31 July 2008

penangan PEGAGE,











DEMAM!




=(

28 July 2008

* it will be revealed, one day.

i think i already revealed it, and i know that someone already knew it.
but its not directly to the person.
nevermind,
i will reveal it directly to the person,
one day.

my hope on that,
i dont need any good response,
i don't need any feedback,
but,
i only want the person realize about that.
hoping that,
it will never disturb my mind again.

firstly,
please know that,
it just a feeling,
and never wanted any feedback or responses.

thanks.

* s u k a = suka

sukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsukaSUKAsuka

tapi bila dah suka mesti ade DUKA ..........

=(

and i can feel that the DUKA will come.

i rather to be BERDUKA than others yg TERLUKA.

i can't be too selfish.

i have to think about other's feeling too.

*sigh*

so hard.........................

=(

how about my FEELING towards .. ...

hmm......

again,

i can't be selfish.

=(

i know,

what i want it to be,

it will NEVER be.

i have to avoid that,

so that no one will HURT,

except me.




25 July 2008

* can't take my eyes of ...

the foot,
the hands,
the eyes,
the fingers,
the shadow,

can't take my ears of ...

the sounds,
the laughs,
the voice,

can't take my mind of ...

the ideas,
the creativities,
the smiles,
the looks,
the warmth,

can't take my eyes of ...

YOU.

"walaupun telah mencuba."

22 July 2008

Sepetang di Bukit Ekspo, UPM.

mcm xde tmpt lain je kan hahahaha


well, tu je lah tmpt yg ok utk berJOGGING.


and i found that tmpt tu pn sesuai utk sesi photoshoot.


(hmm.....sedara tu bile nak shoot aku dan rakan2??huhu)




tujuan : jogging




tapi,




jadi : sesi photoshoot lak




hahaha




just pakai camera phone Ain, aku shoot kan gambar budak 3 orang nih.


quality gmbr xbape memuaskan tapi angle2nye aku rasa ok laaa...(dh buat yg terbaik kot haha)






thanks to Ain sbb walaupun gambar2 ni telah di GRABBED tanpa pengetahuan anda hihihi. Dan terima kasih kpd 3 model ni sbb sudi jadi BAHAN tangkapan aku.

=)

21 July 2008

inter-TWINS

"don't leave me."


p/s : picture taken while this cute little angels were sleeping.

oh kome, dorian dah berbuah, mari kite balik kampung segere!



tanggal 12hb7 2008 aritu, aku telah pulang ke kampung abang ipar aku, TELUK INTAN utk menikmati buah dorian kebun ayahanda nye (sian xde kebun kat JB tu).

kena bangun awal gile sbb nak smpai sana awal. Gerak dalam pukul 8am and sampai dalam 10am gitu.

then terus menuju ke kebun tersebut di KAMPUNG GAJAH.

macam ala2 jakun gak la aku ni hahaha

kebun tu tepi SUNGAI PERAK. Tenang gile view kat ctu walaupun kampung.

aku ade amik gmbr pkai camera HP aku.

nak share ngn korang semua.

















ni lah SUNGAI PERAK tu. Luas gak kan.































ni lak pokok durian dalam kebun, ade dlm 20 btg rasanya.








ni lak pokok yang kt tepi SUNGAI PERAK. (bleh gak tanam, asal ade tanah)








dan ni lak , buah durian yg telah dilambakkan.
mmg kenyang gile tak terkata, sampai rasa taknak makan durian lagi dah. Siap bawak balik KL lagi. burrrppp..... (sedawa aritu ahaks!)

17 July 2008

mari mengeTAG!

TAG dari Cik Diana saye. =D



Nama Timangan Anda?
Kt Umah - aida, salmah
Kt Sekolah - wan (lama dah tak guna nama tu)
Kt Kolej - aida, cik salmah huhu
Kt UPM - aida


Anda Seorang Yang?
suke melaram huhu (walaupun tak cantik, tapi suke jadi cantik, suke hati aku la, ape kau sebok!)


Insan yang teristimewa dan mengapa dia istimewa di mata anda??
diri sendiri, keluarga, rakan2, bakal ayah kpd anak2 ku kelak (wahhh!)

Lagu Kesukaan anda??
oh skrg sy suke dgr lagu dari La Mari from Chambao (cool!)


Makanan kesukaan??
ape2 saje janji kenyang

Warna Kesukaan anda??
hijau, kuning, biru, purple


Sikap yang membuatkan anda stress??
bising, bingit, bau busuk, bebelan


Tiga benda yang mesti ada dalam beg duit anda??
- beg duit mesti la DUIT
- card2 yg berkenaan
- tu je kot


Kali terakhir anda menangis dan kenapa??
- nangis dlm hati, xde sape tau. MAKAN HATI.

Tag 6 orang rakan anda:
- putri
- diya
- Cik Cempaka
- moonsyi
- sab
- fizi




p/s: yang lain pun leh wat kalau nak.

16 July 2008

satu hari, satu kesilapan.

satu hari.
rasanya,
satu keindahan.
seronoknye!
tak terkata.
macam tak penah rasa sebelum ni.
mmg tak penah pun
sebab,
lain macam je.
mungkin LUAR BIASA.

satu hari,
jadi dua hari,
tiga hari,
dan berhari-hari.
mungkin berbulan-bulan.

satu hari,
rasa lain macam mmg LAIN sungguh.
dah tunjuk belang.
dalam hati,
TUHAN je yang tahu.
betul kata Imam Ghazali,
benda paling tajam di dunia,
LIDAH.
tajamnya.
otak buang dulu ke sebelum guna lidah?
ah!
mmg dah buang awal-awal rupanya.
kesian,
hati penuh titik hitam.
rupanya,
hati dah hitam.
Nauzubillah.

satu hari,
baru tau,
yang satu hari tu,
hanya satu kesilapan.
kesilapan yang BESAR.

15 July 2008

* i heard that ...

Quotes Myspace Comments

oh thats TRUE!

i just dont expect NOTHING

but

i REALLY REALY APPRECIATE EVERYTHING.

bak kata orang2 tua,

yang kejar tak dapat, yang kendong berciciran

but,

i just dont know whether EVERYTHING that i have

is the BEST THING for me.

still,

i dont really expect ANYTHING now,

just a WASTE of TIME.

thank GOD,

syukur ALHAMDULILLAH.......just let it go with the flow

and

InsyaAllah there will be a miracle for me.

12 July 2008

aku ANGIN nih!

mybe doa aku tadi dh termakbul dan aku dpt idea yg mencurah2 nk posting ape kt cni.

aku baru je lps borak ngn akak aku tadi. die tdo umh parents sbb sok kiteorg smua nk gi kampung abg ipar aku ade kenduri.

aku ANGIN GILE bile dgr cite akak aku tadi!!!!!!!

ANGIN GILE beb!!!

ade mamat ni sudah kurang ajar sama akak aku.
padahal pekerja bawahan akak aku tu!
mmg cam gampang.

sorry la, bahasa aku kasar tapi aku mmg angin ngn mamat ni!

at first,
oklah die tunjuk baik
smpai aku pun terpedaya ngn die
ishh takyah cite la die punye mulut,
PUNYE LAH MANIS
kalau semut hurung pun tak larat kot semut2 tu

sampai satu masa
die buat taik kat aku
uuhh..mmg aku serik gile la knal mamat ni
xpe,
akak aku still ade connection ngn die
sbb staff die gak kan
aku relax je
sbb aku mmg dh taknak tengok batang hidung mamat ni lagi
walaupun bayang die

mamat ni secara random nye,
mmg sgt USELESS
TERUK
JAHAT
mmg layak dok kat loji taik je!
gi mampus ngn ko lah!
aku tak heran!

berbalik kpd cite,
akak aku bg keje kat die
die tak buat
wahhh
ko dh naik pangkat jadi CEO ke??????
banyak besar batu dalam kepala otak ko ye
akak aku email, die balas die BZ
oh BZ
BZ membadak ke???
atau pun mengular?????
akak aku call die
die leh sound akak aku, SHUT UP YOU!!!!
melampau siot.
mmg dapat maki lah.

ni lah kalau org yg tak kenal dek untung
tak reti besyukur
setan dah byk dlm diri ko tu wehhh
kalau ko taknak respect aku,
TOLONG RESPECT KAKAK AKU!

kalau ko baca la post ni si MAMAT KURANG AJAR
cermin sket diri ko tu!
mane asal ko.

aku ANGIN nih!
FYI, mmg aku BIAS, sbb die KAKAK AKU.

11 July 2008

ehem!

uuu ... aku tak AWAY arini sbb aku kat umah. oh! rumahku syurgaku! sbnrnye aku tak idea LANGSUNG nk posting ape. TAPI! atas desakan BABES aku yg hampir nak wat rusuhan tu, aku posting la nihhhh!!!

ok ok aku ikhlas k sayang sayang ku semua .. ehehehe =)

(Ya Allah Ya Tuhan ku, kurniakanlah aku buah pikiran ye, amin...) hati kecik ku berdoa

semalam.
balik umah.
lepas klas.
pukul 4.

tunggu bas.
setengah jam.
TENSION.
tiba tiba!
SENYUM.................... =)
(tak cukup)
SENYUM LAGI................... =)
dalam hati sudah.
hilang.
otak: malu? huh! malas!

dalam komuter.
jemput duduk.
budak lelaki kecik comel sangat.
senyum senyum (tapi tak sama macam senyum tadi)
mata nampak KLCC, KL TOWER, Berjaya Hotel, TUDM.
bosan betul.
KLSENTRAL.
RAMAI.
RAMAI.
rimas!
KEPONG.
Helo, Bye.

rumahku syurgaku.
budak.
budak.
budak.
budak.
sayangggggggggggggg! =)
rindu budak-budak!
peluk cium.
LAMBUNG????
gelak =D

masuk bilik.
baru 4hari.
rindu...........
mengada-ngada!
STREAMYX!
rindu!!!!
bukan mengada-ngada.
ON.
tapi taip taip taip.

































cari ape??????
















dah,
tu je.
aku tatau nak taip ape dah.
wahahahaha




p/s: aku ilang punca siot!


08 July 2008

tiba2 aku muncul kat cni nak buat TAG cempaka!

1. Do you believe in love at first sight?
hurm....1st sight??? susah la sbb 1st aku jmpe die, aku suke je, xde LOVE pun! ahaks!


2. Have you ever felt stupid? Why?
bodoh bile aku tak dapat nk score subject yg kwn2 aku leh score (cewahh mentang2 la dah kembali ke sekolah haha)


3. Where is the place that you want to go the most?
shopping complexes .. shopping shopping shopping!!!!!!!!!


4. If you can have 1 dream to come true, what would it be?
OMG! teringin nak jadi kekaseh si dia wahhhh (mimpi la)


5. Do you believe in seeing a rainbow after the rain?
ehh mmg ade pon rainbow, santek!!!


6. What do you want to eat at this moment?
ntah la aku baru lepas makan tadi, kenyang tak rasa nak makan lagi


7. If you win $1 million, what would you do?
nak beli kereta + rumah, bayar loan blaja, share ngn parents sket, blanje anak2 buah aku, lain2 pk nnti (macam la btul)


8. If you meet someone that you love, would you confess to him/her?
aku cakap la sbb aku ni mmg seorang yg suke berterus terang, tak gitu si dia? wahahahaha


9. Who are the top five people in the world you would wish to meet?
mungkin orang yg mencintaiku sepenuh hatinya, kawan2 skolah2 (byk skolah)


10. What are the requirements that you wish from your other half?
trust, sincere .. dan lain2 yg sewaktu dgn nya.


11. Which type of cars I love the most?
HONDA JAZZ


12. Which do you prefer from your other half? hug? or a kiss?
both n others wahahahaha


13. If you have faults, would you rather the people around you point out to you or would you rather they keep quiet?
oklah, cakap je salah aku tu, aku terima seadanye


14. What do you think is the most important thing in your life?
family, friends, lover


15. Are you a shopaholic or not?
oh ya benar!


16. What kind of electronic device/gadget you own that you like most?
laptop yg dah berusia 5tahun


17. What is your favourite fragrance ?
Miracle so magic! Lancome


18. Are you in love?
in loveeeeeeeeeeeeee huhuh


19. If given a chance, do you want to see your future?
nak gak, so takyah la aku susah2 buat bnde2 yg tak sepatutnye aku buat


20. Do you love the person who tagged u with this?
aku SAYANG ko CEMPAKA hehehehehe


TAMMAT


p/s: aku tgh tunggu class 2pm .. BOSAN ... aku AWAY balik ......................

06 July 2008

AWAY ..................

i will be away starting today .............. will be back later.

to cik cempaka, sorry sbb tak sempat nak buat TAG ko tu. Next time k.

bye.

04 July 2008

i'm in LOVE ...

kalau lah korang ade dgr lagu yg aku embed aritu, korang dgr suara pompuan yg duet ngn Ricky Martin tu. Best suara die. Aku mula terpikat ngn lagu tu sejak aku tgk Ricky Martin Unplugged (version bahasa die) kt MTV. Fuhh! suara pompuan tu mmg best. Nama die La Mari bukan ALMARI ye, LA MARI. Aku baru kaji2 pasal La Mari ni tadi. Rupanye die ni vocalist utk band or group (aku tak sure) nama CHAMBAO. Aku try download beberapa lagu band ni, mmg best! 2nd aku ske lagu tajuk Dejame Vivir by Jarabe de Palo feat. La Mari ni lah. Aku dah gantikan lagu Tu Recuerdo ngn lagu Dejame Vivir, korang dgr la, BEST! aku dah fall in LOVE ngn suara LA MARI ni!







03 July 2008

mari memasak bersama "Chef WAN" ???



huhuhuh CHEF WAN datang masak kt umah aku ke??? wahhh sonok la mak aku kalau CHEF WAN datang ehehehe sebenarnye bukanlah CHEF WAN yg pokpek pokpek tu. CHEF WAN yg aku maksudkan adalah bapak aku! ehehe hari ni bapak aku buat roti. wahhhh kagumnye aku! nak tau sebab ape die yg buat roti instead mak aku, sbb resepi roti ni resepi arwah mak kepada bapak aku, sbb masa bapak aku kecik2 dlu, die rajin tgk mak die masak (fyi, bapak aku takkan jadi macam CHEF WAN tu sbb bapak aku lagi gagah perkasa). oh ye, nape aku panggil bapak aku CHEF WAN??? sbb kt dpn nama bapak aku ade WAN (so aku pun ade gak lah), jadi lah CHEF WAN ehehe

nak dijadikan cite, mak aku dah buat DOH roti ni semlm tapi SALAH! what!!! salah???? DOH tu tak naik pun setelah berjam jam dibiarkan. Aduhh....salah la pulak. So, bapak aku pun tunjukkanlah skill die. Fuhhh! nasib baik jadi.

Maka, roti tu telah pun dibakar dan telah pun ditelan separuh oleh kami bertiga. Aku mampu share gmbr je ngn korang. sedih gak kadang2 tu. tapi at least ade gak kan hehehehe nama roti ni ROTI NAIK. tolong jangan tanye aku nape roti tu nama die cmtu ok!

01 July 2008

hari ini di TESCO.

sebelum aku dpt berita pasal Suzana selamat delivered baby boy die, arini aku gi beli grocery ngn parents + akak + anak akak kat TESCO Mutiara Damansara. Anak akak aku tu nakal gile, aku kena layan sbb mak ngn nenek die sibuk beli barang. Bapak aku pun sama. So, nak taknak kena la layan budak Johan Nael ni. Maka, aku dengan tak malunya, amik gambar kat situ hahahaha

ada cite best nak share ni, aku jumpa AWAL ASHAARI!!!!! sama je die mcm dlm tv tu. Agak kurus (aku tak ske sgt lelaki kurus). Tapi macho la. Wahhhh.........! =)

tapi tak sempat lak nk gi amik gmbr die dan aku takkan gi amik gmbr die OK! (bukan fanatik sgt pun)




p/s: comel kan budak ni. tapi nakal YA RABBI! gmbr tak bape cantik sbb pkai camera handphone.

its a BOY!





Congratulations to SUZANA & ZUL!




p/s: Suzana, kwn aku masa kt skolah teknik dlu, selamat melahirkan seorang bayi lelaki pada jam 5.50pm, 1st July 2008. Congrats su!