26 May 2009

To : Ika, Shykin & Emma.



SORRY!
Lambat buat TAG kalian bertiga
hehehe
;)

So, hari ni buat skali 3 tags yang saye hutang. Terima kasih byk2!


Tag #1 from Ika

Jenama & gambar handphone anda.
Oh! Handphone saye sangat murah.



Sudah berapa lama anda menggunakan handphone tersebut?
- since 2003 until NOW. Lama bukan? hahaha Ye! Saye MALAS nak pakai handphone cecanggih. Asalkan boleh cakap and SMS dah memadai.

Apakah wallpaper yang terpampang di skrin handphone anda? Dan terangkan mengapa anda memilih wallpaper tersebut.
- retro! Sebab saye suke COLORS.

Sila masuk ke ‘contacts’ dan pergi pada huruf M. Berapa kenalan anda yang namanya bermula dengan huruf ‘M’?
- 17 orang

Siapa ‘M’ yang terletak di nombor 3? Hubungan anda?
- makchu, adik mak saye

Sekiranya diberi peluang, nombor telefon artis mana yang anda mahu? Kenapa?
- Anuar Zain sebab saye nak suruh die nyanyi thru handphone huhu~

Berapa jenis handphone yang anda telah guna, selain handphone yang terkini?
- 1st, Nokia 3310. 2nd, Nokia 3100(currently). 3rd, Nokia 5300 Xpress Music(saye simpan saje sebab taknak guna walaupun masih elok).

Rangkaian telekomunikasi yang anda gunakan? Nyatakan mengapa?
- MAXIS sebab ramai family members & kawan2 pakai maxis.

Soalan terakhir.. Nama orang tersayang (bf/gf) yang anda set dalam handphone?
- Daddy, mama

Siapa orang yang anda nak TAG?
- Cik Emma! weeheee~


Tag #2 from Shykin


1. Pastikan jantina anda ialah perempuan
2. Copy badge sebagai award anda
3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan


- sebab boleh pakai eyeshadow, wedges
- sebab boleh suka lelaki then lelaki boleh suka perempuan macam saye
- sebab bila dah kahwin boleh melahirkan
- sebab syurga anak2 dibawah tapak kaki ibu yakni perempuan
- sebab perempuan bersifat lemah lembut
- sebab perempuan juga boleh berjaya seperti lelaki
- sebab perempuan dipandang mulia di sisi-Nya

foward it to Cik Aisyah!~


Tag #3 from Emma

1. Apa perasaan sekarang?
- tak kuasa sebab penat + mengantuk tapi nak buat jugak tag ni

2. Saya nak makan
- french toast a.k.a roti celup telur hehehe

3. Saya tak suka
- kena tipu kaw2 punya

4. Impian saya
- adalah untuk berjaya dari semua aspek

5. Haiwan yang saya tidak suka
- kucing, saye geli

6. Saya Harapkan
- DIA masih mendambakan saye huuuu............

7. Jika boleh di putarkan masa..
- saye TAKKAN mengulangi kesilapan lampau

8. Saya pada 10 tahun akan datang...
- berumur 34 tahun dan saye takleh jangka ape yang akan jadi lagi 10tahun sebab macam2 boleh jadi. kita merancang, tuhan yang tentukan.

9. Handfon saya adalah sebuah...
- harta saye beli guna duit loan MARA hahaha

11. Saya pernah bercinta sebanyak....
- 2 kali dan kali ke-2 adalah yang TERBAIK yang pernah saye alami. Terima kasih.


12. Saya suka pada...
- kecantikan, kebijaksanaan, kejujuran, kesetiaan


13. Kawan-kawan saya...
- adalah penyeri hidup walaupun ade yang menyakitkan tapi seronok hahaha


14. Pernah dikhianati?
- Ye!

15. Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
- Biarkan saja, Tuhan kan adil.


16. Senaraikan 8 orang untuk di tag
- Syebi
- Aimi
- Ika
- Shykin
- Mummy Alya mahu buat tak? hehehe
- Eza
- Kerry
- Amy Cousin

Sekian, terima kasih. Ehem.

;P



24 May 2009

weekend captured





p/s: Happy 5th Birthday Johan!


21 May 2009

Tepat lagi sebulan.



Hari ni tepat2 lagi sebulan sebelum umur saye akan bertambah lagi setahun. Ape yang saye nak untuk birthday saye nanti? Saye taknak pape pun. Cuma, nak jadi lebih matang setanding dengan umur tu. Lebih baik daripada sebelum ni.

Terasa diri amat lah berusia bila telah ternampak helaian silver di kepala huuu~ Tua kah? Kalau 10 tahun yang dulu, saye baru je form 2 tapi skrg, sudah boleh jadi mummy hehehe Mungkin yang lebih terasa adalah parents saye. Yelah, mereka yang melihat saye membesar.

Dan kalau nak tau lah, lately ni saye lebih gemarkan baby. Kalau tengok iklan tv yg ade pasal mother's day dan sewaktu dgn nya, saye akan mula tersentuh. I'm touched. Mungkin sebab peralihan umur la kot. Taktau lah. Dan kalau nak tau jugak lah, saye kerap bersembang pasal perkahwinan dengan family saye walaupun saye tak punya calon yang confirmed lagi. lebih2 lagi saye yang tak kawin lagi dalam family. Mungkin saye sudah bersedia utk mengalami transformasi itu. Mungkin.

Berbalik kepada 'wishlist' saye. Sejak akhir2 ni saye sendiri boleh merasakan yang diri saye tidak mencerminkan diri saye yang sebenar. Seperti duduk dalam badan orang lain je. Takpun ade orang lain yang duduk dalam badan saye. Mungkin kerana terlalu banyak berfikir. Sehingga hilang kawalan. Tak mustahil kalau ada yang berkata, saye dah tak macam dulu lagi. Mungkin benar utk sudut yang berlainan. Apa yang mampu saye buat sekarang, berusaha utk berubah supaya menjadi seperti saye yang sebelum ini.

Rasanye saye ade lg 1 wish utk birthday saye, saye nak perfume KATE MOSS! hehehehehee



;P

17 May 2009

You deserved it!


Saye tengah dalam mood excited, happy, gumbira sambil lompat-lompat hahaha SEBAB????? Sebab Hafiz JUARA AF7!!!! He DESERVED it OK. Die consistence EVERY WEEK, POWERFUL vocal, confidence level tinggi, overall, memang BEST OK Hafiz. Tiada tandingan. If orang lain yang tak layak jadi juara, except AKIM & ISMA, saye akan terus BANNED AF pasni. Lucky, AF pilih juara yang betul2 LAYAK, betul2 BERBAKAT. PUAS HATI.

Saye taknak komen yang lain2 pasal AF kali ni, buang mase aje. Anda ade mata, ade otak, nilai lah sendiri. Tu pun kalau tengoklah kalau tak lagi bagus, takyah la tengok hehehe Tapi make sure kalau nak buat AF lagi pasni, tolooooongggg lah more SERIOUS.

Tapi sian Isma, dapat trofi aje???? Bagi la RM1000 ke takpun camera sebijik pun jadi lah. Penat die nyanyi, tinggal suami and anak2, dapat trofi aje. Hampa OK.

Berbalik kepada JUARA AF7, Hafiz, saye paling SUKE time die perform nyanyi lagu I BELIEVE I CAN FLY. Fuhhhh! BEST tak hengat! English bagus. Yang penting! Die HUMBLE, TAK berlagak, TAK mengada2, TAK perasan, TAK dan TAK dan TAK dan TAK. Pastu saye suke Akim nyanyi I'M YOURS. Best best!!! Saye tau Akim suke lagu tu sebelum die masuk AF lagi. Cewah! Macam lah saye kenal Akim tu hahaha Tidak, tidak. Saye tau pun sebab saye ade tengok video die nyanyi lagu I'M YOURS kat audition OIAM. Saye dah jatuh chenta ngan suara die huhu Tapi sedih sebab die dapat #3 hmmm... Its ok Akim! Then, Isma, saye takde la suke sangat tapi saye suke tengok transformasi die dari 1st time masuk AF sampai lah final, berubah gile! Cantik! Suara pun ok, sedap.

AF7 ni yang PALING saye suke, baju, kasut, memang KELAS. Menggila tengok baju and kasut budak2 perempuan. Makeup pun cantik2. Puas saye dok belek muka sorang2 nak tiru makeup diorang hehehe Cari kasut yang lebih kurang sama kat internet and of course la yang sponsored diorang brand mahal2 kan. Keje sape lagi kalau PRINCIPLE yang nak jaga personaliti aje hehehe

So, yang saye tak sebut tu maknanye saye tak berkenan la ye. Maap lah. Tak amik tau pun pasal mereka hahaha Weeeheeeeee~ Suke suke suke Hafiz menang!!!

:D


16 May 2009

paling agung, teman terulung.



Gambar ini diambil last weekend, setelah lama tak hangout, shopping, gossip, jalan2 sampai sakit kaki with my BFF. Both Wawe & Sheila are my BEST BEST BEST friends ever in my life. Kenapa saye cakap camtu??? Sebabnye, bila airmata saye berjujuran keluar, sape yang memeluk saye dan menenangkan saye??? Mereka. Bila saye marah, angin satu badan rasa nak maki2, sape yang rela menadah telinga dengar??? Mereka. Bile saye happy, gumbira tak terhingga, sape yang saye akan share??? Mereka.

Mereka berdua sentiasa ada bila saye perlukan. Tak kira waktu saye melalak, meraung, marah, bengang, gembira melompat2, mereka pasti ada dan setia menjadi pendengar yang baik. Bukan tu je, nasihat, tunjuk ajar tak penah mereka kedekut utk share dengan saye. Mereka ni pun langsung tak berkira dengan saye, sama ade ilmu, duit, makan, minum.

Kami dah kenal 6 tahun since diploma lagi. Sampai lah kami sama2 sambung degree kat UPM. Wawe baru abis degree, tinggal saye & Sheila pulak nak tempuh final year tak lama lagi. Hajat Wawe nak kawan die yang 2 orang ni masuk UPM sama macam die tercapai jugak hehehe Thanks to Wawe sebab tak penah kedekut ilmu dengan kiteorang. Ingat lagi time first saye nak register kat UPM, Wawe ikut teman skali. Time tu Sheila tak masuk lagi. Saye & Wawe sedaya upaya nak tolong Sheila masuk gak UPM for 2nd intake. Akhirnye, Sheila dapat masuk UPM! Seronok tak terhingga kami bertiga dapat kumpul balik kat 1 tempat yang sama.

Mereka berdua lah kawan buat jahat saye hehehe Mereka jugak lah penyimpan rahsia saye hahaha Macam2 dah kiteorang lalui bersama. Sampaikan dah tau perangai masing2. Dah tau kelemahan masing2. Makan sama2, tidur sama2 pun penah. Tak tipu. Dah macam adik-beradik dah.

Sayang saye kepada mereka berdua ni macam sayang saye kepada family saye sendiri, tak berbelah bahagi. Walaupun kekadang tu ade yang terasa itu dan ini, tapi tak saye ambil peduli pun sebab saye sayang sangat!

Tak lama lagi Sheila dah nak berumah tangga. Saye & Wawe belum lagi. Sedih bile mengenangkan zaman diploma sampailah ke hari ni. Banyak kenangan bersama yang dikumpul. Harap persahabatan kami ni akan kekal sampai ke anak cucu, lebih bagus sampai ke akhir hayat kami bertiga.

Orang kate, kawan bertiga tak elok. Tapi alhamdulillah, sepanjang kami berkawan semuanye elok. Saye percaya, kalau masing2 berfikir secara matang, bertolak ansur, memang takkan ade perselisihan.

To Sheila & Wawe, I loveeeeee you guys sooooo muchhhh!!! Thanks for being my friends.

:)



15 May 2009

Orang memberi, kita merasa.


Ye benar! Saye skrg tgh HAPPY sebab kakak saye telah belanja saye CONTACT LENS!!! Yeeehhaaaaa!~ Pada awalnye memang saye nak beli sendiri, skali die kate nak belanje. So, saye pun cakap TERIMA KASIH lah hehehe

Lenses dah lama ade kat umah tapi tak beli menatang nak cuci-cuci lenses tu so postponed hari ni yakni pegi keje tadi baru pakai since baru beli benda alah cuci-cuci tu semalamnye.

First time saye pakai contact lens nih. Malam semalam dah cuba try test pakai. Berair gak lah mata hahaha Nampak macam ok aje. Pastu pagi tadi, lepas dah siap2 pakai makeup baru nak pakai lens tu. Amik ko!!! Berjurai airmata hahaha Takut ke ape ke ntah lah. Yang masalahnye, belah kanan ok je masuk tapi belah kiri payahnyeee! Last2 masuk gak lah setelah dipaksa hahaha Kerana pakai lens, saye terlepas train 7AM. Maka naik jelah train 7.20AM.

Punyalah payah. Dah pakai tu, rasa tak selesa OK. Macam ade habuk kat mata. Almaklumlah, pertama kali hehehe Tapi saye buat DUNNO aje. Mahu tengok color contact lens saye??? Sila perhatikan gambarajah dibawah :


SEBELUM


SELEPAS



Sampailah ke petang saye pakai walaupun kekadang agak merimaskan mata. Bile dah kuarkan lens rasa lega sangat! hahaha Perempuan kalau pasal nak cantik sanggup menyeksa diri sendiri hahaha Saye nak letak lagi gambar syok-sendiri saye. Kalau tak suke, click tanda PANGKAH kat belah kanan atas skali OK.



:P

14 May 2009

"ampunkan kami penunggu gua."




Ampunkan saye kerna ber'blogging di opis yang umpama gua nih hihihi Bukan suka2(tapi memang sesuke hati saye saje nih), mereka2 disini tersangatlah BUSY menyiapkan kerja mereka utk PRESENT di UPM esok hinggakan kewujudan kami seperti tidak dihiraukan(sedih sket). Kerja kami sudah pun siap sejak semalam lagi, janji nak bagi keje baru hari ni tapi mungkin lupa, takpelah, lagi beshhh hihihi

Ops! Janganlah salah erti ye, kami bukan PEMALAS dan nak curi tulang, keje makan gaji buta, no no no.

Ceritanye begini, seperti semua tahu(yang taktau buat2 tau) saye dan rakan involved under project UPM(alah tempat blaja saye jugak). Project nye sangat BESAR(bukan nak berlagak, kalau tau dari awal taknak saye intern kat company ni) hingga tak cukup tangan dan kaki nak menyiapkannye. Kami tidaklah BANGUNKAN atau kejutkan(oh ini xde kaitan) sistem, kami hanya terlibat dalam part DATABASE aje(tapi macam nak mennnaannaahh gak lah otak fikir coding SQL, lain benor ngan ape yang kami blaja dlu). Alhamdulillah, ade yang menolong-nolong. Suke suke!!! heee~ Tak mungkin kami tak berhati perut atau tak berkepala otak nak paksa2 mereka bagi keje kat kami sedangkan mereka sedang bertungkus-lumus nak siapkan presentation mereka. Maka, ampunkan kami jika waktu ini kami gunakan utk menyinggah2 ke laman2 shopping online, mukabuku, email, ym(ini semua adalah bertujuan utk mengelakkan kami dari kebosanan hingga tertidur), dan kekadang RESEARCH SQL.

(kedengaran lagu Misha Omar, tak pasti dari PC sape ntah)
Ok, kite lupekan jap pasal sistem, kite bertukar ke cerita KOMUTER yang BESTTTTT!!! Dah 2 kali kami kena HIMPIT dalam komuter. Macam biase lah kan kalau komuter macam tak reti pulak. Dan dah 2 kali jugak train DELAYED. Sungguh tak faham nape suke delayed2 nih. Bile dah delayed, orang yang menunggu makin ramai, bile orang makin ramai, train makin penuh dengan orang yang SUKE berasak2 nak masuk walaupun dah tau train tu dah macam nak PECAH. Saye tak salahkan orang2 tu semua sebab semua nak balik rumah. Saye faham. Yang saye tak fahamnye, apsal lah teruk sangat service train komuter nih??? Kami dah macam cicak melekap kat cermin tingkap(macam pantun pulak).

Silalah jangan jadi macam ni wahai Komuter



Sesambil menuju ke destinasi, terdengarlah macam2 keluhan dan rintihan(actually complain) dari pengguna train. Antaranye,

"Ni menteri tau ke tak pasal kita dalam train ni?"
"Menteri tau tapi buat2 tak tau."
"Malaysia dah merdeka 50 tahun tapi macam tak merdeka je."
"Kepong Sentral ramai turun."


Ade juge cerita yang takde kaitan langsung dengan train komuter,

"Akak amik kursus WORD dengan POWERPOINT."
"Ceramah pasal Hari Pekerja, satu hari suntuk."
"Host tu hensem ke? Kalau hensem naklah pegi."
"Ade makanan, tu yang dipastikan dulu hehehe"

Dan kami, hanya gelak2 dengar perbualan2 diatas hahahaha Tapi memang suatu KEPENATAN yang amat dahsyat skali kami alami. Tak sabarnye nak abiskan intern ni, nak sambung blaja balik, lagi bestttt!!!

Sekarang jam 12.24PM, jap lagi nak lunch dah hahaha Itu ajelah yang kami tahu kat sini. Lebih baiklah kami cepat2 abiskan intern ni dah kembali kepangkuan UPM daripada membuang masa begini rupa.

Oh ye, 33 modul untuk dibuat SQLnye dan reportnye menanti kami jap lagi. Siaplah kami!

;P



13 May 2009

tersangatlah!



mengantuk!







p/s: 1st time update kat office heeeeee~


03 May 2009

makan sireh.


Orang tua kate, kalau makan sireh yang diambil dari rumah orang bertunang(i'm not so sure about this actually),especially utk anak dara atau lebih tepat gadis2 yang belum berkahwin, akan mempercepatkan jodoh mereka, lebih kurang amik berkat la gitu. Dan cerita ini telah pun sampai ke telinga bonda saye dan tak semena2 bonda mempercayainye. Dan sungguh malang bagi saye, KENA makan sireh yang bergambir, kapur dan bahan2 lain. Tukang amik, kakak saye. OMG! Dalam hati saye cakap, "Taknak, taknak!". Tapi ape kan daya, makan jugak akhirnye. Uwaaaa! :(

Dipendekkan cerita, hari ni saye n parents pegi Teluk Intan, kampung abang ipar saye sebab ade engagement anak sedara abang ipar. We were invited since kiteorang dah macam sedara jugak. Furthermore saye dah biase dengan family abang ipar saye sebab dulu masa parents pegi haji, saye ikut kakak n abang ipar raya kat Teluk Intan. Maka, hari ni berangkatlah kami ke Teluk Intan seawal 10AM. Sampai 12PM, sebelah lelaki pun sampai jugak, just nice.

Then, bermulalah perbincangan between both family. Bla bla bla... Saye tak amik port sangat lagipun tak dengar ape yang dibincangkan. Pastu, dah selesai bincang2, masa nak sarung cincin pulak. Saye tak pegi tengok pun sebab ramai sangat nak pegi tengok so duduk je dengan bonda kat luar. Kakak saye busy layan tetamu. Almaklumlah, tuan rumah hehehe

Kebetulan masa duduk tu, ade lah 1 lady ni, i called makcik la ye. Die dari pihak lelaki. Sembang2 dengan bonda saye. Saye tak campur pun, just main2 dengan camera tapi tak amik gmbr ape pun, takde mood sgt. Then makcik tu cakap kat bonda and kakak saye, "Kalau amik sireh bagi kat adik elok. Orang tua cakap jodoh sampai cepat"(lebih kurang camtulah). Saye dah dengar, terus saye buat muka tanda taknak makan sireh tu. Oh no! Gile ke nak kena makan sireh??? Pastu bonda saye suruh kakak saye gi amik sireh tu. OMG! Tidak tidak! Bile dah sampai kat tangan saye, bonda saye suruh makan jugak, "Dengar cakap orang tua", kata bonda saye. Uwaaaaa! TIDAK! Dengan berat hati, makan jugaklah. TAK SEDAP OK. Saye taktau camne orang2 tua leh telan sireh tu. Hari ni barulah saye tau ape rasa sireh tu sebenarnye. Nak nak bile terasa gambir kot. Pedas. Kelat. Tak sedap lah senang cite. Saye tanpa berfikir panjang terus lari keluar rumah gi cari ape2 yang leh hilangkan rasa sireh tu. Skali nampak oranges, terus makan beberapa potong telan skali ngan sireh tu. Barulah ok sket. Tapi still rasa lagi. Even sampai skrg pn leh terasa2 lagi hahaha

Pastu saye duduk balik kat makcik tu. Die tanye saye, "Buang ke?", sabar jelah makcik oi. "Taklah, saye telan. Dah selamat dah hehehe", siap melawak lagi saye hahaha Tapi memang takleh blah betul rasa sireh ni sebenarnye. Maybe baguslah untuk awet muda dan lain2. But utk bab2 jodoh tu, saye takdelah percaya sgt, just nk sedapkan hati orang tua aje. So makanlah jugak hehehe Masa nak makan tu bonda saye cakap selawat. Memang saye selawat, dalam masa yang sama saye bayangkan muka SESEORANG hehehe Moga2, InsyaAllah hehehe ;) Dalam tak percaya tu still mengharap jugak hahaha Kalau dah jodoh tu, takkan kemana, ye tak??? Let it be. Life must go on ngeee~

So, utk halwa mata anda semua, saye letaklah sekeping gambar majlis pertunangan tadi. Sila lah tengok pertambahan berat badan saye pada ketika ini. Wuuu.... :(


Oh ye, nak cerita sket pasal cik yang bertunang ni. Family die panggil die BIK. Nama betul die tak sure hehehe Die ni anak sedara abang ipar saye, so anak sedara kakak saye jugaklah and kira pangkat anak sedara saye jugak hahaha Tapi kami beza setahun dua aje so takdelah die nak panggil saye aunty kan, dah macam cousin je. Saye pulak yang suke macam saye yang bertunang hahaha Actually gambar ni ala2 candid, cousin Bik nama Aton yang amik.

To Bik & fiancee, congrats on your engagement! Semoga kekal hingga ke jinjang pelamin. Amin...

:)



02 May 2009

Dera!


Ngeee~ saye di'dera' oleh dua orang gadis iaitu Seha & Aimi. Anda berdua memang tau
:P

So, alang2 dah weekend ni kan, saye realisasikanlah impian mereka hahahaha

Saye mulakan dengan tagged dari Seha iaitu pasal, pasal benda yang saye sangat FOBIA hahaha WEIGHT.


1) Berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
Berat saye skrg 65KG, gemuk laaaaa! Tinggi 170CM lebih kurang. Balance ke???

2) Berat yang paling tinggi dalam sejarah anda?Usia anda pada masa itu?
70kg time tu umur budak2 lagi time skolah rasanye

3) Apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh langsing? dan kejayaan anda dengan makanan tersebut?
Takde pulak makan pape time tu, maybe sebab time blaja diploma dlu penat ulang-alik kolej

4) Berat yang paling rendah yang pernah anda dapat? Usia anda pada ketika itu?
Macam seha cakap, 3KG 1985 hahahahaa

5) Anda pernah sertai program pelangsingan? Nyatakan kejayaan anda?
Tak pernah pun tapi teringin jugak, duit je takde. Lantaklah gemuk pun.

6) Apakah diet yang anda ambil untuk memiliki berat anda yang paling rendah?
Pernah minum Teh Orang Kampung. Berak2 OK.

7) Apakah yang menyebabkan berat anda naik mendadak?
Hati ku girang! yeay! hahaha

8) Apakah target anda untuk kurus selepas ini ?
target 60KG dulu tapi tak capai2 lagi nih...haihhh.....

9) Miliki gambar anda dulu dan kini?
Oklah, ade

10) Sila upload ok?
Yelah tengoklah gambar ku yang sgt buruk itu.

2005 - gemuk dan buruk, eeee!


2006 - time keje kat Great Eastern, kurus sket kan hehehe


2007 - baru2 masuk UPM, kurus byk kan??? hahaha


2008 - gemuk balik!


2009 - gambar paling latest la kira ni, tahun ni tak banyak amik gambar, ni je yg ade dan saye masih gemuk. ergh!







Ok, skrg tagged from Aimi pulak. Fobia gak sebab Aimi tagged pasal PURSE. Dah la purse immitation hahaha Tapi takpelah, teruskan membaca.

A. Snap the picture of both inner and outer of your purse.
Saye snap luar je Aimi hehehe



B. Introduce your purse brand, price & where you buy.
Brand : immitation Louis Vuitton hahaha
Price : tak sampai RM20 pun
Where : hahahaha pasar

:P

Tapikan, saye suke sangat ngan zip purse ni, sbb nmpk original hehehe


Actually saye ni PENGGEMAR LV tapi nak beli yang original tak mampu lagi, so beli aje yang immitation ni. Bukan purse je saye ade, LV sling bag pun ade. Beli kat Kelantan RM150. Mahal jugak lah tu hehehe

C. Take out whatever its inside your purse.

Lesen dari L, P sampailah yang latest saye renew. Suke kumpul lesen kah saye?


Paling penting utk orang yg naik public transport macam saye


Cards ni semua kalau tak dipaksa oleh promoter, takkan wujudlah ianya dalam purse saye


Nama benda ni adalah MEAL PLAN CARD digunakan di UPM untuk beli makanan. Ala2 TnG gak la ni tapi saye guna masa 1st semester aje pastu dah tak guna dah sampailah skrg


I am proud to be MALAYSIAN.


Pelbagai ATM card dari pelbagai bank tapi tidak jugak kaya hahaha


Sampah sarap yang masih saye simpan. Lain2 dah buang hehehe resit poslaju, simcard holder simpan sbb ade phone number kat situ, manelah tau kot2 ade orang terjumpa purse saye boleh la die call saye kan, tiket wayang Slumdog Millionaire tgk 2bulan lepas, business card kedai jual baju kebaya kat Jalan TAR, matric card sementara UPM time baru2 masuk dlu


Gambar ukuran passport muka sendiri. Buat sebab nak letak kat CV utk internship ni lah

D. Tagged other 7 persons.
Nurul Fasiha, sila buat hahahahahahaha :P

E. Comment on your friend’s (who tagged you) purse.
Purse Aimi cool! Roxy hehehehe

Terima kasih kepada Seha & Aimi! At least post kali ni banyak gambar instead banyak cerita hehehe

:)

p/s: Suke sangat Tomok Champion OIAM Season 3! Congrats Tomok!!!

01 May 2009

Ada orang cakap,


"Kalau dah memang jodoh,
takkan kemana".






Biarpun seorang di Utara,
dan seorang lagi di Selatan.


Mahupun dihujung dunia,
pasti,
bertemu jua.



p/s: The best Labour Day ever in my life hehehe :P