23 October 2008

*





p/s : i've told you to stop this stupid thing aida!

* OK, thats it aida.

please stop this another stupid dam dam thingy.
enough.






full stop!

22 October 2008

* to whom it may concern

ku pernah punya cinta
namun kini ku sedang suka kamu
cintaku dulu telah ku buang jauh
kini ku ingin kamu

ku pernah menyendiri
di sini ku akan terasa sepi
walaupun bibir penuh gelak tawa namun hatiku sepi

jangan bilang tidak bila kita belum mencuba
siapa yang tahu akan sama hatimu dan juga hatiku

banyak yang bercinta bertahun-tahun putus juga
ku harapkan dengan dirimu walaupun singkat pendekatan
cinta kita kan abadi


jangan bilang tidak
waktu dicium, aku bingung
namun dada ini bergetar

makanya sungguh aku mohon
jangan bilang tidak



cuppycakes!

arini(selasa) lunch kt umh abang, 10minit perjalanan je dr umh. then before smpai umah abg, my sis ajak gi kedai cake, nak ajak buat cupcakes. wuhuuu~ actually my sis ade problem sket ngn keje die yg membuatkan die teramat sedih so try nk happy2 kn die balik la ni. rambang mata tgk brg2 kt kedai cake tu. asik pk nk buat topping cmne kt atas cupcake tu. nk letak sprinkles kaler2 ke? kacang2 ke? last2 dtg idea bernas, buat icing tulis nama semua nephews and semua nama family members termasuk bibik ehehehe sure budak2 tu terpegun nti

=D

so, recipe nye taklah rumit sbb just bli mix muffin flour je ehehe, pstu mintak recipe kt nyonya tu, ikut je arahan dalam kertas recipe tu. utk topping pkai cooking chocolate. lps lunch, kiteorg balik umh my parents and memulakan misi. dapat 20cupcakes, byk tuu... ehehe.. time nak buat tu mmg asik gelak je ngn my sis ahahaha lets share the moment :


siap dibakar, tggu sejuk jap


ni la topping chocolate tu


dah siap letak topping, tinggal nak tulis nama


tgk, my sister tgh menggigil2 tulis icing atas cupcake tu ahahaha


dan ini lah hasilnye, ade 13 nama semua skali iaitu : tok bah, tok mama, nina, johan, yaya, eja, nini(all the cucu's), pak long(my bro), mak long, mak(my sis), cik nan, maksu(me), nur B for bibik ahaha


yg ni pulak semua cupcakes di gathered kan bersama


yg ni ade lebih 7cupcakes, my sis buat cmni, nmpk lazat tak????? ehehe



cupcakes diisi dlm container ni utk dibwk ke umah abg


then, patah balik ke umah abg, as expected, budak2 yg dua org ni, nina ngn johan dah excited lebih tgk cupcakes ni ahaha kembang jap. mama ngn kak lynn(my sis in law) pun puji2 cantik ahahaha rasa pun sedap OK! look at their faces :

johan tgh menikmati cupcake yg ade nama die


nina pun sama


mama pun nak tayang cupcake die ehehehe


yaya je tak makan cupcake, die makan cekodok pisang yg bibik buat ahahaha



for those yg nk order cupcakes sememeh dan comot ni leh la hntr komen kt post ni ahahahah(ye ye jek)


=P

21 October 2008

what a weekend

*sigh.........

uihh sgt penat weekend aritu sbb ade have-to-open house ehehehe tp ikhlas ok! ingt kan balik umh nk relax2, rupenya tak. hari sabtu all the heroes(moonsyi the photographer,wan the requester,alimi the youngest,epul the newer) from upm dtg secara adhoc! kelam kabut dibuatnye ahaha u guys mmg menguji kecekapan lah. but, not bad la kan the outcome hihi. dan utk memeriahkan lagi suasana, a couple (sheila the BFF and afiq the friend of mine) was invited too. food was prepared are kuetiaw goreng by my 'adik'(actually kakak) and butterscotch bread pudding by myself dan kesemuanya abis licin lecat. guys, sorry sgt2, tu je yg mampu utk masa yg singkat ehehe

esoknye(ahad), ade lagi have-to-open house ni tp lg dahsyat sambutan nye. konon2nye yg nk dtg tu 1 family je, lunch time. menu : nasi putih, kari kepala ikan, sambal tumis ikan bilis, sambal tumis udang(hantu sambal tumis umah ni smpai 2 jenis), kailan ikan masin, kerang goreng cili yg aritu ingt lg x?, sambal buah mangga. tu je kot tak ingat dah. oh ye, my popular butterscotch sekali lagi ahaha 2 bekas ok! jangan dengki hihihi pagi2 dah kena kerahan tenaga tau, sedih sungguh. tetibe pak long and family dtg, nasib bwk their own breakfast food, roti canai, korang mkn la anak beranak dlu. pstu dah siap masak, diorg lunch pulak. yg sepatutnye dtg ni tak dtg2 lagi, dah angin dah ni. tp xpe layan yg dtg secara tiba2 ni dlu. pstu diorg dh nk balik, dtg pulak my 2nd cousin kot ngn family die. ok, diorg lak makan2, tp time tu curi tulang jap tdo ahahaa my brother punya maid tlg lak kt dapur, tak larat gile OK! dan yg agak tak best, aku tak mandi lagi dr pagi ahaha time tu dah 3pm (teruk tak???) rasa dh pre-bibik dh tau, sian tau.... =( around 4pm still tak dtg gak yg sepatutnye dtg tu. semua dah angin dah ni. 5pm dah mmg xde sape kt umh, bergelimpangan la tdo, me and my sis. daddy, mama, abg hanan and johan leh lak gi open house umah cikgu sebelah. skali org yg sepatutnye dtg tu, dtg maghrib. sabar jelah. makan malam la jadinye bukan makan tengahari. pstu pukul 1am baru tdo sbb my cousin lak dtg 10pm balik 12.30am uwaaaa ... mata dah kelat gile tp dgr gak la die cite, nasib die xnk mkn, so suruh die amik air kt dapur sendiri ahahaa

then isnin xde sape dtg tp kiteorg lak gi raya umah org kt USJ td menu : sate, pecal, lemang, ketupat palas, rendang, kuah kacang, mee kari, triffle pudding, choc cake dan lain2 lah .. kenyang..... hihiihi =)

19 October 2008

* BUKAN 'SUKA SAJA' LAGI TAPI ...








SUKA SANGAT!




saya taktau macam mana SUKA SAJA boleh bertukar jadi SUKA SANGAT.
hee..

=D









p/s : boleh rujuk post saya yg ini kalau tak faham SUKA SAJA dan saya harap suka saya tak jadi "duka" hee..

17 October 2008

2001A

pejam,celik..pejam,celik..dah nak abis semester 3. yeehaaa! tapi sebelum abis tu kena la pekse dlu.. wuu~ this is the last week for lecture dan minggu ni gak la assignment belambak nak kena submit, erggghhh! (depressed jap). semester ni mcm horrible bcoz i got a damn difficult subject, i had a REALLY BAD headache+heartache because of a stupid dam dam 'thingy', i have to settled my PRACTICAL registration+companies+certificates+transcripts+resume. what a .. MESSY semester! and now, i'm home! yeayy!!! baru saja meninggalkan upm ku sayang(yuck!) dengan exam mood and the boredom behind me ahahahahaha but, i'm still missing my room. herm......... just wanna share half of my room :


the KEY, if not i sleep outside(melainkan room-mate ade)

my bed where i slept like dead person ahaha chair where i sat to surf the internet(bukan sbb study, hampeh aku nih)


all the books+notes+exercises+assignments+folders+files (yg harus ditelaah)


sambil tu leh kudap2 snacks


and this is my wardrobe(tak tahan wardrobe ahaha) yg sgt tinggi hingga ke siling, i wish nak bwk balik almari ni hihi


hah! takkanlah 'wardrobe' kosong? oh ye, tak suke gantung baju sbb kebanyakkannya tops and tees so lipat je and all the baju kurungs gantunglah (tapi ade 3 aje ahah)


tops,tees,skirts,jeans,pyjamas yg dilipat2


lastly, my so called in-house slipper yg melindungi kaki ku dr kesejukan simen buduh hihihi



herm.....and now, dah kat umah dah... =)

oh ya, for those yg akan menghadapi malapetaka peperiksaan ahaha joking,
good luck and all the best.
same goes to myself
hee~

=D

p/s : i'm finishing watching A Walk to Remember now.

during boredom,

i did this,
tagged from emma.

RULES!!!
People who have been tagged must write their answers on their blogs and replace any 1questions that they dislike with a new question formulated by themselves

(actually aku tak fhm ape yg die soh ni aahahha)

1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
~ mengamuk gile2,senyapkan diri,GOODBYE.


2. If you can have a dream to come true, what would it be?
~ saya nak prince charming. *wink wink*

3. Whose butt would you like to kick?
~
saya taktau la, walaupun teringin skali nk teranjang montotnye.

4. What would you do with a billion dollars?
~ shopping sampai sakit kaki, makan sampai kenyang, tengok movie sampai bosan, pusing 1 dunia etc etc

5. Will you fall in love with your bestfriend?
~ saya takde bestfriend lelaki skrg tp tatau la nti ade lak.

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?
~ dicintai dlu, baru mencintai.

7. How long do you intend to wait for someone you really love?
~ bile akad dilafaz dan cincin disarungkan (wahh ye ye jek)

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?
~ nanges wuu~ .. tolonglah jangan attached kan diri anda yek hihihi ok ok joking.

9. What do you pray each day for your loved one?
~ sihat, dipjgkn umur, murahkan rezeki, dilindungi dr perkara mungkar (for my parents and family)

10. Whats really turn you down?
~ failing.

11. How would you see yourself in ten years time?
~ great+gorgeous+sexy+smart+independent wife to a loving+caring+full of respect+sincere+honest husband(insyaAllah), mummy to cute+beautiful+handsome children, good career, cozy home, comfortable ride, great and happening big family.

12. What do you really want at the moment of responding to this tag?
~ nothing and i'm freezing in here.

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?
~ ramah tamah
~ independent
~ dearest to someone hihihi

14. Would you rather be single and rich or married but poor?
~ i think single+rich is ok, boleh enjoy semua harta ahahaha besides, boleh share ngn family and friends what..and married+poor, sesebuah perkahwinan tu insyaAllah akan mendtgkn rezeki jika kena dgn gayanya.

15. What’s the first thing you do when you wake up?
~ tengok jam.

16. Would you give all in a relationship?
~ i've learned that, please dont give all in a relationship, bcause once u lost it, you'll SICK and its a waste of time.

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
~ love will only grows once in a time, if 2, its not a love.

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?
~ now, i'm trying to forgive and forget no matter how long it takes and no matter how hard it is, i will try.

19. Do you prefer being single or having a relationship?
~ i have a quote now : "single is beautiful" ahahahaha

20. Would you leave your family behind just to chase your dreams?
~ no way!

21. Tag Your Friends
~ fasiha
~ farhanah
~ shykin
~ chacha
~ dan lain2 ye

=)

15 October 2008

hari ini hari rabu.

tak ade ape yang menarik pun dengan hari ni tp mungkin hari2 saya menarik sikit bila saya dpt melihat suatu pemandangan yang indah yang boleh buat saya terkenang2 di waktu malamnye heee... =P
hahaha saya gile!
=)

it just about what happened to me today:

hari rabu biase ade lecture pukul 9am. mmg sgt malas nak bgun pagi tau. haihh.. tp bangun gak sbb nti attendance tak cukup pulak. ade kne banned amik final exam. tp pagi ni semangat sket sbb bgun awal jugak. then, siap2, smpai lecture hall on time tp malangnye hall tu blackout, kne la tunggu technician tu godek2 nk dekat 20mins. dah suruh lecturer postpone je klas tu ke ptg tp xnk lak die. lucky lepas 20mins tu leh smbung lecture. lecture abis 10am then smbung lecture subject lain. lecturer subject ni mmg sempoi, slalu abiskan lecture awal huhu suke lecturer ni =D


abis 11am, smua 1jam je hari ni. pstu trus gi fac lunch kt sana. awal ok lunch ahaha senang sbb pstu nk buat assignment calculus yg mmg tak minat langsung. yang angin nye pasal assignment ni, dah la lecturer tak ajar langsung tp nak suruh submit. alo! ni bukan basic maths, ni CALCULUS ok! adoiii....... tp buat gak la. bile dah tatau sgt surf internet la jwb nye dgn harapan ade contoh2 yg boleh dicopy kn je ahahaha one of my groupmate tu gelak sbb cari kt internet, for me that was the last solution, drp tak buat baik kite rujuk kt internet kan. tp smpai saat ni, tak siap lagi ahahaha

then sambung lecture lagi smpai 6pm. hari mau ujan, dan ujan sangat lebat, kilat sabung menyabung sampai malam lebih kurang 8pm, and i, tertido sbb ngntuk gile. tadi before buat post ni, siapkan another assignment. adoi apsal la suke sgt bg assignment last minute?? kalau senang takpe gak, ni susahhhh! sabar jelah, mentang2 dah nak abis semester, saje nak mendera la tu.

jap lagi dah nak tdo dah, nantokkkk!!!!! tp mcm nk sambung tgk movie A Walk to Remember part-6 kat YouTube lak hihihihiihi pstu sok bangun lambat =P



13 October 2008

is this my 100th post?????

ya ya ....
ingat nak posting yg best2 sempena post yg ke-100 ni, rupa2nye xbest.
skrg jam menunjukkan pukul 7:38PM dan aku,.... aku stuck kt fac sbb hari ujan! perut lapar ni!!!! adoii..... dah la boring, tatau nk explore ape lagi kt internet ni. balik2 bnde yg sama. herm.....









SHIA LABEOUF



isnt he cute??? huhu
prefer die with those 'jambang'
=P




Michelle Monaghan


i LOVE her hairstyle soooo much!
nak tiru.................................
=D

10 October 2008

101008 part 2

since aku tgk trailer nye time aku tgk WANTED bulan 6 aritu, aku dah simpan cita2 nk gi tgk gak movie tu. ape yg menariknye adalah, pasal orang yg kne control dengan org yg tak dikenali, lebih kurang mcm kne atur hidup die.

maka, arini, aku kuat kan semangat nak gi tgk gak movie EAGLE EYE. jeng3 ahahaha
aku budget nk tgk show 11am tp memandangkan 11am aku baru naik tren, maka tukar ke 1.30pm. smpai destinasi around 11.30am trus gi amik ticket dlu, takut kalau2 org ramai, rupanye xde org pun.

then, gi shopping sket ahaha maklumlah rezeki lebih =P

ok ok, back to the topic. as aspected, what a movie lah! huhu 15min yg pertama dah start action pack nye. selama 10mins kot. tp movie ni mmg penuh ngn aksi. i just love it! kalau sape2 yg dh tgk trailer nye sure dah tau kan jalan cite die cmne. quite interesting kan??? you should watch it! tp ade gak part2 yg tak logic, hahaha lawak pun ade but its ok, mane leh dpt a perfect movie kan. mengikut cite kt internet, cite EAGLE EYE ni mcm perli2 government U.S tp tatau la sejauh mana kebenarannye. yg ade die selit sket pasal ISLAM tp sket je lah, aku rasa die x menghina sebaliknya mcm tersalah anggap ngn ISLAM. alah, korg gi tgk sendiri lah pstu wat ulasan sendiri yek! hihihi overall cite ni best! bangga ngn JERRY SHAW tu dah la cute ehehe

pstu skrg ni dah balik bersama brg2 yg telah dishoppingkan hihihihi

=)

101008 part 1

mari mengeTAG!
ahah
=P
(from seha)


What were the 5 things on your to do list today?
+ bangun pagi (tapi tak pagi pun, lewat sket dr jangkaan)
+ mandi, siap2
+ EAGLE EYE (yg aku tunggu2)
+ balik nak rehat
+ konon nak study tapi macam esok je study ahaha

What are 5 snacks that you enjoy?
+ chips
+ chocs
+ kerepek ubi
+ fries
+ kacang

What are 5 jobs you’ve had?
+ Project Admin at Great Eastern
+ teller at Southern Bank (utk sehari ahahaha)
+ CRM Data Entry Clerk at Biotechcorp
+ suri rumah yg xde suami
+ baby sitter yg dipaksa

5 people you wanna tag back?
+
+
+
+
+
(sila isi nama anda sendiri ye. tq hihi)

06 October 2008

* terces rerimda

dear you,

"I'm your secret admirer,
You are the one I desire.
From the first time we talked,

My feelings for you sparked like fire.
Please try to understand,
I'm afraid to let my feelings show,
But I dont want to be left alone.
I just want to hold you close and never let you go.
But, so far all I have are dreams of you.
I never thought it was possible to fall in love with you.
Your so sweet and caring.
I must be dreaming.
I'm your secret admirer,
If only you knew that my love for you has been set on fire.
But i'm trying to be careful,
I dont want to be left heartbroken.
I'm just your secret admirer,
And thats all I'll ever be."


=)