29 April 2009

Don't judge a book by its cover.

Oh akhirnya saye telah berjaya menggunakan peribahasa di atas dan telah berjaya mengakhiri hari ke-3 internship hari ini. Walaupun 'COVER'nye sangat lah tidak sedap mata memandang, tapi hati agak OKAY sebab FREEDOM gile kat situ. Temporary takde keje tu lah. But after we had a meeting with the whole project team, OMG! Saye sudah mula gundah-gulana. Lebih2 lagi bile project manager cite briefly pasal system tu. Banyaknye benda nak kena buat. Furthermore system dah nak go LIVE soooooo soon! How all the developers and system analysts nak kejar deadline tu??? Termasuklah saye dan rakan saye jugak.

Keluar lunch pun lambat sebabkan meeting yang SEMPOI. Sebab ape sempoi? Sebab just tarik2 kerusi, then duduk ramai2. Suasana aje sempoi tapi content meeting tu sangatlah menakutkan dan menyeramkan. Skrg tau dah keje yang tak sepatutnye saye pilih nanti hehehe Bukan ape lah, maybe sebab baru tau cerita sebenar, ala2 CULTURE SHOCKED.

UPM oh UPM! Anda sangatlah menduga kesabaran dan kecekalan mereka, termasuklah kami berdua. But the comeout SURE gempak abis. Seriously tak tipu. Saye and Sheila on behalf of the user pun terasa tak sabar nak tengok system ni GO LIVE. Biasalah, nak something yang berkualiti kenalah buat betul2. Ye tak???
So, hari ni dah dapat TASK from one of the PAKAR. Sangat baik that lady. We gonna work in her team starting tomorrow starts with tutorial ala2 training dulu. Maybe next week will start doing the task. Some of the team pun baik gak. Thank GOD semuanya ade hati nak menolong. Tak jemu melayan persoalan yang keluar dari mulut kami hehehe Actually, project manager tu pun ok. Baik jugak. He's trying to be friendly with the team members. Accepted.

After lunch, dengar short briefing then install2 sampai lah ke petang. Dan saye sangatlah penat dan mengantuk. Sampai Sungai Buloh pun dh lewat tadi, 7.30PM tapi still leh update cerita kat sini hahaha Nak share gak!

So, esok harus menempuh hari ke-4 pulak. Dah ade task, sila jangan complain boring ye aidadidu hehehe Hope dapat siap before present. Oh ye, saye rasa akan di present kepada supervisor and project manager juge sebelum present dengan lecturer. Ntah2 ngan IDEC pun kena. Takotttt!

:S

27 April 2009

Malam pertama.

Ye, malam ni merupakan malam pertama setelah 2 tahun saye tak rasa PENAT macam ni. Kalau sesiapa yang bersetuju utk mengambil KOMUTER train utk ke tempat kerja, anda sebenarnye telah menempah PENAT yang amat dahsyat dalam sepanjang hayat hidup anda. Kenapa saye cakap macam tu? Saye rasa ramai yang penah naik komuter and tau macam mane PENANGAN menunggu tren komuter yang sekarang ni dah tambah station dari Kuala Kubu Bharu. Gile jauh dan gile ramai orang serta gile LAMBAT.


Saye mulakan mukadimah hari pertama INTERNSHIP saye dengan ragam komuter. Setelah yang diperkatakan, tren dari Sungai Buloh dah pandai menyesakkan dirinya. Maka, saye disuruh utk keluar rumah seawal 6.15AM! Gile awal orang lain tengah mandi, saye dah kelam kabut kejar tren. Tak dinafikan, tren dah penuh! 2 tahun lepas, masa saye berkerja lagi, kalau naik tren 6.45AM saye boleh dapat tempat duduk dan duduk dengan selesanye. TAPI sekarang tidak lagi. Saye berdiri dari Sungai Buloh sampai KLSENTRAL dalam 30minit perjalanan. Sila bayangkan dan rasai bagaimana SEDAPNYE peha dan betis anda kalau anda ditempat saye pada ketika itu. Mujur orang ramai keluar dan saye dapat duduk sampailah ke Bandar Tasik Selatan.

Kawan saye Sheila telah mengalami kelewatan jugak atas sebab motor yang taknak start and tren tak sampai sampai. Maka, kami berjalan kaki dan mendaki jejantas dalam jam 8.00AM. Sesampai depan company tersebut, tak bukak lagi! Kalau tau, pegi makan nasi lemak kat tepi station komuter tu. 8.30AM baru mereka mereka semua masuk keje. Punyalah berdedikasi kami pelajar UPM hahaha Tapi takpe, tunggu dengan hati yang redha. Dah jumpa dengan orang HR, dapat tau pulak terpaksa berpindah ke SERDANG sbb kami telah dipertanggungjawabkan dibawah project utk UPM, tempat kami belajar. Sangat kelakar kan. Sila lah gelak HA HA HA

:(


Saye taknak cerita bagaimana HAMPAnya saye dengan environment pejabat di Serdang. Mujurlah allowance yg diberikan boleh menjadikan saye jutawan di BANDUNG kelak hehehe Kami hanya fikir nak buat internship sampai SELESAI. That is our mission. Peduli kan yang lain! Saye SUKE sangat nak pakai pepatah orang putih ni, "Don't judge a book by its cover" tiap kali saye pegi buat internship tu. Insyaallah. Bukan nak memilih atau ape2, hanya perlukan suasana kerja yang AMAN, peace! Tapi takpe, bak kate budak2 ni, "Cobaan".


Sepanjang hari pertama, kami SERONOK surfing internet hahaha Baik sungguh orang itu suruh kami main internet and godek2 komputer. Tapi esok, siaplah kami berdua. Lunch pun tak seselera mana setelah dikejutkan dengan 1 AKTIVITI yang sepanjang pengalaman kerja kami, akiviti ini tak pernah kami sertai di tempat kerja. Makan maggi goreng kat Maulana Corner. Sape pemegang kad matrik UPM, taulah corner mane jadi tmpt makan kami tu. Lepas tu, ape lagi, MUKABUKA sampai naik bosan.

Nak balik on the dot sharp 5.30PM, segan. Nasib baik ade geng yang balik awal jugak staff company tu hahaha Maka, 6PM baru gerak balik. Sampai 7PM, keluar gelap, balik hampir2 nak gelap. Dan saye sangat tak boleh nak menerima keadaan seperti 2 tahun yang lalu. PENAT OK!

Sisa2 malam ni akan saye lalui dengan tidur yang sangat nyenyak. Mata pun dah kelat. Tunggu pulak esok, hari kedua, ape akan jadi. Yang saye tau, kami akan ke UPM utk submit borang kat penyelaras pstu lunch kat faculty. Terasa rindu pulak dengan faculty hahaha Goodnight!

:)



p/s: BUKAN gambar sebenar, sekadar hiasan. Kalau letak gambar keadaan sebenar, mau pengsan tengok hihihihi


24 April 2009

Satu dalam Sejuta

Sebenarnye saye bukanlah seorang peminat setia rancangan ONE IN A MILLION dan secara jujur saye tak pernah pun tengok since 1st season huhu Saye lebih suka tengok AKADEMI FANTASIA, boleh dikatakan setia ikut every season from 1st until 7th. Tapi yang tak bestnye, apsal AF kali ni BOSAN nak mati??? Bukan tu je, even pelajar pun nyanyi tak sedap, sumbang-mambang. Kalau nak compare dengan AF yang lepas takdelah TERUK macam kali ni. Dan disebabkan itu, saye skrg dah kurang tengok AF. Rasa macam buang masa pulak. Especially konsert minggu 6, bosan betul. Dengan lagu tak best. Pastu mostly student PERASAN bagus, macamlah sedap sangat. Kesian pengundi undi orang yang takde kualiti. Saye bagi pendapat yang ikhlas, hopefully ade lah perubahan nanti.

Berbalik kepada cerita OIAM, saye tau TOMOK masuk. Time tu saye dah kate, "Ek eleh Tomok ni, macam lah best sangat", tapi skrg saye dah SILAP BESAR. Kalau di flash back 10 tahun yang dulu, kite tengok Tomok dengan band die, rambut belah tengah(takleh blah rambut mamat ni), nyanyi SENGAU(langsung tak sedap!). That was Tomok. Horrible! But, now, Tomok dah LAIN! Saye tak pernah tengok rancangan ni until saye baca blog cerita pasal Tomok dapat IMMUNITY. Kalau dapat immunity maknanye BAGUS. Time tu die nyanyi lagu LA LA LA KERJALAH by Meet Uncle Hussain. Then, saye pun tengoklah video tu. OMG! He totally changed the arrangement and he brought the song by his own STYLE. Memang SUPERB best! Saye macam tak percaya that was Tomok. He is SOOOOO CREATIVE!

Since that day, saye memang tunggu nak tengok video die performed kat OIAM. Oh ye, saye tak tengok kat TV sebab saye susah nak tengok TV kat UPM hari Jumaat. Kalau balik pun benda tu dah abis. So tengok kat YouTube aje lah. Performance Tomok yang saye ingat yang best was INGIN BERSAMAMU by Syafinaz, AKU CINTA PADAMU by Sheila Majid. Betul-betul kreatif, tukar arrangement sampai rasa lagu tu lagu die sendiri. And the MOST important thing, dah TAK SENGAU lagi! He is totally AWESOME! But his hairstyle still TAKLEH BLAH hehehe Sorry Tomok...


Just now, i watched the top 3 show. Oh! Before that, Amylea ex-AF also joined OIAM. Saye memang suka Amylea sebab suara Amylea best! Malangnye, she was elliminated on last week show. And today, Nine yang terkeluar. Tapi tadi best jugak Nine nyanyi lagu KARMA by Coklat sebab die reggae-kan lagu tu. Best best!!!

So, next week will be the GRAND FINALE for OIAM season 3. I wish Tomok will be in the final. Kalau tak menang pun takpe because boleh nampak die berusaha nak menang and he is totally IMPROVED. Nak jugak tengok TOMOK yang BARU pasni huhu Oh ye, kakak die skrg #1 ranking kat AF. Kalau dua beradik ni menang, memang rezeki mereka lah agaknye. Tak sabar nak tengok lagi MAGIC, TRANSFORMATION and BOOM from Tomok pasni.

;)

23 April 2009

Final finally final!

I'm home darling! After 2 weeks FIGHTING with those subjects, urgh! What a week (sigh...) Anyway, rasa macam Prime Minister baru melepaskan tanggungjawab yang paling BESAR hahaha Padahal just finished up my 4th semester aje hehehe Whatever-lah! Yang penting, saye sudah menamatkan 4th semester sekaligus my 2nd year weeehuuuu~ I don't care anymore with the result, tak dapat Dean pun xpelah janji lulus semuanya, Amin...

Actually, i already at home so-sweeeeet home since yesterday. Tapi disebabkan terkejut dah abis exam and penat mengemas barang2 yang kena bawak balik, i had migraine yang amat dahsyat. Maka, tidak kesampaian untuk meng-online-kan diri terutama meng-update blog yang telah ditinggalkan kesunyian selama 3 hari hehehe :P

Ape yang saye nak ceritakan kat sini adalah, seperti biasa self-update ler hehehe Aritu dah cerita pasal 14 weeks yang sangat HECTIC kan, kali ni saye cerita pasal 2 weeks FINAL EXAM pulak ok. My 1st paper, ADVERTISING and that is on 14th. Quite OKAY. Yang penting, my lecturer belanja all students breakfast hehehe Sayang doc! Nasi lemak ayam rempah besttt!!!

Pastu, my 2nd paper was MULTIMEDIA APPLICATIONS on 15th. Tiada gap OK. Tapi, tanpa rasa tertekan, saye berusaha untuk pegi ke library dan mentelaah bersama lagi 2 rakan seperjuangan hahaha Ntah pape! Kenangan yang SANGAT best! Takkan leh dapat lagi pasni melainkan meneruskan tradisi untuk next semester pulak. Then, continued with COMPUTER GRAPHICS pulak which is on 18th. SUSAH OK paper ni. SANGAT! Takleh describe camne dah. Sedih dengan carrymark yang sikit. Huh! But now, i don't care anymore, lantaklah.

Oh! Saye gigihkan diri balik rumah lepas paper Graphics tu. Tension dok UPM. Memandangkan paper tu 2nd last, jawabnye malas la nak study utk paper last iaitu OPERATING SYSTEMS. Argh! Malas! Tapi study juge huhu Seperti biasa, teruskan rutin bersama, roti telur + nescafe tarik. YUMMM!!! ;P

Dan akhirnya, berakhir sudah peperiksaan akhir utk semester 4 yeeehhhaaa~ hahaha Dan sekarang tengah SIBUK mencari, mix and match baju keje yang dah lama terperuk dalam almari. Almaklumlah, nak pegi kerja la la la~ hahaha Maaf, saye agak gile kebelakangan ini ye.

TAPI! Perasaan cuak, takut, seram, sejuk tetap ade. Macam 1st day nak keje jugak lah. Cuma bezanya, takde interview dan yang lebih menyeronokkan, bersama rakan tersayang, SHEILA!!! :D

Buat masa ni, lebih kurang 4 hari lagi sebelum saye memenatkan diri naik komuter dari Sungai Buloh ke Bandar Tasik Selatan, turun naik jejantas, memerah otak nak siapkan project, saye nak menikmati terlebih dahulu rancangan di ASTRO, masakan bonda tercinta, Streamyx tersayang dan juga segala isi rumah yang sangat HEAVEN!

;)

13 April 2009

Bertekak!

Oh ye, saye masih berada dirumah hehehe sungguh seronok! Petang nanti baru pulang ke pangkuan UPM. Mengadap segala internet, tv dan lain2 yang best kat rumah ni puas2 sebelum kena mengadap notes utk final exam.

Dipendekkan cerita, ayahanda saye mengadu pasal ketidakfungsian handphone die sejak Sabtu. Patutlah saye call banyak kali tak jawab, rupanye bunyi tak kuar and vibrate tak gegar. Something wrong somewhere la kot. Lepas amik saye kat UPM, terus pegi minum kat Hartamas. Ayahanda mengadu pasal handphone die takleh nak save new contact number. Saye ala2 pakar telefon bimbit, teruslah cuba nak save kan number tu tapi still takleh gak. Saye dah fed up takleh buat pape lah. Just bagi cadangan pegi kedai handphone.

Tadi, masa tengah syok tengok tv, ayahanda mengadu lagi dan kelihatan sangat gelisah pastu sangat mengganggu sebab die godek2 handphone die depan saye dan bonda. Ye, ade kami bertiga sahaja sebab kakak saye dah balik rumah, esok keje dan sekolah, saye takde kelas dan parents tak keje hehehe Pastu, saye pun tanyelah ayahanda ape masalah handphone die tu. Die kate tak bunyi and tak vibrate. So, saye rasa die dah TERsilent kan handphone tu. Yang PAYAH nye, handphone ayahanda MOTOROLA, saye punya NOKIA. Maka, saye tak mahir sangat guna MOTOROLA ni. Tapi try jugaklah tengokkan, tak sampai hati pulak. Malangnye, saye taktau ape masalahnye lagi. Tak silent pun. Sekali lagi, suggest pegi kedai handphone ajelah sebab anakanda ayahanda ni taktau nak godek camne lagi hehehe

Tiba-tiba!!! Ayahanda saye cakap kat saye, "Daddy try off handphone pastu on balik, dia mintak SIM PIN". Sudah! Saye pun pelik gak sebab ayahanda saye tak reti pun nak pakai pin number untuk handphone ni dan saye pun tak reti jugak hahaha Tanpa berlengah lagi saye pun call lah MAXIS CUSTOMER SERVICE. Mula2 tersalah dial, saye pegi prepaid punya so takleh la nak tolong sebab ayahanda pakai postpaid. So, call lah untuk postpaid punye.

Seperti biasa lah, tanye sape punya handphone. Saye pun bagi lah nama ayahanda saye. Die kate, "Nama pemilik lain ni cik", saye tanye nama sape, die mentioned lah nama tu, saye pun jawab, "Oh tu nama kakak ipar saye, sebab bil ni abang saye yang bayar", "Kami tak boleh nak bagi sebarangan maklumat kalau bukan pemilik", saye dah mula angin dah, "Dulu, number ni prepaid, skrg dah tukar postpaid, lagipun ni bukan number saye, tapi ayah saye, saye tau abang saye yang bayar tapi taktau registered under nama kakak ipar saye. Takkan lah saye nak tipu dalam hal2 camni", "Ye, tapi kami takut ade penipuan bla bla bla..", saye tak ingat ape yang die bebelkan sebab saye betul2 ANGIN ngan mamat tu.


"Oklah, sekarang ni ape yang awak boleh tolong saye nak selesaikan masalah ni?", saye tanye, malas nak BERTEKAK ngan mamat tu. Dan macam nak marah saye pulak, sabar jelah. Die suruh pegi MAXIS CENTRE check simcard kot2 ade scratch ke ape ke. Pastu saye tak puas hati sebab sebelum ni tak penah jadi pun benda camni. Pastu die tanye saye dah try masukkan SIM PIN tu ke belum. Saye kate dah try, 2 kali. Die kate kalau kali ketiga die takut simcard kena blocked terus. Saye btau die saye dah try 1234 tapi takleh. Tiba-tiba die macam dapat ilham btau saye soh try default number yang die bagi lah, camni bunyinye, sila baca dengan penuh EXCITED, "Hah! Cik! Cuba number dot dot dot dot!", nasib baik boleh! Lega saye, die pun macam lega hahaha Pastu saye tanye die camne nak off security setting tu tapi die kate tak berani nak buat sebab takde depan mata die. Boleh pulak die cakap camni kat saye, "Cik duduk2 tu cik try la cari", sabar ajelah mamat ni. Dan segala bunyi2 kat handphone and vibrate dah macam biasa balik and boleh save new contact number jugak. Tak faham betul MOTOROLA ni, functions semua pelik2. Huh! Pastu saye malas nak cakap ngan mamat tu lagi terus cakap TERIMA KASIH and hang up.

Ayahanda saye pun lega sangat sebab takyah beli handphone baru hehehe Pastu saye suruh ayahanda saye hafal default SIM PIN tu kot2 terjadi lagi pasni. Kesian ayahanda saye. Pastu saye pun check lah credit saye, dari RM1.20(ye! saye amat miskin), tinggal RM0.60, half price die telan dari credit saye! Tak guna betul MAXIS nih. Geram betul!

Tapi masalah dengan MAXIS CUSTOMER SERVICE ni memang dah banyak kali jadi. Penah lah nak jadi gaduh gak. Pastu credit kena potong banyak gile. Sabar jelah. Tak penah2 saye bertekak ngan orang call center, hari ni terjadi hahaha Parents saye yang dengar pun geram. Last2 jadi bahan gelak hahaha

:P


12 April 2009

empat belas, akhirnya.


Telah berlalu begitu cepat sekali. Kadang rasa lambat tapi bila dilambakkan dengan kerja yang belambakan, masa juga mencemburui. Dan tak sedar, sudah pun tamat presentation TERAKHIR pagi Sabtu semalam, ADVERTISING! Amat membanggakan atas hasil usaha kerja bersama kita BERLIMA. Dan sangat LEGA setelah tidak dibebani dengan kerja-kerja lagi! weehuuuu~

Tapi, semester kali ni, AMAT memberi makna SEBAB tak penah2 tido kat bilik band yang kebiasaannya tempat mereka JAMMING tapi berjaya ditiduri oleh kami setelah letih membuat kerja 3D yang HANYA 10% uhukhuk... Walaupun pada hakikatnya BUKAN kami yang memodelkan 3D tersebut TAPI sokongan padu HARUS diberikan hehehe Dan tak penah2 balik bilik jam 8AM setelah tidak menidurkan diri bertungkus-lumus menyiapkan kerja.

Terasa amat rapat kami-kami ini si MULTIMEDIAN. Yang tak pernah, jadi pernah, terus erat. Sungguh seronok! Yang pernah, harus dikurangkan kepernahannya hahaha Keseluruhan, TERIMA KASIH diucapkan kepada SEMUA yang telah berjaya melangsaikan hutang kerja-kerja dari minggu PERTAMA hingga minggu KEEMPAT BELAS. Syabas!

Kini, peperiksaan akhir pula melambai2 untuk membuat pertemuan dalam jangka masa 2 minggu mendatang. Disusuli 10 minggu INTERSHIP. yeeehaaaaa! hahaha MASAK! Tidak akan ada rehat yang mencukupi. Dan selepas 10 minggu tersebut, telah masuk ke gerbang tahun ketiga, tahun akhir semester pertama pengajian yang diharapkan tidak menjadi bebanan. Ouh, agak kemerepekan disini. Sila abaikan saja.

Dan saya rasa saya tidak punya masa yang banyak dan harus ketepikan kesemua keremeh-temehan perkara disekeliling, tumpuan penuh terhadap pengajian. HARUS!

Seminggu tidak mengadap internet kerana kebengongan wireless di UPM dan kini hanya mampu untuk mengadap kembali dirumah tercinta. Oh ye, perancangan untuk MULTIMEDIAN sedang dirangka untuk kegembiraan bersama. Dengan izin-Nya, semua akan berjalan lancar, amin...

:)

03 April 2009

Dating!


Yeay! Tadi saye baru balik berDATING di PUTRAJAYA! Sangat SERONOK. Tak ingat punya seronok. Asik gelak aje sepanjang perjalanan pegi and balik tau! hehehe Ouh, saye dating ngan sape? Semestinya orang yang paling saye SAYANG, mama & daddy saye! Sudah lama tidak berdating bertiga hahaha Maklumlah, saye kan BABYGIRL dalam family(bluwekkkk!) heeee~

Nape berdating sedangkan rumah hanya setengah jam dari UPM? Oh, parents saye nak balik JB lagi skali weekend ni. Biaselah, attend wedding, ape lagi. Maka, saye pun tak balik, dan saye sangatlah GEDIK nak jumpa parents saye gak. Ingat nak suruh singgah on the way balik JB tu tapi malangnye saye pulak ade seminar pagi Sabtu. Dengan hati yang murni dan luhur, parents saye datang and bawak saye dinner malam tadi. Sangat manja OK. :P

Biase lah kat UPM ni, mane ade tempat yang best selain Putrajaya. Mama plan nak makan KFC kat Alamanda. Saye pun ok aje memandangkan dah lama tak makan KFC. Yummyyyy! Sekali, daddy taknak pulak. Die ajak gi makan kat Foodcourt Presint 9. Die kate, uncle saye kate, food kat sana sedap. Ade mee rebus Johor, rojak, semua best2. So, saye pun akur aje lah. Dah la menumpang kan hahaha

Pusing punya pusing, sampai setengah jam baru sampai kat Presint 9 tuh. Sebelum pape, nak btau sket, kami semua memang FAILED dengan jalan kat Putrajaya. Bagi lah jalan kat ceruk KL mane pun kami leh survived lagi tapi Putrajaya, ampuunnnnn! Hampir2 sesat gak lah. Dan yang paling sedih, Foodcourt Presint 9 tak jumpa! Yang jumpa Restoran DAPURMAS. So, makan kat ctu aje lah tadi, perut pun dah berkeroncong.

Tapi, mungkin nak dijadikan cerita agaknye, daddy order Garlic Naan. Punyelah sedap! Banyak2 roti naan yang saye penah makan, naan ni yang paling sedap. Serious! Planta banyak sampai time makan tu rasa MELTING dalam mulut. Takleh nak cerita lah rasa sedap tu. Pastu Tandoori Chicken pun best! Lembutnye isi ayam tu. Rempah pun sedap. Tak cukup 1 set, tambah lagi 1 set. Sekali ayam dah abis, bleh plak tukang buat tu suruh datang esok. Die ingat saye dok Putrajaya kot hahaha Nak dibuktikan lagi kesedapannye, saye sampai tapau bawak balik UPM hahaha Serious sedap!

Perut pun dah kenyang, saye nak pegi bank. Saye ade nampak ATM Maybank kat Petronas kat area situ. Nak ke Petronas tu 1 hal gak, takleh U-Turn aje kat Putrajaya tu. Terpaksa pusing jauh. Sabar jelah. Skali saye nampak satu tempat tu. Mama dah mentioned awal2 dah, "Ni kalau kita jumpa foodcourt tu memanglah", sekali jumpa daaa...hahaha Tergelak2 kami dalam kereta. Memang takde rezeki nak makan kat foodcourt tu. Rezeki nak makan garlic naan yang best tu hehehe So, next time aje lah makan kat foodcourt tu ye.

Maaf lah, tiada gambar, kerana tiada camera. So, cerita saje hehehe Tapi, nak suggest kat semua, sila lah pegi Restoran Dapurmas, Presint 9, Putrajaya, makan GARLIC NAAN, sedapppp!!!

:)


Tahukah anda?


1. apakah nama blog anda sekarang dan kenapakah anda memilih nama blog itu?
* Dear Blog, nama blog saye skrg. Saye namakan blog saye dgn nama tu SEBAB kat blog ni lah tempat saye tulis segala benda. So, macam nak mulakan surat/email cinta gak lah, instead of DEAR SAYANG, saye tukar, Dear Blog huhu

2. apakah link blog anda dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
* http://mepolkadotlover.blogspot.com - link blog saye camtu SEBAB saye SUKA POLKADOTS. Kalau ade yang perasan, bag saye polkadots, makeup pouch saye polkadots, dan byk lagi benda saye polkadots. Dan THEME blog ni pun saye pilih POLKADOTS heee~

3. apakah method dalam penulisan anda?
* PELBAGAI! Ape je yang saye rasa saye nak type kat sini. Kalau ilmiah, ilmiah lah. Kalau luahan, luahan lah. Kalau TAG macam ni, tag lah. Dan kalau RAJIN, ade lah cite pasal masak-memasak weeee~

4. pernah terasa nak hapuskan blog anda? kenapa?
* Tak pernah lagi sebab skrg saye focus kat BLOG & FACEBOOK aje. Blog tempat saye communicate ngan DUNIA SAYE dan FB ngan kawan2 saye! :D

5. apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?
* Seha - http://sehaowen.blogspot.com - pendapat mengenai blog Seha? Kaler purple, takleh blah sebab ade nama OWEN kat link die hahahaha

6. senaraikan calon yang akan di tag?
* Moonsyi
* Emma
* Putri
* Aisya
* Bo
* Diana
* Sheila
* Diya
* dan semua sekali!!!!

:D

01 April 2009

April Fool kah?


Bila A sedang cuba untuk dilupuskan,
C sudah diketepikan,
dan B telah diketengahkan,
datang pula D yang dulunya
pernah menjadi B,
dalam bulan April ini.

Apakah???

:S