29 December 2008

Penat OK!

First of all, selamat menyambut Ma'al Hijrah 1430 kepada semua umat Islam dan juga selamat pulang ke UPM kepada semua warga pelajar UPM huhu Ketika dan saat post ini dibuat, saye TERSANGATLAH PENAT sebab saye pegi PICNIC ngan kwn2 SUNGAI BULOH saye dari pagi tadi lagi. Saye ingatkan picnic biase2, skali kena HIKING lak. Redah sungai, masuk hutan, alamak! Saye dah la pakai jeans, malas nak mandi so pakai jeans je. Tu pun nasib pakai jeans pendek, xde la berat sangat kaki. Hampir 30minit redah hutan sebelum sampai ke puncak air terjun. Penat OK! Kena panjat bukit lagi. Tapi sememangnye pengalaman yang TAKKAN saye lupe kan sebab ni lah 1st time saye buat aktiviti yang adventurous camni hehehe Saye share video jelah ye, saye sangat malas nak letak gambar banyak2. Kat dlm video ni semua gambar ade. Enjoice!

:D



video

27 December 2008

Jom Shopping!!!






Event Info

Host: D'BOX
Type: Other - Flea Market
Network: Global
Time and Place Date: Sunday, December 28, 2008
Time: 9:00am - 5:00pm
Location: RASTA
Street: Taman Tun Dr Ismail
City/Town: Kuala Lumpur, Malaysia


D'BOX and Lensa Creative in collaboration with RASTA TTDI are organising a Flea Market & Carboot Sale at RASTA @ Taman Tun Dr Ismail KL.

It will be the day for all of you to buy, sell and most importantly have fun on that Sunday morning. Everyone is invited to trade, browse or even have good breakfast/lunch/tea at the market and you can bring along your families and friends!


p/s : bagi pihak ABANG saye! :)




25 December 2008

Burung.


Ada apa dengan burung? hahaha Takde ape pun! Ok, dengan kepenatan yang masih ada lagi ni, just make it simple la eh. Hari ni, Christmas, tapi whole family attended birthday party anak2 cousins. Invited, so, atended la kan hehehe Birthday party was held at KL Bird's Park. Starts at 11AM with breakfast. 11.30AM bird's tour. Penat OK pusing 1 park tu. Nak tercabut lutut. Dengan budak2 lagi. Around 12.30PM birds show lak. 1.30PM lunch. Menu - banyak lah. Then, 2PM session with SANTA CLAUSE, boring sket sebab Santa Clause SEPET tu bebel ape ntah. Budak2 enjoyed la, kite yg tua2 ni penat menunggu hehehe 3PM camtu potong cakes by BIRTHDAY BOYS. Yummy Chocolate Cake! 4PM balik!!! huhuhu Anyway, harus amik gambar kan hehehe tapi tak semua la ye. Selebihnye sila 'LUSURI' FACEBOOK saye hahaha Enjoice!






24 December 2008

Wedding!


Ye, wedding hari RABU hehehe Maybe sebab esoknye cuti CHRISTMAS so die buat la on the Christmas Eve hehehe Masing-masing la kan. Actually, saye taknak attend wedding ni, futhermore yang dijemput adalah parents saye(tapi kalau anak2 mcm saye ni nak ikot, dialu2kan hehehe). Mama ajak gak gi skali ngan die, since kat JB lagi die dah mentioned, sebelum balik JB lagi sebenarnye. So, saye pun pikir la byk2 kali nak gi ke tak, nak gi ke tak.

Maka, petang tadi, saye pun buat keputusan nak ikut parents hehehe Kenapa saye nak ikut? 1st! Mama tak masak OK! Takde makanan kat umah ni, lgpn tak makan lagi, dengan harapan gi wedding dpt la makan, at least nasi beriyani. Oh ye, yang kahwin ni sedara Johor belah WAN-WAN yakni belah daddy tapi belah mama pun ade sangkut-paut gak! Adoiii...pening kepala bile BANYAK sedara nih! 2nd! Boleh la melawa jap since dah lama tak lawa2 over2 sket hehehe 3rd! Of coz boleh kenal sedara-mara kan. Balik dari wedding tadi dah terpikir dah, ramai gak sedara yang tak dikenali dan tak mengenali. Susah lah kalau saye kawin nanti, takde plak sedara tau saye ni anak WAN NASSIR ngan JUNAIDAH hehehe Mama kate, "Haaa tau pun! Sebab tu lah mama ngan daddy ajak ikut, knal2 dengan sedara." BAIKLAH!

So, sesampai je kat Banquet Hall, Wisma MBSA, Shah Alam around 8.30PM. Then, tunggu kerabat raja(Tengku Samad kalau tak silap, adik kepada Sultan Selangor yang previous) datang dah pukul 9PM. Perut dah berkeroncong hahaha Pastu ade sesi merenjis, kalau sikit2 takpe, ni ramai lak! Adeh... Tp takpelah sebab ni 1st wedding dalam family diorang, DIMAAFKAN. Pastu adat Ambor-ambor kot nama die, alah yang baling2 duit syiling tu. Makan dalam pukul 9.30PM. Menu, Nasi Beriyani. Sedap? BIASA AJE. Lapar jadi sedaplah hahaha




Macam wedding2 yang lain gak, ade la SLIDESHOW. Panjang jugak slideshow die huhu dan agak boring sikit. Anyway, ayah pengantin lelaki(daddy's 2nd cousin i think), which is on our side, telah pulang ke rahmatullah last year. So, wedding tadi tu kira sedikit suram lah. Sedih jugak, kahwin tapi ayah takde... =(

Oh ye! Kakak pengantin lelaki ni(Wan Mohammed Se'agar) lecturer UPM hahaha what a small world! Tapi kat Fac Economy. Taktau la kot2 next sem jumpe die jadi lecturer saye lak hahaha Gift orang Johor kahwin kalau tak bagi TELUR PINDANG memang tak sah! Maka, telur pindang la BARKAT nye.


Macam kebiasaan, sebelum balik jumpa sedara-mara dulu, kenal2, salam2. Kepala saye dah pening dah sebab makan lambat + tak lunch. Mujurlah parents saye reti nak balik hehehe kalau tak sembang tak hengat! Pastu balik balik balik!!!

Seronok tengok orang kahwin ni, happy je tengok pengantin hahaha Hope berkekalan hingga akhir hayat mereka. Dalam tengok orang kahwin, otak ni ligat gak pikir cmne la wedding saye nanti kan??? hehehe By the way, part yang paling BEST tadi, cousin saye, Kak Norlina btau die baca blog saye gak!!! hahaha Anyway, thanks for reading sis.. =) Sampai kat wedding dinner pun BLOG saye jadi topic hahaha GLAMER!

:P

Oklah, esok the whole family nak gi CELEBRATE, bukan CHRISTMAS OK! Takpe tunggu saye post esok k!



1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.


7 hari saye ade kat JB! fuhhh... what a week! hahaha Anyway, I MISS MY BLOGGIE SO MUCH!!! Rindu kat FACEBOOK, FRIENDSTER. Rindu nak baca all the gossips hahaha Rindu nak baca blog anda-anda semua. Memang betul punya banyak cerita yang saye tertinggal. Tak terbaca saye nampaknye ngeee~


Kat JB tu bukan la tak best tapi boring sket lah .. sebab takde INTERNET hehehe So, keje saye 24/7 depan TV, nasib ade ASTRO, kalau tak .. Saye mmg tak keluar rumah sgt sebab period pain, DAMN! Sakit gile perut saye. Maka dok umah aje lah. Keluar pun setelah beberapa hari lepas sakit tu berlalu, pegi GIANT Southern City hahaha

Sesampai je saye kat sana, hari Rabu malam, dalam 10PM, lambat sampai sebab menyinggah, biase lah tu, terus gi umah cousin mama sebab(bape byk SEBAB daaa..) nak order makan utk kenduri doa selamat requested by TOK(nenek saye la tu, saye panggil TOK).

Keesokannya, mama kemas umah Tok. Saye tolong sket2 aje hehehe Pastu gi UDA umah mak sedara. Yang bestnye JB ni, umah sedara dekat-dekat aje, takyah masuk highway pun mcm kat KL ni. Boleh dikatakan half of JB penuh ngan sedara aje, pulak tu both parents from JB, lagi lah!

Jumaat Tok & Makchu arrived from Jeddah, amik kat Airport Senai yang haru-biru tengah renovate, tak best langsung kalau nak banding ngan KLIA. Tapi nanti dah siap cantik la tu kot. My sister also balik gak. Yang gi airport, me+my parents, my cousin+family. Gerak gi airport 3PM, sampai 3.30PM, best sebab dekat je tak macam KLIA hahaha Tapi menunggu punya lah lama, touched-down pukul 4PM, nak lepas dari imegresen 5PM. Happy tengok muka-muka orang baru balik haji, bersinar je muka. Sedih tengok diorang jumpa family members termasuklah family kiteorang gak. Sorry takde gambar sebab MALAS! hehehe Lepas Isyak baru start doa selamat.

Weekend tu saye sakit perut so takde benda best yang jadi hanya tolong mama ngan adik masak. Oh tak takkkk!!! Saye lupa lak, selain daripada menyambut kepulangan Tok saye, JB kecoh ngan perkahwinan RAJA SMS MALAYSIA, Mawi & Ekin. Saye bukanlah peminat fanatik Mawi, actually TAK MINAT LANGSUNG, tapi nak tengok gak die nikah hehehe lagipun orang kat JB tu semuanya GILA Mawi. Ayah Ngah saye dapat jemputan pulak hahaha Dapat sebab ayah Ekin kawan dia. So die pegi yang sebelah Ekin aje lah. Saje nak share rupa KAD KAHWIN Ekin :



So, tengoklah Mawi nikah ngan Ekin tu sambil masak kat dapur hahaha Ape yang saye perhatikanlah, kebanyakan orang kat dalam umah tok saye tu, majoriti, SEMUA tak suka Mawi kahwin ngan Ekin. Katanya Ekin ni camni, camtu. Tapi bagi saye lah kan, wise man said, Orang yang baik untuk orang yang baik, dan sebaliknya. So, fikirlah sendiri ye! hehehe Saye tak kira lah Mawi kahwin ngan sape pun, takde kaitan pun ngan saye, kecuali Mawi yang lain hahaha Ok, back to the story ngeeeeeeeeee~

Pada hari Ahad tu, my sister dah nak balik KL, my parents keluar gi umah sedara, Ayah Ngah gi umah Ekin, saye tinggal kat umah ngan cousin + anak kembar die, makchu & tok tengok TV aje! Pastu makchu belanje PIZZA hahaha rezeki! Tapi delivery aje lah. Then, ayah ngah dah balik bawak lah gift dari Ekin & Mawi. Err...barang SPONSORED hehehe



Dalam GOODIE BAG tu ade Moisturing Soap(R&Z punye), Biskut Raya(ade 1 biskut tu tulis EM-EkinMawi lah tu), Towel(yg akhirnye cousin saye guna buat lap botol susu anak die hehehe), gula-gula, TELUR PINDANG(mmg FAVORITE Orang Johor), Kopi pun ade, alah...sponsored lah katekan hehehe

Oh ye, hari Ahad tu, saye pun kurang pasti kesahihannya, petang tu, ade 2 3 orang sedara Ekin datang melawat tok. Yang bestnye, diorang sendiri pun tak berapa suka dengan perkahwinan tu hahaha pelik tul! Alah, dah kawin pun, kot ye pun kan sedara korang gak. Kecoh lah.

Pastu Isnin, kembali boring sebab cousin dah balik umah die, tinggal saye, parents, tok & makchu. Hari Isnin la gi GIANT. Pastu perasaan berkobar-kobar sebab Selasa dah nak balik KL!!! hahaha Oh ye, saye leh check result kat Handphone Nokia 3100 taW! Pakai GPRS. YM pun leh, sempat YM ngan Sheila, Moonsyi, Emma etc etc hehehe

Sekarang, Rabu, saye dah kat umah dah. Balik2 terus cari LAN Cable hahaha Khatam internet dulu. Bukak FRIENDSTER, tertarik sesangat ngan Horoscope ni :

"You'll see some signs of life in one of your relationships that you thought was dead and buried. Set your hurt feelings or grudges aside, and try to give this person a second chance. You owe them that, don't you think? This person wants back into your life, but in a different capacity. It could be a win-win situation for you both, so don't let your emotions deprive you of a good opportunity. You can make the best of what you once thought was a bad thing." - Gemini, May 21 - Jun 21(Friendster Horoscope for December 24, 2008)


hahaha KEREPEK!

;P

17 December 2008

Take Note!



16 December 2008

Thank You!










Syukur alhamdulillah, badan dah sihat, yeay! hehehe Dengan memakan ubat-ubatan sebanyak 3 kali, saye dah kembali seperti asal! hehehe
Tapi ape kaitan demam dengan gambar kat atas tu??? Tu gambar sirih junjung, sebahagian daripada hantaran. Biasenye sirih junjung ni sebagai pelengkap adat resam Orang Melayu(taktau la betul ke tak). Ok, kat sini saye nak memohon beribu kemaafan dari kawan-kawan saye semua lebih2 lagi kepada BFF saye, sebab saye bertunang tak bagitau kalian semua. Sebenarnya, pertunangan ni mmg tak dirancang dlm jangka masa yg panjang, saye pn rasa mcm tak percaya je saye dah bertunang. Huurrmm.... Saye harap anda semua maafkan saye lah ye. Saye demam sebab terkejut bertunang.


Anda tak percaya??? Ok, sila lihat lagi gambar2 selepas ini :


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Ok, anda semua tak perlu percaya sebab saye TIPU aje! hahaha KORANGKENABEB! (pasni kalau tunang betul2 sure xde sape pun nak percaya kan hehehe ;P) Sila jangan marah sebab saye bergurau aje ngeee~

The True Story is, mak saye sebenarnye amik upah gubahan bunga utk sirih junjung aritu. Ingat lagi tak yang saye kate nak tolong mama buat 'something' tu??? Ni lah bendanye hehehe Actually, mama mmg ade la buat part-time amik upah gubahan since die pandai gak dalam bab2 cmni selain masak-memasak. So far, die dah penah buat utk org bertunang, kahwin pun ade, cukur jambul baby. My sis pun SANGAT minat terhadap gubah-menggubah ni sampai die bukak kedai(mereka mewarisi kemahiran nenek saye iaitu seorang mak andam). Kira kalau nk tgk company profile die saye tak malu la nak tunjuk sebab die banyak gak grabbed project besar2 dari GOV(saye pun turut bekerja dengan die) tapi die banyak buat interior landscape(saye belasah je ayat tu) contohnye macam gubah fresh flowers utk events or offices. Yang saye paling ingat antara project die yg saye terlibat ialah event yg involved AGONG(time tu Raja Perlis kat Kementerian Perumahan dan Kajian Tempatan) & P.M(Tun Dr. Mahathir Mohamed kat CyberJaya - Launching Hari Lanskap Negara) yang memerlukan saye tido kat tempat kejadian. Tapi masyuk tak ingat lah time tu hehehe Skrg ni kakak saye dah tak amik lagi project2 camtu sebab die BZ ngn benda lain. So, gubah hantaran ni pun antara project die gak skrg. Bukan hantaran je, pelamin pun ade. So, hantaran tu nanti die sub-con kan kat mama hehehe bijak sungguh tapi baguslah sebab mama pun leh dapat pocket money kan.

So, ni antara gambar2 hantaran yang sempat saye snap. Ni hantaran bertunang anak jiran saye tahun 2006 kot. Saye pun dah lupe dah sebab skrg dah kawin dan beranak 1 pun org yg bertunang tu hehehe



So, skrg saye nak promote la sket2 kan kasi UP sket hehehe Tu je pasal cite hantaran.

Ok, saye baru dapat tau hari ni yang senior saye a.k.a ketua dorm saye time form4 dlu baca blog ni! hehehe Kak Aini, thanks for reading. Sila la tinggalkan komen2 anda. Thank you jugak kepada SILENT READERS blog ni, thanks sebab sudi membaca kekarutan kat blog ni hehehe THANK YOU!!! (nak sangat saye knal ngn anda2 semua) Tapi agak pelik, camne la Kak Aini leh tau pasal kewujudan blog ni yek? Pastu Raj, Echa and Ana(Suriyana) cmne anda tau pasal blog saye ni??? Sila jawab ye! Walaubagaimanapun, saye tak kisah kalau anda-anda semua nak baca sbb saye buatpun saye kongsi ngan anda semua kan hehehe So, enjoy reading k!




14 December 2008

sorry for any inconvenience.






Let's all hope next week is better.



13 December 2008

Dari Hati



Apa CINTA? Ada yang berbunga-bunga hatinya dengan CINTA, ade yang jauh melayang-layang hatinya dengan CINTA. Masing-masing. Tapi yang dia tahu, CINTA sangat menyakitkan, yang dah lumat-lumatkan hati dia. Dia sakit kat sini. Dia tahu mesti ade yang cakap "sudahlah tu", "jangan ingat lagi", "sabar", banyak lagi lah. Tapi, mereka-mereka tu semua tak duduk kat tempat dia. Mereka-mereka tak tahu ape yang dia rasa, macam mana rasa hati dia yang dia sendiri mamah tu. Sakit. Tuhan je tahu.

Salah ke dia mencintai CINTA? Bodoh ke dia berkorban untuk CINTA? Kau kate dia bodoh kan? Ade lagi yang kate "ape ni cite pasal CINTA?", "jiwang!". Dia bukan jiwang, dia sakit. Sakit. Kenapa CINTA tak nampak macam mana sakitnye dia kat sini? Betul lah, dia tahu dia bodoh sebab CINTA tak pernah hargai dia selama ni. Hari-hari tahan hati meraung-raung, meronta-ronta. Kesian dia, takde sape dengar, CINTA pun tak dengar. Kesiankanlah dia. Kesian. Kenapa mesti seksa dia lagi CINTA? Kenapa mesti main-mainkan perasaan dia CINTA? Kenapa biarkan dia berkorban macam ni CINTA? Kenapa?????? Apa yang CINTA nak sebenarnya??????


Dia tak kuat. Dia belum kuat lagi nak jadi terlalu baik untuk CINTA. Ketahuilah CINTA, dia belum kuat lagi. Lepaskanlah dia dari genggaman CINTA. Lepaskanlah. Biarkanlah dia pergi. Biarkan. Jangan pentingkan diri sendiri. Tolonglah. Dia berhak untuk hidup bahagia, macam mereka-mereka. Memang dia beralah, tapi bukan sebab dia kalah, tapi sebab dia dah tak sanggup lagi. Tak sanggup. Adakah ini yang CINTA janjikan? Penyeksaan demi penyeksaan. Dia tak berhak diperlakukan macam ni dan CINTA tak layak perlakukan dia macam ni. Fahamlah.

Dia tahu dia tidak terlalu muda untuk mengenal apa itu CINTA dan dia juga tahu bagaimana dalam cintanya terhadap CINTA. Ketahuilah CINTA. Biarkanlah dia sendiri, dia tak perlukan CINTA lagi. Dia tahu apa yang dia buat, dia tahu mana baik mana buruk. Dia dah besar. Janganlah pura-pura ambil berat, janganlah pura-pura kesian, jangan tipu. Dia tahu. Teruskanlah bercinta dengan CINTA yang lain. Dia tak perlukan CINTA lagi. Dia tak pernah berdendam dengan CINTA. Dia mencintai CINTA seikhlasnya. Cuma hati dia takde ruang untuk CINTA lagi. Dia taknak CINTA menghantui hidup dia lagi. Pergilah. Pergi. Pergi jangan datang lagi. Pergi.

12 December 2008

Final Weeks


Dalam seronok terloncat-loncat, rupanye dah tinggal kurang lebih 2 minggu jek cuti saye! Haihhh... Jap je rasa masa berjalan kan? Huarghhh...kembali ke sekolah la nampaknye. Tapi, aritu saye gak yang SEBOK sangat cakap bosan. Pasni BZ body balik la saye hihihi Sebelum nak BACK TO SCHOOL, as usual, result kena HADAP dulu, adoiii! Taktau lah ape riwayat ceritera result saye kali ni. KILLER subject, CALCULUS yang paling saye GERUN. Memang target LULUS aje(amin...). Pastu, coming semester ni lagi mencabar sebab ASSIGNMENT for sure banyak! Semester depan juga dah start ngan subjects major yang PURE. Masaklah! huhu~ Maka, sebelum saye menyerabutkan kepala saye tak lama lagi(mintak maap je lah, bahasa tonggang langgang), saye kena la menghabiskan sisa-sisa masa saye kat umah ni. Antaranya, saye akan tatap TV 24jam, samada tatap INTERNET yang laju nak mati banding ngan USPOT yang slow tahap ESKARGOT(huahuahua jgn marah USPOT ngee~), mahupun makan segala makanan yang ade kat umah ni tak kira waktu. Huh! Mungkin kaedah berikut teramat berguna kerana minggu depan saye takde kat umah Sungai Buloh, instead kat umah TOK saye di JB. So, saye ade seminggu lebih je kat umah terchenta.

Oh ye, salah satu lagi kaedah membuang masa di rumah, TIDO. Actually, saye tido awal tadi, lepas Maghrib terus terlelap, taktau la ape yang PENAT SANGAT saye buat kat umah ni sampai saye takleh nak tahan mata saye dari terus tertutup. ZzZZZZZzzZZZzzzzzZzz........ Oh tidak! Saye terlepas cerita RONA RONI MAKARONI! Antara cerita SERIES yang saye dah ikut dalam 3 episod. Kan saye dah kate, saye susah untuk menjanjikan pada TV untuk terus setia menonton cerita series. Dah terlepas satu episod. Pasni jgn harap lah saye dpt tengok lagi. Saye tersedar dalam pukul 12AM hahaha Saye bangun saye dengar bunyi. Bunyi perut saye rupanye hihihi LAPAR!!! Mahu makan, kaedah yang ketiga. Saye turun bawah, saye bukak TV, oh, ON TV ye. Alamak...takde cerita yang menarik minat saye pulak! Saye tutup TV, err..OFF TV, dan terus ke dapur. Untuk mengotakan janji manis saye pada perut, saye masak. Bukan masak makaroni ataupun spaghetti, tapi masak, MAGGI! hihihi


Air pilihan saye kali ni ialah, MILO AIS! Oh ye, saye rindu sangat nak minum milo ais kat faculty yang sedappp tu tapi bibik tu dah tak keje kat ctu lagi sbb dah tukar tuan kedai.


Menikmati MAGGI tadi, umpama menikmati FETTUCINI CABONARA hahaha Perut lapar, makan panas2, memang NGAMMM! Kalau orang lalu kiri kanan depan belakang pun saye tak perasan.


Tapi, yang saye perasan la kat MAGGI ni, kuah die tak berapa KICK sgt kalau nak banding ngan MAMMEE, especially KARI. Sebab tu lah dalam iklan MAMMEE Kari Berapi tu sampai BOMBA ade dalam umah hehehe Saye MEREPEK jek! Tak KICK pun abis semangkuk hah!


Alhamdulillah, kenyang perut, suka hati!~ hahaha Dan seperti biase, bukan bibik ataupun MAID dalam bahasa 'highclass' je yang kena buat benda ni, saye pn kena buat gak, iaitu, CUCI MANGKUK! Dah reti makan, tak reti nak cuci ke??? Sila cuci sendiri sebab takde sape nak cuci kan. Lagipun saye telah di didik untuk cuci pinggan mangkuk sendiri lepas makan(sebenarnye sebab takde bibik hahaha). Baguskan??? hehehe


Sebenarnye, benda2 yang anda-anda semua baca selama ni adalah antara kaedah saye menghabiskan masa cuti saye gak. Time cuti ni leh la saye post siap gambar edit2 bagai nak rak, kalau tak saye post kosong je. Kalau ade gambar pun saye curik kat google hehehe Tu pun kira untung taW, kalau tak untung, RUGI lah hahaha (adoi...layankan je)Kemerepekan saye dah ditahap MAKSIMUM ke yek? Huurrmmm.....Saye rasa baik saye pegi jumpa ngan TEMAN TIDO saye lah.


Lagipun esok(iaitu jap lagi) saye nak tolong mama buat 'something', JENG JENG JENG!!! Apekah ia??? Nanti saye post oke! Sila tunggu dengan penuh kesabaran ye. By the way, saye agak keterlampauan sejak akhir2 ni sama ade gara2 terlalu obses untuk menamatkan cuti saye ataupun simptom2(saye taktau cmne ejaan nye) taknak balik UPM, maka, maap kan aje lah ye hihihi Macehh!~

;P


11 December 2008

kotak


11.30PM semalam, saye baru je pulang dari berjumpa dengan all my Sungai Buloh's girlfriends, Faeza, Faizura, Ayu, Emy & Anim. Lama gile tak ketemu mereka2 ni. Makin gorgeous taW masing2 hehehe Tempat berjumpa,
Oh harus di McD BRP(Bukit Rahman Putra) kerana saye mengidam burger ini,

curik gambar kat google hehehe


Prosperity Burger is back! Rasa 'hangat' je lepas makan hahaha disebabkan pepper sauce die. Wrapper baru, ala2 aluminium foil. Tapi tak HEAVEN sangat sebab sauce tak banyak(kedekut punya budak McD!). Oh ye, BANGLA, aku makan McD gak hehehe =P

Seperti perjumpaan yang lepas2, kami semua akan meng'update pasal diri masing2. Mane yang dah keje tu cite la pasal keje diorang, yang practical cite pasal practical dan yang tengah cuti seperti saye, cite la pasal cuti hehehe Pastu baru GOSSIP! hehehe Cite pasal si polan tu nak kawin, si polan ni nak kawin, si polan tu dah bersalin, si polan ni dah nak masuk anak 2. Haihhh... Mujurlah semua yang ade tadi masih BUJANG. Sangat meriah tadi, dengan Ayu yang suke buat lawak, Faizura cite pasal diri die dengan sepenuh hati, macam2 lagi lah. Pastu terkenang masa lalu..........

Sebelum pegi McD, saye ade terjumpa sebuah KOTAK. Since baca entry FASIHA pasal baju dorm 1C 2001, saye teringat nak tengok balik kotak tu. Maka saye pun amik la kotak tu yang berhabuk sket uhuk..uhuk!


Memang banyak benda dalam tu OK. Dan yang paling saye SUKA adalah .. saye cite last la eh hihihi Mula-mula saye jumpa gambar2 time skolah2 dlu dr TADIKA(1991) sampai FORM5(2002) :

wahahaha LAWAK tengok perubahan muka sendiri(seha, ko ade nampak muka ko tak??? ngee~)


Pastu saye terjumpa sebuah DIARY yg isi nye dah nk membuak2 dah hehehe Yang PALING SWEET & CUTE, saye jumpa ni :

orang lain sibuk letak gmbr scan anak diorang kan, saye letak gmbr scan saye sendiri ketika dlm perut mama la kan, February 7th 1985, lagi 4 bulan nak dilahirkan, dalam 5 bulan la tu kot dan sila jangan tanye mane satu kepala mane satu montot hehehe


Tiket komuter pun saye simpan taW! Ni mesti saye pegi utk something SPECIAL sbb tu saye simpan smpai skrg, kalau tak jangan harap saye nak simpan.

December 24th 2002, dah 6 tahun disimpan, tengok, harga dulu RM1.70, skrg pegi KLSentral RM2.10


Dan yang paling saye takleh lupa, 2002, SPM!!! hahaha sana-sini conteng SPM 10A1 hahaha yang dpt sikit gile =P Kalau baca balik yg saye tulis kt dlm diary tu hahaha gelak sorang2, ayat TAKLEH BLAH! Tapi syukur alhamdulillah, masuk gak IPTA hehehe

yang colorful ni adalah jadual pekse SPM saye, pekse sebulan OK! Ade 10 subjects

Kat blkg diary tu ade la saye selitkan gifts yg kwn2 saye bagi sempena FRIENDSHIP DAY. Macam yang kat bawah ni,
ana, ko ingat lagi tak ko bagi benda ni kat aku??? hehehe Thanks ana!


Paling best masa BIRTHDAY. Mmg byk dpt hadiah, cards, tapi nasib baik diorang tak RUMBLE hahaha Kalau tak, mandi tepung+softlan+biskut dewan makan+telur lah saye hihihi

hadiah drp seha+liza. Thanks seha!!!


Dulu2 kan TREND tulis buku biodata la autograf la hahaha KLAKAR lah! So, saye ade 4 biodata kat bawah ni, 1st Ieda punye, saye pilih sbb die creative gile. 2nd, Raj punye(blogger), 3rd, Ana punye(blogger gak) dan 4th, Seha punye(harus juge blogger). Kalau korang baca balik ape yang korang tulis, sure gelak guling2 hahaha sebab aku dah gelak dlu dah hahaha


Oh ye, PART yg paling BEST time sekolah teknik, yg saye simpan dr awal td, CINTA MONYET hahaha Saye pon taktau camne MAMAT tu leh tangkap cintan ngan saye yang huduh time tu(ecewahh mcm la HOT sgt skrg kan). Tapi MAMAT tu sgt BAIK, sgt SWEET. Maka, ianya adalah KENANGAN TERINDAH yang pernah saye ade.Nak share gak lah ngan anda2 semua ape yang SWEET pasal MAMAT ni :

surat2 yang saye dapat dr die. Saye pn ade bg gak kt die hehehe Kerana surat2 ni lah saye terkantoi ngan warden kerek nak mati. Nasib baik time tu saye SENIOR, so xde lah aib sangat hahaha kalau tak mati saye dikerjakan oleh senior2 yg kerek hehehe dan jika anda perasan, surat2 itu kebanyakannye ditulis atas testpad sekolah kiteorang hahaha cikgu soh buat revision Add Maths, die gi tulis surat cinta lak hahaha


Btw, time form 4 saye minat gile babeng kat senior saye ni,

mamat ni xde lah ensem mane pon, taktau lah cmne leh terpikat ngn die. Oh ye, die pengawas, maybe sbb die pakai longsleeves+blazer, so die nmpk SMART. Then, die ni senior course saye gak, class 1st, pemain bola sekolah(TYPICAL gile kan! hahaha). Skrg ni die dah bertunang pon, ntah2 dah kawin hehehe


Berbalik pasal MAMAT SWEET tadi, die adalah lelaki yang penah bagi saye hadiah birthday paling CREATIVE. Saye pun tak terfikir nak buat cmni,

appreciate GILE-GILE saye kat die!


Pastu kan, mostly tiap2 pagi saye dtg sekolah, saye akan nampak chocolate dalam meja saye, so sweet kan die hehehe and last present before SPM, yg kat dalam gmbr tu lah, semua bnde saye simpan lagi taW! walaupun kertas chocolate aje


Tapi kami tak pernah jadi BF-GF pon, maybe bukan jodoh la tu huhuhu~ Skrg die dah ade GF dah dan live happily ngan GF die. We're still friends, still YMing, still SMSing, MEEting je dah lama tak meet hehehe Die mmg seorang yang creative bcoz die ade lukis potret gmbr saye lagi! hehehe

Segala benda2 diatas dah pun saye simpan balik dalam KOTAK. Nanti lagi 5 tahun saye bukak balik hehehe Seronok tau ingat balik kenangan time sekolah ni, lepas ingat FOR SURE gelak sebab baru la terasa diri sangat la buduh time tu, sangat budak! hahaha Jangan tipu lah kalau anda takde cite2 yg best, klakar, sedih dan lain2 time skolah dlu(seha ngan ana, aku tau ko mesti ade cite gak! hahaha) So, tak salah rasanye kalau kite gelak sama-sama kan?

=D

10 December 2008

'I Want A Famous Face'



Lately ni my perot sakit je. Since makan buah Durian Belanda aritu, asik kentut2, sedawa2 and 'buang2'(ehem..maap kalo ayat tak berapa nak sopan). Pastu, raya aritu lak makan pulut, perot tak baik lagi ni, gi belasah gak pulut, pastu ngan pudding tu pudding ni, SEBU ok perot I!(ergghhh..sangat tak selesa!) Kalau perot ni diketuk berulangkali, akan menghasilkan bunyi yang macam bunyi gendang, DUNG DUNG DUNG(dah macam bunyi game JUMANJI hihihi). Nasib tak DUNG DUNG CHEY! hahaha Lapar ke? Ishh.. Takkan la asik lapar aje kan. So, saye akan kerap minum air panas utk melegakan perot ku ini.

Tapi tadi i had my SUPPER(a very the late one), sambil tengok TV. Saye biarkan laptop saye SLEEP, then saye turun bawah prepared my SUPPER meals, which is PB&J Sandwich + Coffee! Saye tau aktiviti ni hanya akan menambahkan berat badan saye yang tengah nak maintain ni tapi saye nak jugak, so, PEDULIK APE! hahaha Bahan2nye senang aje :

Kalau anda rasa nak tiru saye, barang2 ni CONFIRMED ade dalam fridge umah anda!


Pastu cara2 membuatnye sangatlah mudah, sambil pejam sebelah mata pun leh buat taW! hahaha :


Dan saye nikmati PB&J Sandwich saye bersama Coffee. Mungkin anda leh tukar ngan MILO ke kan tapi TEH TARIK tak seswai OK! Ikut selera masing2 la ye :


Dan inilah kegiatan malam saye, makan sambil menonton televisyen :



Oh ye, saye tengok cite MTV : I Want A Famous Face. Its a reality show dimana orang biase2 requested nak tukar muka diorang jadi macam celebrity yang diminati. Erk! Penukaran tu takde la 100%(sebenarnye tak sama langsung!). So, tadi saye tengok 1 beautiful girl, Audrey, dah lawa dah si Audrey ni sebenarnye tapi taktau la kan die nak tukar rupa die jadi JESSICA SIMPSON. Actually, Jessica Simpson tu xde la cantik mane pun, muka garang(its my opinion). So, Audrey buat 2 surgeries, 1st cucuk BOTOX kat dahi die yang kononnye dah berkedut tu(mmg la kedut sbb die frowning), then BREAST IMPLANTS(err..no comment!). Before die buat breast implants, die btau mak die, mak die nangis sebab risau, lagipun mak die ade breast cancer so die takut anak die pun terima nasib yang sama(tengok, walaupun Mat Saleh, ibu tetap ibu OK). Tapi anak ni AGAK DEGIL, nak buat gak.

Sementara tunggu si Audrey ni nak buat surgery tu, ade pulak kisah sorang minah ni yg penah buat breast implants pastu MENYESAL tak sudah. Nama die Diana, die cite, since die buat surgery tu, period die berhenti terus, rambut die gugur, dan lain2(saye tak ingat sangat). Nak patah balik pun takleh, benda dah jadi kan. So, terima je lah.

Walaupun dah tau cite2 yang TRAGIS, si Audrey ni tetap excited nak buat surgery tu. Yang cucuk botox tu dah buat awal2, sakit OK cucuk jarum kat dahi tapi die control la taknak nampak sangat kesakitannye. Pastu masa tengah buat breast implants tu badan die menggeletar tau bile pusat die kena RODOK ngan besi ape ntah, SUMBAT ngan paip lagi! Ngilu gile! Sakitttt!!! Lepas je siap surgery tu, mulut die menggeletar tahan sakit macam orang tengah sejuk. Padan lah kan, nak cantik punye pasal(tapi takde la cantik mana pun). Pastu die kena pantang, breast die sakit gile, kalau orang sakit time PMS pun tak tahan, ini kan pulak bile dirodok2 ngan besi, adoiii!!!

Lepas beberapa hari, die dah sihat dah. Bangga la dah ade breast baru hahaha dahi tak berkerut(dah macam ape je), for me, she looks fat walaupun badan die tak gemuk(u know what i mean). Tapi tu semua pandangan masing-masing la kan. Die nak cantik camne, tu hak die tapi kalau TERPAKSA tanggung sakit yang amat, baik takyah la kot, maintain je ngan ape TUHAN dah kurniakan, sebab setiap kejadian ALLAH tu ade kecantikan yang tersendiri. Betul tak??? hihihi So, saye bersyukur dengan kurniaan TUHAN kat saye, walaupun Hans Isaac mahupun Fahrin Ahmad TAKKAN terpikat ngan BODY saye hahaha saye TETAP akan CINTA kepada diri saye ni!

=D

p/s : perot saye masih sakit lagi sekarang .. hurrmmm.............