak boleh nak terima orang lain.
Saye tak terfikir,
yang dia tak hiraukan saye lagi.
Saye tak terfikir,
yang dia mintak saye jangan ganggu dia.
Saye tak terfikir,
yang dia benci saye.
Saye tak terfikir,
yang dia dah tak perlukan saye.
Saye tak terfikir,
yang satu hari tu, dia btau saye, dia dah jumpa seseorang.
Saye tak terfikir,
yang sepatutnye saye dengar adalah wish birthday tapi jadi lain.
Saye tak terfikir,
yang dia akan kahwin dengan perempuan lain.
Saye tak terfikir,
yang saye boleh jadi setabah itu, sebab setitik airmata pun takde.
Saye tak terfikir,
yang saye jadi sangat tegar.
Saye tak terfikir,
yang saye boleh terima kenyataan ini.
Saye tak terfikir,
yang sampai hari ni saye langsung tak nangis.

Saye tak terfikir,
yang selama ni saye tengok kat TV, jadi kat saye.
Saye tak terfikir,
yang kisah saye akan jadi camni.
Saye tak terfikir,
yang kami akan berakhir setakat ni je.
Saye tak terfikir,
yang semua impian saye dengan dia, hilang.
Saye tak terfikir,
yang apa saye lalui ni mendewasakan saye.

Saye tak terfikir,
yang saye masih boleh ada kat sini lagi hari ni.

Tapi, saye terfikir,
yang satu hari nanti, saye akan peroleh kemenangan,
yang saye akan jumpa dengan orang yang betul2 sayangkan saye,
yang saye akan hidup lebih bahagia lepas ni.


p/s: Looking at you leaving, I'm looking for a sign.



27 June 2009

you ROCK my world!


"These are called the pious frauds of friendship."
- Henry Fielding (1707 - 1754) British novelist.





23 June 2009

Oh no!



I think i'm in love with you.


gelap gelita



Sangat gelap dan gelita. Tiada sebarang cahaya disana. Hanya jika ke belakang atau ke depan nampak sedikit cahaya. Tengah-tengah, tiada. Duduk ditengah, kepanasan, kegelisahan, keresahan, kebosanan, kesusilaan, opps! Silap. Menunggu sambil menahan. Menunggu sambil menanti kata putus. Menunggu sambil bergossip hehehe Dan terus menunggu lagi hingga tiada lagi yang menunggu dan ramai yang menuju ke The Mines dan MidValley. Huh! Sudah tak tertahan lagi, "Jom balik!"

Teehee~ Intro untuk peristiwa semalam. Semalam saye dan kawan balik awal. Sebab? Sebab office blackout. Fuse meletup kot. Dah tertempias kat kedai TMPoint sebelah ngan office kat atas. Katenye over used. Ish ish... Tepat 12PM, kami decided balik je sebab lain2 leh lak gi shopping, karaoke, layan movie. Kami ni dah la tengah ketidakpunyaan wang, maka rumah je lah tempat paling best untuk enjoy!

Dan pagi tadi, gigih berjihad pegi keje(bak kate Emylia hehe). Rupa2nye masih bergelap gelita office tu. Makcik cleaner ngan sorang staff pompuan dok tunggu kat tangga. Yang lain masih melayari mimpi indah kat umah. Sabar jelah. Kalau tau takyah datang. Dan ketahuan yang semalamnye boss declared cuti utk semua! Yess! Menunggu lagi. Kononnye ade meeting. Sepatutnye setiap Selasa ade progress meeting, tapi belah malam. Dah blackout die cepatkanlah tapi takde venue. Mula2 kate kat BTS(main office kat Bandar Tasik Selatan), pastu tukar pulak kat UPM. Tiada kate putus dari Software Engineer tu. Oh, saye cerita aje, kami takdelah diperlukan sangat dalam meeting tu hehehe

Ramai yang kesian kat kami. Yelah, practical trainee aje kan. Terseksa begini rupa wuuu~ Ade yang suruh balik hehehe Suke sukeee!!! Maka, pulanglah kami ke rumah tadi jam 10AM hahaha Sangat best dah 2hari balik awal takyah sesak2 ngan orang balik keje petang! Tapi esok pegi keje la and maybe gi lambat kot hehehe

;D


22 June 2009

My Dearest Prince,


I've been living with a shadow overhead
I've been sleeping with a cloud above my bed
I've been lonely for so long
Trapped in the past I just can't seem to move on

I've been watching but the stars refuse to shine
I've been searching but I just don't see the signs
I know that it's out there
There's got to be something for my soul somewhere

There are moments when I don't know if it's real
Or if anybody feels the way I feel
I need inspiration
Not just another negotiation

All I want to do is find a way back into love
I can't make it through without a way back into love

And if I open my heart to you
I'm hoping you'll show me what to do
And if you help me to start again
You know that I'll be there for you in the end





p/s: Every princess needs a prince.


21 June 2009

flash back




Happy 24th Birthday,




Aida!



:)