28 March 2009

"One man i can never meet, him, i would give my whole heart to."


Saye di TAGGED lagi, kini oleh RubiDiya!
Senang je, just letak 5 most romantic film's posters.
Thanks Diya!
Sorry lambat sket hehehe
:)






Title post ni merupakan bait2 ayat Sandra Bullock yang saye INGAT sampai skrg. Kenapa saye pilih film ni? Walaupun agak tak logik tapi penceritaannye sangat BEST. Saye tengoklah 867kali pun, saye masih boleh nangis macam baru 1st time tengok. Sedih! FEELING lebih sebab kind of LONG DISTANCE relationship macam saye jugak dulu. Oops!
Tambahan YouTube video, part paling saye NANGIS hehehe





Oh! Film ni saye betul2 dah tengok HAMPIR 867kali hehehe Saye SUKA GILA film ni sebab Adam Sandler SANGAT kelakar! Saye kan suke orang yang kelakar ngeee~ Dan saye sangat suka character Adam Sandler dlm film ni yang TAK RETI putus asa nak dapatkan Drew Barrymore, so sweet...:)




Film ni pun SANGAT romantic! Sebab Shane sangat caring, sayang betul die kat Mandy Moore. Sampai ke hujung nyawa dia jaga. Pengorbanan seorang lelaki. Ade gak lelaki yang baik dalam dunia, saye yakin hehehe Tengok poster tu, cara diorang hug pun dah nampak sangat sweet and romantic kan. Maybe in lah sebabnye saye perlukan someone hahaha BLAH! :P




The Last Kiss pun best juga walaupun saye baru tengok SEKALI aje hahaha Tapi saye suka film ni sebab die menceritakan tentang KETIDAKPUASAN lelaki dengan hanya seorang perempuan TAPI pada akhirnya die SEDAR akan kesilapan die dan BERUBAH. Good good!!!




Last one, Titanic. Agak dah BELAPUK sket film ni tapi kalau ditengok balik, boleh menitiskan air mata gak nih. Saye suka part Jack nak selamatkan Rose bila kapal dah karam. Die bagi priority kat Rose dulu. Pastu time dah dalam laut tu, die suruh Rose yang baring atas papan tu. Saye ingat lagi ayat Jack, something like this la, "You will have a family, kids, i promise you." Oh! Sangat touching OK. Kalau rasa macam tak touching, sila pegi tengok film ni semula ok hehehe

:D

23 March 2009

all the single ladies,





22 March 2009

GATEAU D'ENFER

After 3weeks STRANDED at UPM(hahaha), finally i got SURVIVED last Friday night. Actually it was a last minute decision. Hah. Haru betul! Kebetulan dah memang takde ape nak dibuat lagi kat sana and dah kemaruk sangat nak tengok AF7 kat rumah, saye grabbed handphone, terus dialed my daddy's number, mintak jemput malam Jumaat tu jugak. Tak kira!(gedik OK)hehehe Sebenarnye nak balik Sabtu tengahari, tapi dah tak sabar sangat dah hahaha

Around 11PM camtu, my parents arrived. Saye pun menggigihkan diri balik Sungai Buloh. Weeehhhhooooo~ At last! Seperti biasa, akan ada sesi luahan perasaan dengan my parents sepanjang perjalanan balik tu. Near 12AM dah masuk area Sungai Buloh, then lalu lah kat depan Maybank. Pastu nampak orang ramai sangat depan kedai opposite Maybank tu. Selalunye ade jual CD pirate and other things. Tapi, malam tu lain sket, macam ade lori besar pastu barang banyak kat coridor tu.

We decided nak stop and tengok ape yang dijual kat situ. Oh! Rupanye ade CARBOOT SALE. Banyak electrical appliances macam rice cooker, iron, TV, kerusi pun ade. Pastu saye dah ternampak 1 benda nih. Memang saye dah lama idam-idamkan benda ni taW! Kebetulan mama pun suruh tengok benda tu. Saye pun amik benda tu and tanye kat abang jual tu harga benda tu. Die kate RM20. OMG! Boleh dikatakan murah jugak lah. Furthermore, benda tu nampak baru lagi. Macam tak guna aje. Mama seperti biasa soh mintak tawar. Belum sempat mintak kurang harga, daddy dah hulurkan RM20 kat saye! Wah! Bestnye daddy ni malam ni, mesti tengah kaya hahaha Finally, dapat kurang RM18. Kira OK la tuh kan. Then, balik rumah dengan hati yang gembira. Yeay!~

Anda semua nak tahu apakah bendanya itu??? Sila lah lihat gambarajah dibawah ini yeh!








Yeah! ELBA Hand Mixer! hahaha Anda, anda dan anda mesti kate, "Laaa ingatkan ape benda la", tapi bagi saye benda ni sangat bermakna sebab saye kan suka baking! hehehe Bukan kat rumah ni takde mixer, ade, KENWOOD lagik tapi besar sangat pastu mama yang punya. Tiap kali nak pakai je mesti ade je yang tak kena, "Eh! Elok-elok!", "Jangan sampai pecah!", "Mama jaga dah berpuluh tahun tu!". Maka, ade hand mixer ni takde lah mama nak bebel lagi kan kan kan hehehe Daddy faham anak die yang bongsu ni suke baking-baking, terus belikan hehehe

Keesokan harinya, saye cakap kat mama, "Mama, kite rasmi mixer tu, kite buat marble cake macam aritu nak tak?" hehehe Mama buat muka tanda malas nak layan. Kebetulan kakak saye datang tido Sungai Buloh jugak. Die suruh buat Cream Puff. Tapi saye nak buat cake. Daddy lak suruh buat Caramel Pudding. Tapi senang sangat. Saye nak buat yang leceh2 sket. Then, cerita pasal nak baking ni terhenti selepas menonton AF7. Oh ye! Kami makan Kebab adik yang masak. Sedappp! :D

Pagi tadi, adik kejutkan saye, "Aida, kite buat Prune Cake nak?", saye mamai2 cakap, "Hmm...Nak...", pastu tido balik hahaha Beberapa lama pastu, "Aida, adik dah beli barang nak buat cake", saye pun dah excited dengar barang dah ade hehehe Terus bangun! Lepas makan tengahari, sesi membuat cake pun bermula. Tapi sebelum tu tengok recipe NIGELLA kat internet. GATEAU D'ENFER ataupun nama lain nye, CHOCOLATE PRUNE CAKE. Tapi tak perlu kot ikut recipe Nigella tu sebab adik beli PRE-MIX flour Chocolate Cake. Mungkin anda, anda atau anda cakap, "Ala! Pakai pre-mix, memang lah senang", maknanye anda silap. Kalau pakai pre-mix tapi taktau nak mengadunkannye pun tak jadi jugak. BENTAT plak cake tu nanti kan. So, untuk recipe MOIST CHOCOLATE PRUNE CAKE adalah :

1ketul butter
3biji telur
1kotak fresh milk
1bungkus chocolate cake pre-mix flour
(sila dapatkan di kedai cake berhampiran)
1botol kecik glycerine

Tengok! Sangat sikit kan bahan2nye. Sape2 yang taktau ape GLYCERINE tu, ia adalah cecair jernih yang membantu untuk meMOISTkan cake anda.



Dalam recipe kali ni, saye guna half bottle of Glycerine equal to 15ml. Ok, firstly, pukul butter sampai jadi creamy and kembang sampai tukar warna dari kuning ke putih macam ni :



Bila dah creamy, masukkan 3biji telur satu persatu sampai kembang gak lah macam ni :


Pastu masukkan pre-mix flour and fresh milk berselang-seli, mix well macam ni :

Masukkan prunes yang dah di chopped, gaul rata, then masukkan ke dalam loyang pembakar anda. Suke hati lah bulat ke petak ke besegi ke, janji bekas. Batter itu sedang menunggu untuk dibakar dalam microwave kat belakang tu yang tengah dipanaskan dalam 5-10minutes. Pastu, macam biaselah, masukkan dalam microwave, amik auto menu number 14-bake cake : Rupa batter setelah duduk diam2 dalam microwave dalam 10minutes cmtu. Pastu : Setengah jam berada dalam microwave, dari batter transformed jadi cake! Macam AF7 gak ni, takpun Computer Graphics hahaha

Selepas sejam berada didalam microwave, inilah hasilnye.

Taaaarrrrrraaaaaaa!!!!




Oh, hitam!!! Ini bukan sebarang hitam ye! Sungguhpun hitam, rasanye SEDAPPP!!! Nak tengok lebih dekat??? Saye kasi CLOSE-UP sket.



Dan ini, setelah dipotong kecil untuk dihidangkan diwaktu minum petang tadi hehehe

Mana prunes nye??? Prune kan hitam, mane nak nampak tapi bile makan memang terasa prune nye. Sedappp!!!(puji sendiri hahaha tapi memang sedap pun, serious) Texture cake sangat MOIST, lembut aje. Rasa pun tak manis sgt, terasa cocoa nye. Overall, puas hati lah! :D

Di ketika ini, cake tersebut telah selamat dibahagikan sama rata antara saye(bawak balik UPM), adik(die nak makan kat rumah die) and mama(makan kat Sungai Buloh lah). Kalau ade rezeki sesiapa kat UPM tu, ade lah yeh hehehe

Kan best kalau saye belajar cakes & pastries. Confirmed saye RAJIN pegi class hahaha


Jap lagi saye dah nak balik UPM balik. Huuurrrmmmmm...MALAS OK!

:(







Transformasi.

Pada saat dan ketika ini, saye baru sahaja selesai menTRANSFORMASIkan layout blog saye ni yang saye buat dari tengahari tadi(macam dah takde keje lain plak kan saye ni). Ape? Ingat AF aje pakai motto TRANSFORMASI? Blog saye pun lah hehehe

Oh mencabar sunggoh kerja2 penambahbaikan untuk layout kali ni. Dah la bahasa SPAIN kot. Pastu, nak mencari kesesuaian dan keserasian segala size & type of FONT, background, THEME kali ni(dah macam event lak kan hehehe), memang cabaran yang sangat tinggi untuk saye yang belajar MULTIMEDIA(ade kaitan ke? tapi kalau nak jadi web designer ade kaitan kot). Tanpa berputus asa, saye buat sampai lah terhasil layout ni. Walau bagaimanapun, TETAP ade slack sket. Antaranye, saye taktau camne nak kuar kan PROFILE saye(nampaknye belum EXPERT lg) uwaaaa! Tapi saye berpuas hati sangat dah ngan layout baru saye ni. Lebih bersemangat nak mengUPDATE blog hahaha

Why i changed the layout? Because i already bored with the old one(yang konon nye CUTE tuh). Memandangkan segala TEST dah abis, tinggal reports yang ON PROGRESS dan menunggu tibanya FINAL EXAM, saye pun luangkanlah masa saye KEJAP je untuk freshen up kan blog saye ni.

Saye harap takde sebarang masalah untuk membaca sebab font kecik sangat ataupun terlalu sempit dan membuatkan anda MENYAMPAH nak baca. Kalau ade rasa camtu, just pegi baca blog orang lain k! hehehe Ini blog saye, saye punya suke.

:)


p/s: saye private kan kejap blog ni sbb nk buat editing je. jgn risau, sudah boleh dibaca skrg.



20 March 2009

Double Sixth.


I've been TAGGED by Ahmad Moonsyi b. Ashek. Thanks! (nasib baik senang hahaha)

Instruction: Go to photos folder. Go to 6th folder and go to 6th picture in the folder.Then, put the picture on your blog and make a description of it.



So! Setelah pegi ke picture folder saye yg ke-6 dan gambar yang ke-6 adalah gambar dibawah huhu~



Gambar sepasang kekasih merpati sejoli hahaha Ok ok, kidding. Its my sister's picture with her husband. Gambar ni ceritanye camni, gmbr ni saye jumpa dalam folder BIRD'S PARK, masa the whole family pegi birthday party anak cousin kat sana. Gambar ni bukan saye yang snap tapi abang saye. Then, abang tagged kakak saye kat gmbr ni dalam Facebook. Masa tgh YM ngn kakak saye, die btau lah pasal kewujudan gambar ni. Die suke gile kat gmbr tu. Saye pun suka gak sebab shot abang saye sgt menarik. Pandai jugak abang amik gambar hahaha Tapi die kate gambar tu ade orang2 kat belakang, kalau takde lagi cantik. Maka, saye pun takde keje nak buat time tu, saye pun edit la gambar ni jadi macam yang anda semua boleh tengok kt atas tu. Malangnye, gambar ni abang saye dah resize, so tak cantik sgt la bile dah edit. Tapi kakak saye ok je, die makin suke, tengoklah sape yang buat kan hahaha

Dah alang2 saye letak gambar mereka berdua ni, saye rasa saye nak share lah pasal mereka berdua ni kat sini dgn anda semua hihihi Adik, jangan marah eh hahaha

Kakak saye, kakak yang paling best. Bukan nak bodek OK tapi memang best. Sebab ape? Sebab die lah tempat saye menceritakan segala aktiviti dan semua rahsia yang saye tak cite kat mama hehehe Hampir semua lelaki yang kawan dengan saye, sejak sekolah sampai lah ke saat ini, mungkin ade antara anda yang kakak saye dah kenal, kakak saye tau. Kadang2 tu saye sendiri dah lupa, tapi die ingat lagi hahaha

Actually, masa kecik2 dlu kiteorang suke gaduh, oh, pembetulan, masa saye kecik dan die dah besar dah hehehe Jarak umur kami 12tahun, jauh kan kan kan. Memang lah die tak suke sgt ngan saye, die kate saye menyemak hahaha Alah, sebab die takleh jadi babysister sebab tu die jeleshhh hehehe Lagipun die tak dok kat rumah, die tinggal kat asrama dari die sekolah menengah kat Pahang sampai lah die masuk ITM kat Perak.

Tapi, lepas die kahwin, saye pun dah besar, kiteorang jadi rapat. Selalu share cerita, masalah masing2. Bagi saye, die bukan je kakak, tapi kawan jugak mak ke-2 saye hehehe Oh ye, kakak saye kahwin ngan abang ipar saye tahun 1998 masa tu umur saye 13tahun, form 1. Masa die kahwin saye jadi pengapit tau! hahaha Nak tengok gambar?




Wahahaha gonjeng gile! Saye tembam! Argghhh! Form 1 la kate kan hehehe Abang ipar saye pakai style Johor ade bulu ayam kat songkok walaupun die orang Perak hahaha Ni merupakan 1st wedding in the family kat Dewan Sogo, KL. Abang saye kahwin tahun 2000 time saye form 3. Wedding kakak saye time tu memang meriah sangat sebab 1st time kan. Pastu buat kat tengah2 KL, kebetulan tahun tu ade Sukan Komanwel pulak, memang banyak la pasang lampu sepanjang jalan tu. Sedara takyah cakaplah, sebab kami ni memang banyak sedara.

Abang ipar saye pun best! Lagipun die lah abang ipar tunggal dalam family saye. Abang ipar saye kelakar, suke buat lawak hahaha Sampai satu family pun leh gelak ngan lawak die. Die lak bongsu dalam family die, so die takde adik. Maybe die anggap saye macam adik die sendiri. Kalau bab makan, die tak kedekut langsung. Saye penah duduk rumah kakak saye time keje part time kt ofis kakak saye, pasal makan saye tak payah risau lah sebab die kate makan kena abiskan. Ape lagi, badan saye pun macam dipam2 la time dok sebulan tu hahaha Kalau kakak saye tak masak, mesti beli kat kedai sama banyak macam masak sendiri. Kalau sesape gi umah die balik sure kenyang. Pastu, abang ipar saye suke bercerita pasal hal2 semasa. Kalau bab serious, memang serious betul. Tapi saye suke la dengar, lagipun die lebih dewasa kan, sure banyak pengalaman.

Pada saye, pasangan ni(ecewahh padahal kakak sendiri) memang sangat COOL sebab mereka ni kalau buat keje rumah, sama2 buat keje, saling bantu-membantu. Rumah memang tiptop bersih. Sampaikan si kecik Johan tu pun jadi particular sgt pasal bab2 bersih ni. Memang dah tertulis jodoh mereka, saling melengkapi hehehe Kalau saye dah kahwin nanti, saye nak jadi macam mereka ;)

Oh! Saye sangat sayangkan kakak saye & family die! Aida percaya, semua family members especially mama and daddy pun sayangkan adik, abang Hannan & Johan. Semoga dirahmati dan dimurahkan rezeki, amin...

:)




p/s: motif penceritaan, TIADA motif hanya sekadar perkongsian cerita.



* Teman Tapi Mesra



Sila baca sambil dengar lagu Teman Tapi Mesra - Ratu hehehe

Aku punya teman
(Saye ade sorang kawan ni)
Teman sepermainan
(Kawan main futsal, sekali je ngee~)
Dimana ada dia selalu ada aku
(Ade masa-masa tu, mane saye ade, dia ade, ade masa-masa mane dia ade, saye takde hehehe)


Dia memang manis
(Dia takde lah kacak sampai drop-dead-handsome tapi ade lah daya tarikan tersendiri)
Dan juga baik hati
(Taktau lah baik hati ke tak tapi dia boleh dikatakan baik lah saye rasa)
Dan dia slalu ada waktu untuk membantuku
(Dia tak penah tolong saye rasanye hmm... memang tak penah oke)


Namun aku bingung
(Saye agak pening jugaklah suatu ketika, even sekarang pun pening gak sebab dia sangat unpredictable, takleh diduga setiap apa yang dia buat)
Ketika dia bilang cinta
(Obviously, dia tak penah cakap pasal hati dan perasaan ni secara direct, dunia nak terbalik agaknye kalau dia cakap hahaha)
Dan dia juga katakan tuk ingin jadi kekasihku
(Dan paling ketara, dia tak penah pun cakap nak jadi boyfriend saye, saye je yang berangan hahaha)


Cukuplah saja berteman denganku
(Sebenarnye saye nak kawan lebih rapat lagi hehehe)
Janganlah kau meminta lebih
(Tapi kalau nak mintak lebih pun, saye ok aje ngeee~)
Ku tak mungkin mencintaimu
(Mungkin saye boleh tangkap cintan dengan anda kan kan kan!!!)
Kita berteman saja
(Kita leh kenal hati budi ke hehehe)
Teman tapi mesra
(Kawan dan dot dot dot ngeee~)


Aku memang suka pada dirimu
(Ye! Saye memang suke kat anda!)
Namun aku ada yang punya
(Confirmed! saye takde sape pun yang punya)
Lebih baik kita berteman
(Kan best kalau kite leh kawan lebih rapat lagi)
Kita berteman saja
(Kita leh kenal hati budi kan kan kan)
Teman tapi mesra
(Kawan dan dot dot dot muahaha)

:P

p/s: suka-suka aje oke.


19 March 2009

Macam mana


nak make-up mata macam ni???
Saye sangat suka smokey eyes die!!!
Cantik!!!
Dah banyak kali try tapi,
tak jadi.
:(



17 March 2009

syurga.



Sebenarnye, saye dah KEMARUK nak balik rumah. Nak balik rumah!!!!!!!!!!! Dah nak masuk 3minggu tak balik rumah tau. Mungkin anda, anda dan anda akan cakap saye ni sangat TAKLEH BLAH sebab dah la rumah dekat, baru tak balik 3minggu dah sawan. Tapi saye tak peduli, sebab saye RINDU sangat ngan rumah saye yang kat tepi sungai tu hahaha Juga rindu akan semua orang terutama 5 budak kecik!

Anyway, saye tau kalau saye cakap banyak pasal nak balik rumah ni pun tak guna jugak sebab memang saye TAKKAN boleh balik selagi kerja2 saye yang belambak tu tak siap. Justeru itu, saye akur aje lah ye. Wondering, kan best kalau rumah saye kat sebelah UPM aje.

Oh ye, kalau nak balik pun tak guna sebab last week parents saye takde kat rumah, mereka bercoti2 Mesia ke JB, balik rumah mak mereka pulak hahaha yang paling jeles, mereka berjalan2 ke DESARU! Nak ikutttt! Dan semalam, baru lah parents saye pulang ke pangkuan KL. Dan yang paling best, walaupun saye tak dapat balik meaning tak dapat makan makanan yang dimasak dirumah BUKAN di foodcourt, saye tetap dapat makan makanan yang dimasak dirumah tok saye hahaha Boleh???

Sangat HEAVEN! Dapat jugak saye melepaskan rindu. Walaupun tok saye yang masak tapi, boleh laaa... Mama bawak kan nasi goreng, cekodok pisang, popia otak-otak, marble cake, dan yang paling WALAHHH, ubi kayu rebus & sambal tumis. Sedappp! Dan yang paling kelakar, air Nescafe pun mama tapau hahaha Kalau dah buat kat rumah, sedap aje, ye tak?



16 March 2009

I am so in LOVE!




In love with
Joy
In love with
Happiness
In love with
Anger
In love with
Frustration
In love with
Tears
In love with
Me.

I love
Love.
love is
Fruitful
Love is
Kind
Love is
Motivating
Love is
Comforting
Love is
Love.

I hate
Love.
Love is
Painful
Love is
Heartbreaking
Love is
Deadly
Love is
Poisonous
Love is
Evil.



13 March 2009

* Saya MIMPI Dia!




Ia bermula di LIBRARY.
Taktau library kat mana.
National Library maybe.
;P
(mentang2 lah tadi pegi library hehehe)
Dia, seperti biasa,
bersama rakannya.
Saya,
bersama ntah sape.

Saya nampak dia.
(ouh excited nye! sambil menyinar2kan mata saye hihihi)

Alamak, library dah nak tutup.
(amboi! kuatnye saya study hahaha)

Ia bersambung semasa dalam perjalanan balik.
Oh! Saya dan dia berjalan bersama.
ngeee~
Jugak mereka2 yang menyibuk
hahaha

Masa berjalan kaki,
saya teringat saya ade Cheese Cake.
Saya offer dia.
:D

Dia nak!
Dia kate, "Kan muka ni masam macam Cheese Cake. So, mesti lah nak."
hehehe soooooooo cute!
Ada pulak yang menyampuk, "dia kan suka makanan ala2 matsaleh, mesti la die nak."
Saya taktau apa motif si penyampuk cakap camtu.
Tapi saya suka!
hehehe

Pastu,
saya bagi dia Cheese Cake tu, dia makan.
:)

Kemudian,
bersambung di sebuah pasaraya.
(hahaha nama pun mimpi kan, lompat2 location :P)
Saya sorang2 jalan kat situ,
taktau nak cari ape.
Tiba-tiba!
(ouh saya sangat suka part ni!)
"nak saya teman tak?"
Saya terkejut sebab tiba2 dia ade kat situ.
Tergamam.
Saya kata, "why not."
sambil tersenyum excited
hehehe
:P
Dia kate lagi, "bukan ke saya boy awak?"
hahaahahhaa
Saya agak GELI ngan ayat BOY tu tapi
saya suka!!!!!
(over OK!)

Saya tak cakap ape pun just senyum sambil
cuba untuk pegang lengan dia.
hahahahaha

TING!
Saya bukak mata sambil
tersenyum,
BESAR!
:)
hehehe
Saya masih INGAT macam mana senyuman dia time tu.
Saya masih INGAT macam mana pandangan dia time tu.
Menusuk ke kalbu.
hahahaha

Saya tau tu hanyalah MIMPI
(what a mimpi i got! hahaha)
tapi
saya suka sangat!
Walaupun hanya sekadar mimpi,
sekurang-kurangnya,
Dia dah menceriakan malam saya hari ni,
yang sebelum ni agak rumit.
Thanks DIA.
(taktau lah dia baca ke tak)
:)

Saya bukan minah jenin mahupun
miss luncai yang terjun dengan labu-labu nya tapi,
saya suka dapat mimpi macam tu.
ngeeee~



p/s: dah lama saya tak cerita pasal dia.


12 March 2009

They said that ..




LOVE makes us do the
CRAZIEST things.
But,
it also can makes us do the
TERRIBLE things.
And when that happens,
its not really LOVE,
its FEAR.
Fear of being alone.
Fear of being replaced.
Fear of being forgotten.


To me,
i just wanted to be
the GOOD one in his life, ever.
If it is not for the one that
i really LOVE,
i'm sure,
it is for the one that
really LOVES me.



03 March 2009

Aramis!



Pada ketika ini saye sedang merehatkan diri dari??? hahaha Ye Seha! Betul tekaan anda! Dan anda baru saje jadi JUTAWAN hahaha KIDDING~ Saye baru lepas menonton movie SLUMDOG MILLIONAIRE di GSC Midvalley. Oh ye, setelah panas hati panas kepala panas segala2nye tadi, saye bertindak utk bergegas menuju ke destinasi.

Part yang PALING lemah kalau nak ke stesen komuter, tunggu bus Komuter UPM. Tapi takpe, saye tunggu jugak hehehe Saye tak amik port sgt pd orang sekitar saye, tak kira sama ade dlm bus mahupun tren. Yang saye tau nak sampai Midvalley before 1PM. Kenapa? Sebab saye nak beli ticket awal lah. Saye MALAS nak beratur panjang. Oh ye, aritu dalam comment post psl movie ni saye btau saye dah booked ticket pukul 2PM kan? Itu hanya BACK UP aje hehehe Takde maknanye saye nak beli ticket berharga RM9 ke RM10 ntah tak sure, sebab ticket under reservation mane leh guna STUDENT CARD plus kena extra charge RM1 lagi! Saye kan student, guna lah kelebihan yang ada. Guna student card kena RM7 aje hehehe Andai kate dah FULLHOUSE baru la saye collect ticket yg dh booked tu. Bijak bukan? hehehe

Yeshhh! Dah beli ticket! Baru pukul 1PM, ade 1jam lagi before movie start. Saye pun pegi la me'LUNCH'kan diri saye dulu. Err...betul lah, fastfood makes our tummy GASSY, sebab saye minum itu air COKE and makan itu FRIES. Oh lupe nak cite, saye SEORANG diri sahaja tadi, tiada teman mahupun kekasih yang sememangnye takde, lebih RINGKAS hahaha Makan cepat aje, then pusing2, quick one, no shopping!

Tepat 2PM saye dah masuk dalam cinema. Saye tengok sekeliling, tak ramai pun, tapi ramai Indians. Dalam hati cakap, "Betul ke cinema ni?" Tak mustahil lah, sebab memang cite ni ala2 Hindustan kan. Saye pun duduk diam2 sambil menikmati POPCORN. Tiba2, ade seorang lelaki, muda, tengok saye. Saye tengok die balik. "Apehal tengok2? Aku tengok wayang pakai duit kau ke?", kate hati saye. Pastu saye sambung makan popcorn. sebelah kanan saye, 4 orang Indians. Eh, majoriti Indians lah. Camne lah saye tak terpikir2 kan. Saye rasa kalau anda pun mesti anda rasa tak sedap hati kan kan kan? Pastu saye nampak pasangan OMPUTIH hehehe "Betul lah ni", kate hati saye lagi.

Eh, lama jugak lah saye tunggu movie nak mula. Dah la tak pasang aircond, panas! Pastu kan, saye nampak Aci baru masuk. Fuuyyyoooo! Habat cite ni, pelbagai umur dan bangsa datang tengok. Chinese pun ade! Kate awards WINNER, haruslah! Pastu kan, cinema dah PENUH! Wah! Makin teruja saye nak tengok movie ni. Pastu, bermula lah cerita si JAMAL tu. Saye takdelah nak cerita semuanye, kate review hehehe

First of all, TERRIBLE INDIA. Dalam cite ni betul2 tunjuk camne life kat India. Especially kat SLUM. Kotor! Tengok je lah huhu~ Well, for me, SLUMDOG MILLIONAIRE ni sangat interesting! Penah ke anda tengok movie yang dikaitkan dengan Akademi Fantasia ke, takpun Bolos ke, takde kan? Tapi movie ni ade, iaitu "Who Wants To Be A Millionaire". Mesti anda penah tengok rancangan realiti TV tu kan. Camne perasaan anda? Cemas? Berdebar? Hah! Camtu la yang saye rasa time Jamal nak jawab soalan. Pastu, saye pun tak sabar2 nak tau camne die dapat CLUE nak jawab soalan tu. GILE! hahaha


Ini AYUSH. Die jadi Jamal masa kecik. CUTE little boy! Kelakar terutamanye part, "Amitabh Bachchan!" hahaha Kalau nak tau, sila pegi tengok! Jamal dengan ABANG die ye. Kesian betul saye dengan kehidupan diorang. Tapi, disebabkan kehidupan yang KESIAN tulah yang bagi kehidupan yang BAHAGIA. Maksud tersirat, jangan lah merungut kalau ade banyak assignments, disebabkan banyak assignments lah leh senang lenang nanti hahaha Self-motivate!

Abang die NAKAL tapi still ade hati OK! Diorang ni tak padan dengan kecik! Ayush memang pandai berlakon. Patutlah bapak die tuntut duit lagi from production hahaha Selain tunjuk tentang family relationship, LOVE relationship tak ketinggalan juge ye! Dari kecik lagi, Jamal sayangkan LATIKA. Touching jugak lah bile sampai part mereka berdua, wuu... Dan kalau anda nak tau, Jamal masuk game show tu pun sebab Latika. Bukan sebab nak penuhkan Latika dengan intan berlian ye! hahaha

Bile Jamal dah berusia 8-10tahun camtu, hah! Memang best, part TAJ MAHAL OK! Oh, takleh la cite, kena la gi tengok sendiri ngeee~ But, i can guarantee, anda akan terhibur sebab saye SANGAT terhibur tengok gelagat Jamal time tu, seriously! Saye gelak tanpa segan silu hehehe

Tapi kan, saye nak memperbetulkan sikit statement saye pasal Jamal. Mamat ni memang PANDAI sebab saye rasa die rajin, cepat belajar dan mempunyai ingatan yang kuat. Yelah, kalau anda, anda ingat ke setiap ape yang berlaku dalam hidup anda sejak kecik? Tak semua kan. Tapi Jamal ingat. Hingga benda yang jadi spontaneously pun die leh ingat! Dahsyat, dahsyat.

Yang saye tak puas hati, Jamal kena pukul TERUK gile ngan polis! Ade ke patut? Macam lah die merompak atau buat kesalahan yang lain2. Padahal jawab soalan game show aje. That was a TYPICAL Hindustan movie hehehe Pandai Danny Boyle ek hahaha

So, cukup tak review yang saye cerita? Cukup la tu, nak lebih, pegi la tengok hehehe Anda takkan rugi RM10 anda kalau anda tengok award winner's movie. Melainkan anda tengok yang RM5 aje lah, paham2 sudah hehehe Oh ye, lepas je abis movie, saye taklah terus bangun, saye saje tunggu jap sebab ade la scene menari2 hahaha At last ade gak menari2, saye nampak ade SENIOR CITIZEN datang tengok! Kagum tak? Seorang bertongkat dan seorang lagi tak. Kalau atuk2 pun berkobar2 nak gi tengok, inikan pulak saye hehehe

:D



p/s: Ape kena mengena title post ARAMIS dengan review saye ni??? kalau nak tau pegi la tengokkkk!!! hahaha



Hari ini hari SELASA,


dan setiap kali hari SELASA saye akan,


MARAH.








p/s: saye akan pergi MENGURANGKANnya kejap lagi.


01 March 2009

Best Motion Picture of the Year!


Semalam, while i was YMing with my friend, dah ternampak kat status YM die tulis "Slumdog Millionaire". Terdetik jugak kat hati ni, ape benda tu? But, i don't really bother about that, dan teruskan perbualan hingga lewat pagi.

Pastu, tadi saje hopping kat blog orang lain, ternampak lagi title post yang ditulis "Slumdog Millionaire". Eh! Dah 2 makhluk Tuhan tulis pasal benda tu, kena find out nih! Dan dengan gigihnye saye baca post blog hamba Allah tu.

Oh! It is a MOVIE. Then, baca la die punye review psl movie tu. Wow! Menarik jugak! Mungkin saye ni agak KETINGGALAN ZAMAN, sebab saye tak tau langsung pasal ACAMEDY AWARD hahaha Rupa2nye, SLUMDOG MILLIONAIRE pemenang Academy Award baru2 ni. Cite die SANGAT menarik hati saye, seriously!


Movie ni pasal seorang lelaki, anak yatim, Jamal K. Malik(Dev Patel) yang masuk rancangan realiti TV "Who Wants To Be A Millionaire" versi India. Oh ye! Cite ni ala2 Hindustan juga dilakonkan kat India tapi Directed by Danny Boyle juge director utk movie The Beach and Alien: Resurrection. So, Jamal ni dah jawab semua soalan and die tinggal SATU je lagi soalan utk die jadi PEMENANG sekaligus jadi MILLIONAIRE lah. Can u just imagine? Pandai gile mamat nih! hahaha So, sebelum die dapat jawab soalan tu(ikut dari sinopsis kat internet ye), polis dah tahan die. Pity him... Polis suspek die ni menipu. Yelah kan, camne la die leh jawab semua soalan tu dengan JAYAnye. Maka, disebabkan nak mempertahankan diri sendiri, die pun cerita la camne die leh dapat CLUES utk jawab soalan tu dari kisah hidup die sejak kecik lagi dengan adik ke abang die(tak sure psl tu). Setiap chapter kisah hidup die, die akan dapat clue utk setiap satu soalan dalam game show tu. Wow! Sound interesting rite??!! Tapi satu soalan tu iaitu soalan penentuan die jadi MILLIONAIRE menjadi misteri. Bile die diberi peluang utk jawab soalan last tu esoknye, baru lah polis and the other sixty million viewers are about to find out.

I already watched the official TRAILER kat YouTube and the other videoclips, memang cantik, menarik and rasa tak sabar nak gi tengok hehehe Yelah, award winner tau! Masa kat Academy Award baru2 ni movie ni MENANG 8 Oscar Awards. Antaranya ialah, Best Achievement in Cinematography, Best Achievement in Directing, Best Achievement in Editing, Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Score(A.R. Rahman), Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Song, Best Achievement in Sound, Best Motion Picture of the Year, Best Writing and Screenplay Based on Material Previously Produced or Published.

Saye hanya akan pegi tengok movie yang saye rasa betul2 BEST. Saye ingatkan tak keluar lagi movie ni kat Malaysia, rupanye dah hehehe Betapa ketinggalannye saye sekarang ni! Maka, dengan itu, saye ingin memaklumkan, saye nak PEGI tengok jugak cite ni by hook or by crook! Tak kira! ;P

So, anyone nak ikut saye pegi tengok nextweek???

:D

p/s: Will update my version of the review for SLUMDOG MILLIONAIRE after i watched it okay!



The third month for the year 2009.


Well, sekejap je dah bulan MARCH kan kan kan .. Saye masih tak puas menikmati bulan February hihihi So, this is my FIRST post for this month hehehe Hah! Macam ape je saye ni. Itu pun nak kecoh. No no no .. Kalau nak tau, bulan lepas saye missed utk posting on the first day of the month. Kali ni kira berjaya lah hahaha Whining~

Dah masuk bulan March ni, saye terasa amat stressful bile mengenangkan SUBMISSION dates utk assignments saye yang ade dlm 7 kot *sighh Aaayyyooo!!! Apsal la cepat sangat masa berlalu ye? Second test lagi. WENG kejap otak ini. Btw, saye nak buat pengumuman jap :









Kami akan mula berniaga di JAYA JUSCO MALURI, KUALA LUMPUR pada 7HB - 9HB MAC 2009 sahaja, this coming WEEKEND and PUBLIC HOLIDAY. So, datanglah beramai-ramai ke gerai kami!

For those yang ade kat UPM, boleh beli jangan risau. Jumpa kami kat KOLEJ KELIMA and KOLEJ 15.


Do support US for our BASIC ENTREPRENEURSHIP subject's PROJECT and we will be much APPRECIATE it! :D

So, for the whole week, saye memang BUSY buat preparation untuk project ni SEBAB risau yang amat sangat since kawan2 saye semua dah start berniaga and perniagaan mereka amat MEMBERANGSANGKAN. Maybe, kat blog saye bulan ni penuh dengan publicity utk BUSINESS kami aje hehehe

For the SAMPLE of the cakes, i will upload the pictures very very SOON okay! Nantikan kemunculannya! :D

Any suggestions or comments are welcomed.




So, end of the PENGUMUMAN hehehe I just can't wait to finish my study, ergh! BUKAN nak KAHWIN, no no no .. Nak tukar angin ke alam pekerjaan semula hehehe Bile cakap cmtu je, mama saye asik fikir saye nak kahwin. Mama, don't u ever again think that way OK! Your daughter takde calon menantu bongsu utk u lagi hehehe

Lastly, saye mahu kan pembaharuan di dalam hidup saye dari semua ASPEK bermula bulan ini! Saye tak kira! ;P

Ok, thats all for today! Will be updating soon and don't forget about the CAKES! teeeheeeee~

;)