30 November 2008

dearest Aida,




"Your ego may have been beaten up a bit lately, but it will survive! Spending too much time nursing your wounds is a mistake, now. So give it the first aid it needs and then get moving. To help yourself shift back into the action of normal life today, call up a friend and see what's cooking. You need to be bold and invite yourself along if they don't ask you first. The best way to start feeling better about who you are is to surround yourself with people who love who you are!" - Gemini (May 21 - Jun 21), Friendster Horoscope for November 30, 2008




p/s: last post for the month of Nov 2008. Can't wait to finish the whole 2008. *sighhhh...........



27 November 2008

RAINBOWlicious!~


Yeayyy~ at last hari ni ade aktiviti yang SANGAT best!!! i wont forget this activity, surely NOT! hahaha aktiviti apekah itu??? My MOST FAVORITE thing-to-do, BAKING!!! Dah lama sebenarnye nak bake cake tp masa tu yg xde(hahaha anda takyah caye la). Then hari ni, since cite kat TV xbest, mama pun tak dapat nk tgk her favorite TV show, daddy BZ with internet surfing, saye ajak mama pegi kedai beli butter coz nk bake cake ler. Mula2 tu mama tak setuju sebab die malas tapi setelah dipujuk rayu oleh anak die yang bongsu nih, die kalah jugak hahaha notty notty me!!! ngee~

Balik je dari kedai, mama & daddy had their tea-time dulu and i prepared the ingredients for the cake. Cake ape yang saye ngan mama nak bake ni? I also dunno nak panggil cake ni cake ape, yg saye gelar cake ni ialah "CAKE RASHID", hahaha klakar tak nama cake??? ekekeke Apsal pulak saye panggil cmtu? Cmni citenye, i was attending my cousin's son wedding before Deepavali aritu, then ade 1 cake ni sedap gile, pastu my cousin's wife bagi 1 buku cake ni bawak balik umah. Oh ya, my cousin's name is RASHID hahaha so jadi la "CAKE RASHID". Rupa cake tu sangat tak lawa, macam cake Deepavali(you know what i mean by cake Deepavali), then i tot rasa pun xbest, skali SEDAP SANGAT SANGAT OK!!! Tulah Aida, ske jugde a book by its cover taW! (very the not good one) Actually, it is a traditional cake, lebih kurang macam bahulu tapi bukan bahulu. Since dat day, i already gone crazy over this ugly-duckling cake hahaha pastu asked mama many times to teach me how to bake this yuummmyy cake. Mama as usual lah cakap, "alah senang je cake tu." huhu OK mama, i know you're the best cook in the world. Bukan la nak puji mak sendiri, tapi mmg nak puji pon hahaha Mama dolu2 masa time daddy still working kt TUDM, mama rajin attend cooking classes called BAKAT. So, pelbagai jenis cakes, dishes, desserts etc etc die blaja time tu. Saye tak tipu!!!

Today, we gonna bake the cake!(semalam actually) Firstly, nak perkenalkan ingredients die dulu lah. You also can bake this simple cake tau, senang sangat2! Bahan-bahannye adalah :

As you can see, butter 1 ketul(lembutkan dulu), telur 8 biji(asingkan putih&kuning), gula 1 mangkuk(choose any mangkuk you like), tepung gandum 2 mangkuk(sila guna mangkuk yg sama), cocoa powder sesuke hati anda, vanilla essence & baking powder & coloring yang cantik2!

Cara membuatnya, pukul putih telur tu sampai betul2 kembang, then letak kuning telur satu persatu + gula sikit demi sedikit k. Pastu agak2 dah hancur gula nye, letak butter yg dah lembut tadi + vanilla essence sikit demi sedikit dalam putih telur yg dh campur ngn kuning telur + gula tadi. Then letak tepung yang dah diayak bersama baking powder. Putar sampai lebammm!!! hahaha OK, kidding! Sampai jadi camni :

Kalau dah dapat camtu, meaning dah jadi la batter die. Then, boleh asingkan kepada 4 bahagian. Macam yang saye & mama buat ni ade color chocolate(letakkan cocoa powder), pink, green and original color camni :


Pastu letak layer by layer la dalam bekas, and its called MARBLE hehehe marble cake je sebenarnye tapi the taste is soooo MARBLElous!!! ngee~


Dah siap dengan all the layers, boleh la masuk dalam oven/microwave bakar sampai masak hahaha I'm not sure whats the actual time, maybe around 1 hour kot and the temperature also i dunno bcoz i used the AUTO MENU yg dah mmg ade kat microwave hehehe So, its up to you lah! ngee~





Dan hasilnye adalah, TARRRRAAAAAAA!!!!!!!!!~





Sweet kan color die? I love the color, macam RAINBOW kan? Tak macam Deepavali dah hehehe Then, saye bagi daddy rasa 1 potong je. Die just makan, tak banyak cite. Pastu die datang dapur tanye, "Ade lagi cake yang dah potong?" Mama tanye, "Haih..sedap ke?" daddy jawab, "Lapar." hahaha My daddy mmg camtu, susah nak puji! geram! huh! But i know, the cake tasted yuuummmmyyyy~ sbb tu die mintak lagi hehehe Lepas Maghrib tadi pegi umah my sis, bawak kan die sket. Abang ipar saye suke juge cake tu hahaha Nama scientific cake tu actually AFRICAN MARBLE CAKE kalau tak silap my sis la huhu~ For sure this activity made me and my mama more closer(bukanlah tak close before this) and closer with all the giggles and laughs from both of us, including my daddy also hehehe Come, try with ur loved ones and add more LOOOVEEESSS between you and them! Lots of LOVE in this cake, i guaranteed!!!

Can't wait to eat my RAINBOWlicious cake more and more tomorrow with my loved ones!!! ngee~
=D

25 November 2008

anuptaphobia or gamophobia?

Which one is me? hmm... for those yg taktau ape makna jadah kat atas tu, ANUPTAPHOBIA is fear of staying single & GAMOPHOBIA is fear of marriage. Ape pulak kaitannye ngn saye dipagi buta ni? Ade kaitan ke? Macam ade macam xde. Camni... mata ni mmg susah nak tdo lately ni. So, lepas je update post kat bawah tu, taktau nak buat ape. Then, gi la baca blog2 orang. Untuk pengetahuan anda, saye dah mula minat membaca skrg! taraaa! tapi baca blog la hahaha Pastu dah boring baca blog, pegi la check pape yg patut kat FB, FS & MS (saye tau anda tau ape shortform tu semua). Yang membuatkan saye jadi tak keruan ialah, bile saye check je updates dari kawan2 ni, ade yang letak gmbr baby baru, tunang baru, suami/isteri baru(oh tak mereka baru pertama kali kawin), boyfriend/girlfriend baru(pelik betul, macam mane diorg ni senang dapat pengganti), bulletin invitation gi wedding reception dan lain2 lah yang berkaitan ngan KAHWIN. Saye bukanlah nak boikot anda2 semua, tapi saye jadi FOBIA pulak hahaha(jgn amik serious OK).

Padahal boleh dikatakan(kemungkinan lah) setiap minggu ade orang kahwin kan, tak kira la knal ke tak, mcm hari Ahad lepas, dengar orang palu kompang dari bilik(sabar jelah), ape nak heran kan orang kahwin, kahwin lah. TAPI yang mengganggu emosi saye ni, kawan2 skolah saye RAMAI dah kawin, dah ade sorang anak, nak masuk 2 pun ade, akan kahwin tak lama lagi, dan yang best semua SEBAYA saye. Mungkin kahwin awal ni dah jadi in-trend balik kot skrg? Maybe. Saye bukan nak kate saye jeles(tapi ade gak la sket huhu), saye happy bile dapat tau berita2 cmtu. Cuma, yang jadi masalah kat saye skrg ialah, saye taktau sama ade saye ni anuptaphobia or gamophobia? Aduhh... Mesti ramai yang akan cakap, "Muda lagi, xyah la nak pk sgt." ataupun, "Nanti ade la jodoh tu." mungkin, "Kite enjoyyyyy dlu!". Hmm... Baiklah, saye terima pakai semua kata2 itu, tapi sampai bile kan. Saye bukan lah desperate. Cuma skrg ni saye dah mula rasa yang saye ni tak ade ape2 plan pun utk FUTURE. Saye penah terfikir untuk melengahkan(mmg btul2 lambat pilihan umur saye tu) utk mencari jodoh. Taknaklah camni kan, saye perempuan. Yang hairannye, mak saye takde pulak bising kat saye pasal JODOH ni. Kira OK lah tu, saye pun takyah pening nak cari2. Maybe btul lah saye muda lagi(muda ke 23tahun? Sok sok tgk dah 27tahun) Tapi still xleh gak! ANUPTAPHOBIA ke saye?

Hati saye ni macam dah hilang je. Saye macam dah xde hati nak BERCINTA. Bukan xde, ade tapi kurang yakin. Taktaulah kan maybe saye maseh bersedih lagi skrg. Bukan ape, saye FOBIA bile nak ade kan relationship ni, saye takut salah jumpa orang(ataupun orang yg salah jumpa saye? ah! whatever), saye takut benda lepas jadi balik. Sebab ape tau, kisah cinta saye sangat tragis. Dolu2 yg tak dolu, saye penah la bercinta ngn seseorang ni, die bukan la 1st love, die adelah ... tak kisahlah kan, tapi time bersama dengannye, saye rasa lain sangat. Mungkin saye dah betul2 serious ngn die. Last2 tak menjadi, saye rasa agak kiciwa jugaklah kan sbb saye mmg btul2 serious ngn die. Hmm...disebabkan keTRAGISan kisah cinta itu, saye jadi takut untuk BERPACARAN sekaligus takut jugak untuk menghadapi alam perKAHWINan. Takut utk menghadapi alam perkahwinan bukan sebab saye penah berkahwin ye, salah sama skali! Ape yang saye rasa lah, bukan susah time nak pilih package kahwin je time lepas kahwin tu pun susah gak. Oh ye, sebelum Encik atau Cik ANONYMOUS bagi ulasan, baik saye terangkan siap2, saye tau, perkahwinan adalah satu tuntutan agama dan kite diWAJIBkan utk menghampirinya. Saye tak kate saye taknak kahwin, saye NAK sama skali tapi cuma saye belum jumpa MR. RIGHT saye je(mcm lah saye ni RIGHT sgt kan). Kalau jumpe pun, hmm..abaikan jelah sebab ape yang saye buat skrg, saye cuba menjauhi LELAKI. Adakah saye GAMOPHOBIA pulak? Saye taktau lah. Susah nak cakap sbb bagi saye perkahwinan ni sangat meluas. Its about FAMILY. Nak anak orang, mesti NAK kat parents die dulu, ye tak? *sigh....................

Ternyata, jodoh, pertemuan, ajal, maut, rezeki kerja Allah. Kita yang hamba NYA kena usaha lah. Pastu tawakal dan redha. Banyakkan berdoa. (hari2 saye berdoa supaya bertemu dengan jodoh yang baik, amin..........) Harap2 saye bukanlah seorang ANUPTAPHOBIA ataupun GAMOPHOBIA. Harap saye adalah seorang yang tak takut menjadi SINGLE dan juga tak takutkan PERKAHWINAN.
;)

The Last Kiss.

Petang tadi i was SO damn bored(tiap2 hari pn boring), then turun bawah bukak tv. Parents kuar jap. Flipped from 1 channel to the other channel. Then, bukak Star Movies, ade movie baru start, just on time huhu~ apekah movie nye???







The SCRUBS guy and the O.C girl. At first ingat romantic-comedy movie, rupanya tak. Die ala2 romantic gak sbb Zach Braff tu kan klakar2 sket, tapi awal2 je romantic lepas2 tu dah tak berapa nak romantic or comedy pun. Ok, this movie pasal seorang lelaki berusia 29tahun, Michael(Zach Braff) yg memiliki kehidupan yg agak sempurna. He live with his beautiful girlfriend, Jenna(Jacinda Barrett) yg tgh hamil anak mereka and soon will getting married. But, this young guy(Zach definitely), macam taknak kawin kononnye tak percayakan perkahwinan. Until die jumpa one girl, Kim (Rachel Bilson).

Macam movie2 yg lain, mesti ade byk cerita dlm 1 movie kan, same goes to this movie. Semua cerita pasal relationship. Movie ni punya message(its my opinion lah) slightly mcm movie SEPI, about APPRECIATING our partner, family and friends. Memberi pengajaran jugak pada saye. Contohnye macam, jgn terlalu ikutkan perasaan, sabar, jujur, ikhlas, bertanggungjawab, rasional, banyak lagi lah. Tapi yang sedihnye, and i also cried, sbb Jenna kena tipu dengan Michael. Jenna tu dah lah tengah pregnant, pstu Michael tu buat hal pulak. Such a LIAR la Michael tu. Tapi yang bagusnye, Michael jujur, he told Jenna the truth. Perempuan tgh mengandung kan, angin satu badan la. Yang bitchy tu si Kim. Tak suka ngan sikap die. Bak kate orang Melayu, kalau tepuk sebelah tangan takkan bunyi. Dua2 pun sama la ni. Melayan! Kesian sgt kat Jenna. Boleh rasa ape yang die rasa. Betapa sakitnye kena tipu. Ending die, i think you should watch this movie. =)

This movie can be my 3rd MOST FAVORITE movie after 50First Dates & The Lake House.




24 November 2008

"Life Is Great!"

Life Is Great! - tag line Great Eastern Life Assurance yg juga merupakan tempat saye bekerja pada suatu ketika dahulu. Lebih kurang setahun jugak saye berkhidmat kat company tu. Cmne leh dpt keje ctu??? Lepas diploma Sheila BFF yg dh ade blog tu hehe yg rekemen kt satu agency. So dpt keje tu melalui agency tu lah.

Mula2 keje ctu, agak akward gak sbb ramai Chinese. Almaklumlah, 1st time keje. Takde kawan tau time tu sedih gile. Makan pun sorang2 je. Tapi time tu bawak bekal. My boss, nama die Lum On Chin, die rajin tegur kalau time lunch sebab die tu pelik sket orangnye, mcm xde kawan je hahaha tp die baik gak lah. Orang first yang saye knal, my team colleague, Lee Chi Yin. Sangat sporting dan sangat baik. Die la yang tolong masukkan saye kt GE balik hehehe Pastu saye knal ngn Rosfarizan, team yang sama tp die kena colaborate ngn team lain. Die kakak yang sangat best. Pastu baru knal ngn Mariana, secretary CIO IT Dept. dan lain2.

from left : Shamini, err..lupe nama die ahaha, Kak Mariana, Me, Lee Chi Yin, Pau Ling. (time ni ade makan2 tapi tak ingat makan2 utk ape, fyi, IT ni rajin buat makan2, pastu saye yang kena organized)


Sejak masuk balik kt GE, saye mula aktif dengan aktiviti2 tak kira la aktiviti dept, company, sosial dan lain2 lagi. Best rupanya hahaha boleh dikatakan dah knal 50% orang2 kat GE from different dept. Colleague yang lain pun rajin ajak gi minum2 lepas keje, tp nasib la diorg hantar balik umah kalau tak naya gak. Penah skali tu gi tengok Pirates of The Carribean 3 kt KLCC. Dari petang lepas keje sampai la KLCC dah nak tutup kiteorang lepak lagi kt Signature tu. Hampir2 nak kena halau hahaha

IT Dept. tu mmg rajin buat benda bukan2. Rimas OK! Bukan sebab ape, muka ni lah yang kena bertungkus lumus nak organize event2. Antara event yang kira gempak, Chinese New Year 2007 Celebration. Siap buat competition antara floor iaitu Level4 and Level5. Dua je pon. Kena decorate sehabis cantik. Pastu saye kena design CARD. Ergh!!! Banyak kerenah lak CIO IT tu. Tension je.

penghuni Level5,saye gemok time ni

kad yang di signed oleh CIO, nmpk simple kan, tp susah tau, bape byk kali tukar ni. Nak cari tulisan Cina tu lagi. Tp ade committee la


Yang paling best Chinese New Year tahun tu, saye dapat bonus!!! Singapore Dollar 388 tau! HQ IT kat Singapore yg bagi huhuhu kaya kejap saye. Dapat sebab FPMS Project dah hampir berjaya! Mane taknye, keje macam nak mati OK! Dalam masa yang sama, GE buat competition yang dipanggil RED & ORIENTAL. Committee akan dtg kt setiap dept. dan amik gmbr staff yg pakai baju merah. Sape ade luck dpt la hadiah nye. Maka, saye ade pulak luck hari tu, menang tau! hahaha dapat angpow RM28 hehehe siap annouced kat email lagi hahaha

glamer jap!


Pastu saye join charity yg GE buat kat Persatuan Kanak-kanak Istimewa, Hulu Langat. Memang istimewa betul. Layan budak2 kt ctu, ade games, makan2 etc etc

IT Dept. & organizer Dept.(lupe dept. ape hahaha)yg kena dajal tu lah boss team IT-PO saye hehe jahat tul si Chong tu

in the theraphy room for children, best bilik ni

sebelah saye tu Yap Sook Yoong yg rajin hantar saye balik kalau hangout lepas keje huhu


Then IT organized lagi satu gempak event iaitu IT CONFERENCE. Event ni la yang paling besar dan of coz paling banyak keje. Selalu balik malam tau gara-gara event ni. Tapi saye dpt gained byk experiences thru event ni. Seronok pun ade sbb dpt kenal ngn vendor2 mcm CA, XEROX, byk lagi la yg berkaitan ngn Computer & IT. Disebabkan kejayaan IT CONFERENCE ni, CIO blnje makan kat Chitralada Restaurant kt Great Eastern Mall, sebelah ofis je. Bukan senang nak dapat die blanje tau.

committee besar

committee kecik, from left - Jerrica, Chong Chee Shin, Rosfarizan, Mariana, ME.

muka tension kena jaga registration counter


Selesai ngn IT CONFERENCE, ade birthday party pulak tp ni kecik2 je lah, hanya utk Team IT-PO jek lgpn birthday 2 bos, 1 bos besar, CIO, dan 1 bos kecik, bos FPMS Project. Birthday diorg ni dekat2 so celebrate la sama2. Makan Tiramisu cake ngan jajan je huh! cikai btul hahaha buat pun dalam meeting room je

ni lah bos FPMS Project saye, Yong nama die. Die baik gak, senang keje ngn die

from left - Lum On Chin(bos team IT-PO), Yong, CIO-PH Lee, Radiah, Jerrica, Ana, Izan, ME


Birthday party tu bulan May, pastu bulan June saye dah nk meninggalkan GE dah...sedih gile. Betul2 punye sedih. Sebab dah setahun kan. Macam2 kenangan ngn diorang. Paling best kenangan kuar lunch balik lewat hahaha gi lunch kat merata tempat, ramai2. Best sangat. Hangout lepas keje, tengok wayang ramai2. Haihh...baik tul diorang ni, mmg takkan dpt la colleagues macam mereka2 ni semua. Pastu diorg buat FAREWELL lunch besar2an kat KFC & PIZZA Wangsamaju. Terharu gile. Dapat byk hadiah. Bos2 yg lain ade gak blnje lunch, breakfast, beli kan cake, pstu bos saye yg pelik tu bagi angpow RM50 huhuhu

antara hadiah yg saye dapat

Goodbye Card .. uwaaaa~

gambar kenangan bersama TAG keje


Sekarang, sambung blaja kat UPM, lain pulak citenye kat UPM ni hahaha macam2 cite ade. Tapi saye amat menghargai persahabatan, pengalaman saye kat GE. Rindu sangat dgn mereka semua sbb semua baik2. Keep in touch pn kat Friendster & Facebook je sbb masing2 ade yang dah blah pun dr GE tu hahaha taktau la pulak nanti camne environment kat tempat keje baru nanti. Boleh ke semesra camni? Boleh ke sebaik camni? Hmm...semua tu boleh tau bile dah abis blaja n keje nanti lah kan hehehe tapi yang saye excited kan adalah PRACTICAL next year. Camne la agaknye kan huhu~ My life was really great at Great Eastern!

=D

23 November 2008

saye bela kambing!


Hampir setiap hari saye posting kan. Boleh nampak kan betapa BOSAN nye saye time cuti cmni. Kadang2 sehari sampai 2 3 posts. Oh ye, saye ade terbaca kat blog CHEGONE (sila click kt nama tu utk details) psl ayahanda PAKLAH(Abdullah, Mantan Presiden Majlis Tertinggi Mahasiswa Kolej Kelima, UPM) K5 telah kembali ke Rahmatullah. Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah untuk Almarhum Ayahanda beliau, semoga ditempatkan dengan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah ...



Sebenarnye saye nak cerita nih. Sejak saye cuti ni, saye bela kambing biri-biri! hehehe ade la aktiviti sket nak dibuat selain berblogging. Bagi makan, mandikan die, main ngn die. Nama die BekBek. Comel tak nama die??? hahaha Kat bawah ni saye letak gambar die selepas 15hari dibawah penjagaan saye! ngee~


Itu lah BekBek! hehehe saye bela die kat FACEBOOK since 8th Nov aritu. Masa baru bela cute gile. Skrg dah besar sket sbb tak missed bagi makan hehehe Power die skrg dah mencecah 4659, dalam account die lak ade 500coins. Aritu dah cecah 2000++ tp dah guna 2000 beli habitat baru utk die. Then ade bli toys sket2 hehehe So, die jelah pengubat hati saye sambil2 saye baca blog2 anda semua. Sape2 nak main ngn die, sila la add saye kat FACEBOOK ye! dan utk pengetahuan anda semua, Emma & Moonsyi pun bela jugak hehehe

=D



Saye agak tertarik dengan post oleh Cik Diya(sila click kat nama jugak ye) kite pasal novel yang die nak buat tu. Kenapa kah agaknye saye tertarik??? Sebab dulu masa saye form5(tahun 2002) saye ade buat satu cerita. Nak kate cerpen, pjg gak cite nye, 1 buku testpad tu. Nak kate novel, mcm nipis pulak. So saye tak panggil pape pun hehehe Saye siapkan cerita tu pada 9hb Oct 2002(siap tulis lagi tau). Orang BZ blaja, saye buat novel ala2 syok sendiri hahaha Dah 6tahun usia cerita ni dan saye hanya share ngn kawan2 skolah teknik saye je(tatau la Seha ngan Ana ade baca ke tak). Testpad ni pn dah lusuh gile. Saye tulis pakai pensel je, dan macam nak hilang je tulisan die. Tajuk cerita nye adalah "Kau Buat Aku Tersenyum". Letak tajuk lagu Sheila On 7 pulak hahaha sbb time tu SO7 tgh meletop. Cite die pasal cinta 3segi antara Zuhri, Izzah dan Faizi(dah lama tak baca balik cite ni so dah lupa). Sebenarnye cite ni cite syok sendiri je. Moral of the story tatau la ade ke tak. Ingat nak publish kat cni part by part(bukan Division By Part OK), tapi ade ke yang nak baca cite yang saye buat time umur saye 17tahun nih??? hmmm........

22 November 2008

part-time job.

oh i'm so glad hari dah petang hahaha bukan ape, i dont have to continue my PART-TIME JOB lagi which is only for 3hours cmtu dan teruskan dengan my FULL-TIME JOB ni. Anyway, adakah anda tertanya2 apakah part-time job saye tu??? Saye diminta utk babysit anak kakak saye, Johan Nael je pun sebab mak die nak gi umah org bertunang kat Klang. So dijagalah die oleh saye. Ape aktiviti kami??? Takde ape yang menarik pun hanya layan die tengok cartoon PlayHouse Disney Channel. Lepas satu-satu die tengok. Naik bosan OK. Dah hafal dah nama cartoon tu semua, Little Einstein, Handy Manny, Imagination Movers, ape lagi ntah sebab saye tertdo hahaha pastu cartoon tu die ulang2 balik tp lain2 la. Si Johan ni, siap boleh hafal nama character dlm cartoon tu and script skali. Kagum..kagum.. Budak2 skrg ni mmg bijak, cpt pick-up hahaha Dalam pukul 3PM cmtu mak die balik. Oh ya, parents saye pun kluar gak, pegi umah orang nk gi Haji. Mak Johan balik baru la leh tengok tv lain, kalau tak jangan harap la die nak tukar channel lain. So, dpt la tgk movie WILD HOGS. Klakar gile cite tu. Dan sekarang, anda sedang membaca latest post saye. Kalau agak2 tak berminat nak baca kekarutan kt blog ni, saye tak paksa utk anda baca tau hehehe Last but not least, segala komen2 yg diberikan, amat saye hargai. Sekian, ASSALAMUALAIKUM.

=)

"Never go to bed mad. Stay up and fight." -Phyllis Diller, Phyllis Diller's Housekeeping Hints, 1966.

saye rasa better saye delete je isi kandungan post ni TAPI bukan bermakna saye takut dengan ANDA. Saye cuma taknak hilang MOOD berBLOGGING je. Walau ape pun, saye terima comment ANDA okay. Dah la ye, saye tak suka nak panjangkan cite. Saye harap ANDA gembira lepas ni.

;)

polkalicious.

sekali lagi, saye buat keje gile tadi iaitu menukar-nukar template blog KERANA, saye sgt lah bosan hari ni, saye tatau nak buat ape, ergh!!! Dan untuk pertama kali, saye BANYAK edit-edit coding die, maka template ni adalah rekaan saye! hahaha Sebelum ni just copy paste je. Tp kali ni, saye tukar banner, maksud saye, saye buang banner die sebab tak cantik hahaha background pun tukar sebab nak kembali dengan mood POLKADOTS ngee~ .. font title, content dan semua font saye tukar maknanye tak cantik betul lah tu kalau dah banyak sangat tukar hahaha so skrg dah puas hati dah, insyaAllah tak tukar dah hehee...

Semalam minum ngan childhood friends, Tia & Faeza kat mapley TAQWA area Sg.Buloh gak. Kononnye Faizura nak datang tapi tak dtg lak minah tu, yg dtg Fareha tp lewat sket. Best dapat borak-borak ngan Tia & Faeza. Macam2 cite, pasal practical Tia, Kawan Faeza si siapa ntah nama mamat tu dah lupa, pasal saye yang tgh HAPPY ngee~, pasal Datuk(kami bercerita je yek) dan pasal-pasal yang lain. Dalam pukul 10PM cmtu Fareha sampai. Muka lesu gile. Rupanya die tengah pening nak kahwin huhu ramai jugak yang nak kawin next year selain Fareha. Mula2 dengar macam jeles gak sbb semuanya sebaya tapi dah nak kawin. Saye ni, boyfriend pun xde lagi uwaaa~ .. Ok, whatever! Then, Fareha pun buka la cite die tengah pening nak pilih package kahwin. Siap tunjuk lagi package2 yg die dah survey kat butik. Tengok harga semuanya ribu raban je. Dalam hati dah berkata, "uihh...kena simpan duit nih!". Belek2 package tu utk Fareha. Makin lama belek, makin pening lak. Barulah tau dan rasa mcm mane perasaan si Fareha. Kenapa saye kate pening? Sebab, nak fikir pasal baju nikah, sanding, mlm berinai, makeup 2 3 kali, pelamin nikah, pelamin sanding, deco hall, catering. Tu baru sikit, mcm kad, hantaran, bunga telur, door gift, dan lain-lain die tak cite smlm. Mmg pening OK! Better takyah kawin dulu la skrg hahaha At last, dapat gak bagi die solution. Jam pun dah nak pukul 12AM time tu, kena la balik kan takkan nak berumahtangga kat mapley tu pulak hahaha

Tengahari tadi bukak YM, skali muncul Fareha hahaha pening lagi la tu. Die tunjuk gmbr2 pelamin yg diimpikan. English style. Sweet. Tapi pening lagi sbb package yg semalam dh pilih tu x confirm leh buatkan ke tak. Ade pulak cmtu kan. Nak bisnes, bisnes la btul2. Then, suruh Fareha tukar butik lain, Rinssuzana Butik. Well-known gak butik ni sebab ade 2 kawan kawin amik package from Rins. So, package nye adalah RM4k++ haihh...banyak pakai duit. Taktau la dah confirmed kan ke belum. Dan yang pasti, projek buat baju pun bermula hahaha Baru semlm hntr kain kt tailor ngee~

Anyway, kepada yang nak mendirikan rumahtangga seperti Raiz(classmate kat teknik) bulan Dec ni, Juleyana&Ghazali(both schoolmates) bulan Jan 2009 kot, Fareha&Adeli(both also schoolmates) bulan Feb 2009, Selamat Pengantin Baru!


21 November 2008

totally flirtatious!



saje nak tunjuk rambut saye yang dah panjang sikit tu hehee~ .. kecoh je lebih, tak panjang mane pon!
=D

20 November 2008

nak rambut camni gak! tak kira! tak kira!!! =P


nampaknye rambut saye dah panjang sikit dah hehehe dan saye nak tukar style untuk tahun 2009, long, wavy, black hair uhh... hot tak agak2 hahaha anyway, saye berBESAR hati nak share with all my BELOVED bloggers and friends ehem.. some of the style yang saye dah pilih.. ngee~

Rozita Che Wan's hairstyle. Really hot rite this Mak Jan huhu whatever it is, rambutnye panjang btul ni, tatau la leh simpan smpai panjang cmni ke x. But will try my best! =D


another HOT model, Nasha Aziz. Ya Allah sukenyerrr kat die! Semalam tengok die dalam cite KASIH MIA, cantiknye die, dalam cite mane2 pun die tetap cantik OK. Dan saye mula berangan nak rambut cam die. Peduli la muka saye tak cantik cam die. Nak rambut aje!


dari dulu lagi, since die masuk American Idol, saye suke dengan hair style die, Katharine Mcphee, long, wavy, layered, black! Hurmm...skrg tgh confused, nak color ke tak. Rasa tak perlu color kot. Jadi Brunette lak hahaha

Michelle Monaghan, suke tengok die lepas tgk movie Eagle Eye. Dan hair style die disukai oleh seorang kawan lelaki saye yang bernama Hadi. Terima kasih kerana bg idea ye Hadi, walaupun Hadi tak penah baca blog ni hahaha suka style rambut die gak! tapi sebenarnye rambut wavy ni nmpk messy sket kan. tapi HOT i tell u! tengok rambut colored macam cantik tp die putih boleh la kan, saye ni hitam mane nak ok, wuu.. tapi xpe, jap lagi saye letak orang yg kulit hitam lak hahahaha =D

The Pussycat Dolls, Nicole kot ni, ntah ler tak sure hehehe rambut die SANGAT HOT! kelihatan sangat SIHAT rambut die kan, padahal ntah2 dlu kerinting macam dawai hahaha jahat jahat....

Beyonce punye rambut mmg macam sabut kelapa hahaha nasib die tak baca blog ni. Die banyak duit boleh la gi treatment sampai jadi lurus. Saye ni ape yang ade..uhuk uhuk.. oh ye, die ni hitam tau, tapi cantik je bile die color rambut, kan kan kan??? nak color ke tak ye?

yaaa...this one is sooo SWEET! i like Siti Nurhaliza so much! Rambut die yang ni pun simple tapi sweet sgt. Yang ni senang kot utk ditiru, agak pendek, tak panjang sgt, hitam, dan tak banyak sgt curl nye. Tapi rambut saye ni bukannye nak straight sgt, mesti nk curl gak, letih la nak blow je kan.

Oh Colbie Caillat...saye suka rambut anda! Very the cantik! tapi macam ala2 blonde pulak kan? takkan la saye nak color rambut sebegitu kan..ade kena sound kt UPM hahaha

rambut Maya Karin ni mmg senang utk ditiru, sama macam rambut Siti. Maya Karin nmpk innocent je time ni kan, i think ni masa die baru jadi artis. Eyebrow die amat cantik sekali hehehe.

Angelina Jolie idola ku hahaha ternyata saye mmg CEMBURU dengan si Jolie ni dan memasang angan2 nak jadi cam die walaupun ku tahu korang semua mesti gelak sbb saye ngn die macam langit dan bumi but who knows? nanti lah saye dah jadi cam die, baru lah TAW! hehehe tapi rambut die yang ni simple saje, gmbr ni pun gmbr lama rasanye. Rambut die skrg lebih hot dr yang ni.

haaa...die ni pon hitam gak tau! ok je die color rambut die kan heee~ tapi cantik la rambut die ni, one of my FAVORITE MODEL, Tyra Banks. Nak jadi cam die boleh kot sbb die hitam macam saye hahaha

seorang lagi sweet babe favorite saye, Fazura. Rambut yang paling HOT die penah buat. SANGAT cantik!!! =D



















Most Favorite babe, my sister yang belah kanan tu ye, belah kiri tu sila abaikan. Rambut die mmg jadi igauan saye la. Nak buat cmtu kena ade banyak duit dan die adalah seorang perempuan yang tak kisah bape die kena spend janji die cantik, tulah kakak saye, Nazura Nassir(macam artis lak haha). Tapi skrg die dah pakai tudung dah, dah xde rambut VOGUE dan VASS lagi hehehe

tulah antara hair style yang menjadi kegilaan saye skrg. Dulu since abis sekolah saye penah buat macam2 style, curl, straight, panjang, pendek, Rihanna, dan macam2 lagi lah. Skrg ni tengah fikir nak buat rambut camne, panjang dah tentu, wavy or curly sket for sure, layered cut pon dah layered dah skrg, cuma nak biar hitam macam Rozita Che' Wan & Katharine Mcphee atau colored macam Nasha Aziz??? Kalau ikutkan costing, hitam lagi senang, F.O.C sbb mmg dah hitam rambut ni, lagipun kulit saye hitam takut tak sesuai kalau colored. Kalau colored rambut, kena keluar duit tapi saye blaja lagi mane de duit sgt, nak kena cari color yang sesuai kalau salah color ade macam Indon nanti hahaha lagipun saye dah lama tak color rambut, konon2 nak jaga 'hati' hmm... So camne ye? Any suggestions? Really appreciate kalau anda boleh tolong saye bagi cadangan dan pandangan yang ikhlas untuk rambut saye tahun 2009 nanti. =)