30 June 2008

sementara menunggu SPAIN vs GERMAN



ini bukan tag. harap maklum.

What are you looking forward to in the near future?
= kerja yang bagus. duit yang banyak. hahahaha

What's your favorite TV show?
= tv show ye .. ARE YOU SMARTER THAN A 5TH GRADER?

What movie did you see last?
= WANTED. mmg best die punye action

What does the last text in your inbox say?
= *ditapis*

Who is your best friend?
= wawe + sheila

What are you listening to?
= bunyian sorakan (cehhh macam la kt stadium skrg hahaha)

What'd you first do when you woke up?
= tgk jam

Do you wear any jewelry?
= skrg xde. kalau kuar pkai earing + ring

What was the last thing you ate?
= biskut

Do you own a notebook?
= notebook yg dh berusia 5thn

Who last IM'd you?
= cik diana jamal

What should you be doing right now?
= sepatutnye tido tapi nk tggu bolaaaaaaaaaaa

Do you like to read?
= tak. paling tak suka OK!

What color is your shirt?
= skrg? itam

Have you ever been "in love"?
= oh ye. dan mahu ia setiap hari (gile kuasa)

What do you hate the most?
= ntah. aku tak rasa aku dlm kebencian skrg

Do you wish you were in Hawaii?
= hawaii? nk buatpe kt hawaii skrg? kalau gi honeymoon nti ok la gak

Are you tired?
= penat gak tp nk tgk SPAIN menang

Who is the last person that called you?
= *ditapis*

What color is your hair?
= hitam

Do you think someone is thinking about u right now?
= ohhh ... kalau lah si dia sedang memikirkan ku

When's the last time you went to a park?
= park? emm......dh lama laaa

Do you like to cuddle?
= oh LIKE! ehehehe ~

What's to the left of you?
= xde ape pn

What time did you go to bed last night?
= lewat

Who did you talk to on the phone yesterday?
= ramai

Who was the last person to lay in your bed?
= aku la. selain aku ramai gak. mak, kakak, anak buah

Where have you been today?
= cineleisure for WANTED. then uptown for FISH N CHIPS

What would you do if someone cheated on you?
= tipu la. aku tak heran.

Which do you prefer: Shaggy hair or straight?
= wavy

WANTED

takmo cite banyak .....................................






















BEST!













gi tgk weh!

27 June 2008

SEPI

halo! today (27th June 08), is my mom's birthday. Mmg kami dilahirkan pd bulan yg sama. sepatutnya pada hari yg sama, tapi, aku tak suka nak share2 birthday ni, so, aku kuar awal seminggu ahahaha


ok get back to the topic. Well, as i promised my mom, nak blanje die for her birthday, tengok movie..........! huhu ~ Actually mula2 tatau nak bagi ape kt die, then, both of us tertengok The Making Of ... SEPI. Quite interesting. She asked me to bring her to watch this movie. So, oklah, settled birthday gift! Tapi ayahanda taknak tengok then die pegi solat jumaat je lah.


Nak dijadikan cerita, semalam sepupu mak aku dtg. Dtg bg present lah. Then, mak aku ni pun cite la kt die yg aku nk bwk die gi tgk SEPI. Mak sedara aku lak nak join. Ok, xkisah, aku blanje.


Maka hari ni, aku gi tgk wyg ngn 2 org senior citizens hehehe ~









Kat atas tu ticket nya. Korang tgk sendiri la aku tgk kt cinema mana, pukul berapa, berapa ringgit bla bla bla ... ~ sebab yg aku nak tekankan kt sini adalah cerita SEPI itu sendiri.






SEPI



Bisikku pada bulan



Kembalikan temanku, kekasihku, syurgaku



Tanpa dia



Malam menemaniku



Sepi memelukku



Bulan



Jangan biar siang



Biar alam ini kelam



Biar ia sepi



Sepertiku



(bait2 puisi dr filem ni)







SEPI bagi aku filem tentang 'menghargai'. Menghargai wanita, pasangan, dan satu sama lain.



Filem ni start dengan cite pasal ADAM (Afdlin Shauki). Sure korang dah tau serba sedikit pasal ADAM ni. Aku just btau ape pendpt aku pasal die. ADAM cute, kelakar tapi die lonely sbb die tak jumpa cinta sejati die lagi. Lebih2 lagi kwn2 die smua dah kawin and die asiklah kena attend wedding orang. So, tu lagi buat die rasa die perlukan seseorang. Aku rasa exgf ADAM tak reti nak hargai ADAM (kalau aku jumpa die, aku nak kt die hahaha). Sehinggalah die jumpa ILYANA (Vanida Imran). ADAM happy dengan ILYANA. Tapi, ada something yg berlaku kat diorg yg buatkan ADAM rasa die sekali lagi tak dihargai (part ni aku sedih sangat). Tapi Afdlin telah menggamitkan keadaan dengan lawak2 die hahaha So, selebihnya, sila tengok filem ni.



Then, cite pasal SUFI (Tony Eusoff). Dia ada isteri yang cantik, dan anak lelaki yang comel. Tapi, die tak menghargai kehadiran isteri dan anak die sehingga isteri die meninggal. SUFI lebih kurang macam tertekan, anak die pun macam terabai. Sampailah SUFI jumpa MARYA (Eja). SUFI mula suka dengan MARYA, tapi MARYA dah pun bersuami, ZAIN (Riezman Khuzaimi). Aku tak gemar sgt dgn watak SUFI ni. Agak memaksa tapi die baik sgt, maybe sbb die sayangkan MARYA. MARYA bijak, setia. ZAIN rajin, sabar. MARYA dan ZAIN aku rasa diorang menghargai kehadiran pasangan masing2. Diorg sangat sabar (penting tu!). Aku sedih bile SUFI flashed back pasal wife die (memang sedih sebab kesian kat anak die). Cite pasal SUFI boring sket, awal2 mcm lembab je but at the end cukup menyayat hati, hinggakan aku dan mak sedara aku tu bertengkar sket (bukan gaduh la just argue about the 'thing' yg dlm kotak tu, soh aku teka ape ade dlm kotak tu, aku tgh nk feel2, kacau btul lah, tapi korang pun mesti sedih bile tgk part ni).



IMAAN (Baizura Kahar tatau adik Kudsia Kahar ke tak), ada boyfriend, KHALIL (Pierre Andre aribaaa aribaaa ahahaha). Aku suka watak KHALIL yg sgt baik. He trust his girl. Tapi die mcm penakut je, actually bukan penakut, die mcm tak aware ngn ape yg IMAAN nak (aku pun naik geram ngn dia ni). Fyi, IMAAN accident sebab nak kejar KHALIL sebab KHALIL macam merajuk bila nampak IMAAN hangout ngn EAN (Sein). Sian IMAAN jerit2 nama KHALIL, tapi KHALIL tak endah pon! (aku yang geram lebih). Tapi, bila aku tengok cite tu smpai abis, aku sedih and cite psl IMAAN adalah cite yg paling sedih. Kesian IMAAN............... :( in this case, IMAAN really appreciate KHALIL. She loves KHALIL so so much. Same goes to KHALIL.


Aku taknak cite byk psl filem ni. Aku nak korang gi tengok. Bagi aku, cite ni ajar aku macam mane nak appreciate seseorang yg ada dalam hidup kita. Appreciate masa dia hidup lagi sebelum dia pergi buat selamanya. Appreciate dengan apa yang telah kita lalui dengan dia. paling penting, appreciate diri kita.

Location filem ni di shoot mmg cantik. Shot lawa2. Plot ok tapi kadang2 ada mcm tak logik gak. Over all BEST! Touching....................

Aku embed kan trailer kat cni utk korang tgk2. Sila tutup lagu jika ia mengganggu anda. :)








25 June 2008

BODOH!

game show yang PALING BODOH aku penah tengok!
BANGANG GILE!
tapi
...
perut aku nak pecah weiiiii!
wakakakaakkaakakakakkaka

24 June 2008

sekadar gambar hiasan ketika di tempat kejadian

22 June 2008

dah abis dah.

huhu .. besday dah abis dah..... ekekeke .... actually aku baru balik seleberet ngn childhood friends aku tadi kt Burger King Mutiara Damansara and end up kt D'Curve.

Cite die cmni, aku mmg tak plan pun nak seleberet birthday. Then, semalam (20hb), kawan aku, Fareha, sms nak ajak celebrate birthday skali ngn die + twin die (Shida) kebetulan birthday kiteorg dekat2. Pastu aku pk2, ok gak, aku mmg xde plan pun. So, aku pun ON je lah ngn diorg.

Pastu tadi, diorg pick up aku 7pm, trus gi destinasi di tuju. Dalam keta die tgk dh ade kotak cake. Organizer smpai dulu la kan. Tnggu yg lain lak. Tak lama pastu Zaki smpai. Pastu classmates UITM Fareha (Bohotak + Awin) lak sampai. Actually baru knal di tempat kejadian, dua org ni mmg sgt masuk ngn aku n yg lain2. Best gile diorg ni. Buat pundi kencing and usus besar aku longgar beb! ahahahaha lawak gile si Bohotak tu. Pastu sampai lah 1 couple yg cute (Yana and Shadi).

Bile smua dah smpai, kiteorg pn gi la order pape yg nk dimakan. Pastu mula la sesi meniup lilin dah memotong cake (Choc Cake yg pasti nye lagi best dr yg aku bikin). Sesi fotografi HARUS!!!! (tapi aku tak sempat nak grab dr diorg sbb aku xbawak camera pn, malas) Makan, makan, makan. Sesi fotografi lagi. Pastu bile dah boring, kiteorg gerak D'Curve lak. Jalan2 kt street tu (orang ramai gile OK!) SESAK!!! RIMAS!!! Shida dah tak tahan dah ngn situasi yang sgt membingitkan tu. Diorg nak tgk movie lak. Ok lah, gi Cineleisure lak. Makaihhh.....org beratur punye lah panjang. Si Bohotak tu ckp, "korang nak tgk movie jap lg ke esok? kalo esok berbaloi gak Q." hahahah CANCEL tgk movie. Then, sesi fotografi lagi. SNAP.SNAP.SNAP dan SNAP lagi. (sian Bohotak kne jadi cameraman walaupun ade yg kate die PARKISON hahaha) Malam tu btul2 HANGAT! "Boleh tak kite lepak kt tmpt yg sejuk sket dr cni?" "Jom Genting!" GILE! hahaha Last2 lepak Starbucks je. Minum.Gelak.Minum.Gelak.Minum.Gelak. tu je yg dilakukan. Shida dah 49kali menguap. Yang lain ni dok "ekekekeke" lagi sambil menikmati LIVE BAND. Pastu semua pn dah penat, semua pun surrender balik. Ade yang nk gi tgk bola lak pastu, lantak korang lah.

Tapi mmg happening + enjoy gile aku arini bersama rakan2 kecil ku + rakan2 baru ku huhuh "next time leh la hangout lagi".. kate Fareha. Boleh je, janji ko pick up aku la hahaha

aku pun dh ngantuk ni, nak ZZZzZZZzZzzzzZzZZZZzzZZzzZzZzzzzzZZZZzz......


21 June 2008

3 .. 2 .. 1 ...




Happy Birthday to ME!!!!!!!!!!!!!!!



;)




p/s: si dia wish birthday aku! heheee ~ (the best birthday gift EVER!)




20 June 2008

kek oh kek ...


aku malas nak cite banyak. Pagi2 aku bangun & siapkn preparation utk cake ni. Mak aku tlg skali tadi bab godek2 ngn mixer (sbb aku pakai barang2 die). Pastu, aku pun bakar la adunan tu. Agak frustrated. Montot die hangus mcm montot kuali uwaaaaa..........~ (mak aku buangkan la yg hangus tu sbb aku dah mencebik) tapi aku masukkan gak la ke dalam mulut. Rasa ok, rasa chocolate cake la kan, rasa cheese takde sangat (kalau aku tau aku abiskan semua cream cheese tuh), texture die tak moist sgt a bit kering. Mak aku dah nak soh buat yang lain. Aku kate lain kali lah, malas dah aku. Tapi xpe, at least aku dah blja something, aku dah tau ktne salahnye adunan cake tu. Next time leh improve. Aku pun tunjuk kt akak aku gmbr cake ni. Die kate "nmpk lazat". Mmg lazat pun tp ade KURENG sket (tu yg buat aku tak happy sgt, sedih la besday aku sok tau, xpe la aku bg anak2 buah aku makan diorg sure ske hehe aku pun ske gak sbnrnye). Malu la nk share ngn korg kan. Aku share gambar je lah ye.






Enjoy the pictures! daaa......! ~ =D

19 June 2008

What's for dinner?!

Wah! Sudah sekian lama tak posting kt cni (xde bnde nk di ceritun kn sbnrnye hehe). Tapi tatau la nape mood aku arini sgt riang gumbira. Bangun pun awal. Mak aku goreng mee je arini sbb die ade appointment ngn doctor. So, aku pn mkn la mee sambil menonton ASTRO CINEMAX cite HOPE pstu pindah ke HBO cite THE BREAK UP. 4jam ngadap tv je. Mak aku ni confirmed tak masak lunch. Xpe2. Aku pn dh kenyang makan mee td. hmm..... tetibe terasa nak makan cake chocolate. Al maklum lah, birthday aku kan dah nk dekat ekekeke (korg jgn buat2 lupe ye!) Aku bangun dari sofa, aku gi dapur, gi kt fridge. Aku tau aku ade tampal recipe choc cake tu kt ctu aritu. Sah! mmg ade. Aku pun baca (makaihh buruknye tulisan aku!!!). Ade yg aku tak ingat ni, sbb aku tulis minyak je. Seingat aku minyak jagung (tu confident). Pastu gula, aku tak ingat gula ape, icing sugar ke, castor sugar ke, sugar daddy ke ehhh!!! silap .... aku pun bergegas menuju ke laptop bengong aku ni lalu menghidupkan enjin STREAMYX aku. Aku pn YM akak aku. Aku penah buat cake ni ngn die dlu, confirmed die ingat sbb die kan mak org hahaha mksud aku die slalu masak. ENOUGH. Pastu die soh try chocolate cake yg lain lak. Bosan katenye. Ehh!! sape yg nak makan ni?? rupanye die nak tumpang sekaki!!! Ok xpe. Kakak punye pasal. Aku pun tgk la link2 yg die bagi (link blog gak la) mcm2 jenis cake ade! mmg terliur aku tengok. Pastu akak aku kate try buat Marble Chocolate Cheese cake kt link nihhh http://yummylicious-jun.blogspot.com/2008/03/marble-cheesecake.html perghhh!!! mmg YUMMY lah! OK! xpe! eden toray (bak kate zizan dlm raja lawak)! Aku pn menggigihkan diri ajak mak aku gi kedai jual brg2 buat cake kt BRP (Bukit Rahman Putra yg berdekatan ngn kawasan umah aku). Seblm tu, aku risik2 la kt mak aku psl recipe cake tu (mak aku mmg pakar buat cake ni). Pastu, aku pun menghidupkan enjin keta bapak aku. Alamak! hari nak ujan lak. Xpe lah beli cpt2 lah. Oklah, dah beli smua brg, kami pun pulang ke rumah.



mama : uihh....langit nak runtuh ni!

aku pun memecut kereta bapak aku sama seperti keta F1 (hakhakhak). Aduhhh.... Ujan lebat gile, aku dah cuak tak nampak jalan ni! aku rasa macam nak benti tang tu gak tp takleh aku kt atas jalan raya.
mama : ehh...benti la dlu kt tepi kedai tu..lebat sgt ni.


aku pun benti la kt kedai, tnggu dalam keta. Alamak! minyak dah E!


aku : ma, minyak xde ni, kite balik umah gak lah.
redahhhh jerrrr .... oohhhh bukan Nadia AF6 ye. Aku yg redah ujan + angin + taufan + ribut. Sampai depan gate umah ni. Camne nak masuk? lebat gile! Mak aku kate barang tinggal, masuk umah dlu. Dah la kilat sabung menyabung. Kang ade mati keras dlm keta. Bile dah redah, mmg lencun abis lah. Setengah jam ribut baru benti. haih...... tulah asik ckp panas, skali ribut! Tetibe je :

daddy : ikan utk fish n chips tu dah kuar kan dah.

huhhhh??? Fish n chips???? nampaknye, postponed lah cake aku ni. Xpelah, bapak aku nk mkn punye pasal. Aku pun buatlah fish n chips tu tp aku x buat chips, aku tukar ngn mashed patatoes aje.
Parents aku tengah syok layan cite EZORA aku lak tengah syok layan ikan kt dapur hahaha ni antara bahan2 nye lah :

ini Dori Fish yg telah di marinate dgn garam + lada hitam

ini Bread Crums a.k.a Roti Rimah (macam rimau daa..)

ini telur yg telah di'babap' dengan sekuat hati
Ade lagi satu, tepung gandum tapi aku malas nak amik gmbr haha. Sementara aku nak goreng ikan ni, aku boiled kan kentang kt dlm microwave (kalau tgk balik kt bread crums tu leh nmpk microwave tgh menyala, ade kentang dlm tu). Pastu aku buat lak side dish lagi satu, Garlic Bread. Bahan2 nak buat tu pun sangat la senang. Tu ha..bawah tu.... :


ini bawang putih + garam + lada hitam

Walaupun makanan yg aku masak ni ala2 western, aku tetap menggunakan lesung batu utk melenyekkan bnde2 kt atas tu. Dah lumat, gaul ngn butter. Pastu sapu lah atas roti, macam ni :



ini roti yg telah siap di sapu

Pastu, panaskan je roti tu atas kuali dan siap utk dimakan tapi blum leh makan lagi, kne tunggu main course ngn side dish yg lain siap baru leh makan. Panaskan macam kat bawah ni :


ini roti atas kuali (nampak dah kuning2 kan? dah nk siap la tu)


ini Garlic Bread yang dah siap!


Bile dah siap ngn roti, aku siapkan ikan lak. Aku amik ikan tu, mula2 celup tepung, pastu celup telur, then celup bread crums. Jadilah cmni :



ini ikan yang dah bersalut tepung + telur + bread crums, sedia menanti utk dimasukkan ke dalam kuali seperti gambarajah dibawah :




Gambar kat atas tu tunjuk 2 situasi ikan yg berbeza. 1st, ikan yg hampir masak, 2nd, ikan yg baru aku letak. Yang dah masak mcm kt bawah ni :



Kira dah ready la ni, aku pun beralih ke mashed patatoes aku. Tapi aku tak sempat nk amik gmbr sbb aku rasa mcm dh lmbt je hahahaha rupa die lebih kurang mcm yg KFC punye. Then, aku pun settle kan dengan presentation aku. Ehh... walaupun mkn kt umh, kne presentable mcm kt kedai / restaurant / hotel baru la macam ASIAN FOOD CHANNEL. Wahhhh terasa mcm rancangan CHEF AT LARGE lak ekekekke Ok ok ... kat bawah ni adalah presentation aku :

dah siap utk dimakan. ade timun & tomato lebih2 dlm fridge tu aku amik buat tambah2 haha pastu curah salad garnishing, abis cite, makan!



Makanan ni semua dah selamat dushummmm dalam perut mak ayah aku and aku.


Burrpp....! excuse me .... ehehe ...... =P ~

mama : Sedappp!!! (hahaha yelah, aku yang masak, setahun skali, selalu pn die je yg masak)

daddy : kena beli tepung ni la... bla bla bla ... nape tak goreng cmni ... bla bla bla ... (aku dah masak kira OK la nih)

Over all, SEDAPPP!!! hahahaha (puji diri) tapi akhirnye aku yg kne settle kn pinggan mangkuk (ala2 Cinderella pulak hahaha)

Xpe, sok aku sambung ngn tujuan aku yg sebenarnye! Marble Chocolate Cheese Cake Birthday AKU!!!

daa......... ~

p/s : aku rasa posting ni yang paling panjang yg penah aku post.

16 June 2008

sehari bersama WAWE.



wahhh! kaki kaki sape kah itu??? ehehe yg wedge putih tu saye punye, dan yg hitam, WAWE yg punye. =) . Sape wawe ni??? wah GADIS MISTERI btul die nihh. hehehe . anyway, she's one of my BEST BUDDY since college. Sorang lg SHEILA. Die tak dpt join sbb die kt Terengganu. Jauh sgt.... =( ..... tp xpe, klas dh nk start, nti kiteorg akan bersama bertiga!


Ok ok, back to the topic. Hari ni bangun awal!!!!! wahhhh awal pagi tau bukan awal ashaari hehehehe nak teman wawe gi UPM buat semakan gred. Pastu as usual, gi ronggeng la kan. Gi UPM tak sampai 30minit hahaha then seperti biase akan menyinggah ke Mid Valley dulu. Tempat pertama dituju, PIZZA HUT! wahh makan pizza hari ni. Lapar OK! Makan smpai kembang pizza dlm perut ehehe then jln2 kt dlm mall tu smpai SAKIT KAKI! kalau u all smua nak tau, kiteorg ni PHOTO MANIAC .. tgk je la gmbr kt bwh ni :

suka amik gmbr diri sendiri hakhakhak

Pastu kiteorg agak bosan berjalan2 kat Mid Valley, kiteorg seberang ke The Gardens sambil minum sirap bandung wangi (mmg kelas lah air sirap bandung tu, u all patut try, kt midvalley foodcourt yg kt atas skali tu). Then, rehatkan kaki kat sofa2 besar kt The Gardens tu. Bile kebosanan, mula lah merakam kan keindahan :



Before orang2 keje balik umh, kiteorg dah balik dlu hahaha mls nk sesak2. Tu lah die sehari bersama wawe. =)

p/s: i think, i should lose MORE weight!

15 June 2008

This is too MUCH.

Comfirmed aku bangun lambat lagi. Bila dah bangun lambat, ade la yang membebel. Bila ade yg membebel, bernanah telinga aku ni! ishh ... tapi aku terlalu leka ngn youtube. haaaa.... korang jgn serkap jarang aku ye. Aku sedang menikmati koleksi video2 klakar + advertisements yg creative. APE??? korang tak caye??? meh aku kasi embed 1 video utk korang tatap jap. Oh ye, sebelum tu, jgn lupe tutup sound lagu yg memekak kt bwh tu. Kang tak dgr lak sound kt video ni. Ni yang last aku tgk before i go to S.L.E.E.P. sleeeppppp .... Video ni dah smpai part12 aku tengok. So, enjoy guys! daaaaaaa ~


14 June 2008

K5! Aku merindui MU....... tingtong!

ahaks! rindu ke kt K5 tu??? wahahaha (gelak sambil guling2) Kepada yang taktau ape kejadahnye K5 tu, meh, cheq nak habaq kat hangpa semua. K5 tu, adalah sejenis minuman keras yang telah disucikan hadas besarnya ... wo wo .. tipu aje! K5 tu nama kolej kediaman aku kat UPM, Kolej Kediaman Kelima a.k.a K5 yang datang selepas KTDI sebelum K6 (ape KTDI ngn K6 tu korg tnye lah org UPM ye aku mls nk ulas byk2). Kenapa aku rindu sangat kt K5? kalau dulu la kan, masa 1st year aku kt sana, aku dok kat blok Kalui aras 1. Yang aku rindukan sgt??? View die dr tingkap bilik aku sendiri, memang tak dpt la view camtu dr tingkap bilik kt umh aku, aku tau moonsyi ngn diana pun takkan dpt view cmtu kt bilik diorg huahuahua =D .. cantik beb view die sbb aku leh nmpk 3tempat yg duduk kt 2 lokasi yg berlainan. Aku leh nmpk KL Tower dok sebelah KLCC dan jiran kepada Genting Highlands. Memang cantik kalau malam2 bosan tatap buku, aku tatap la 3 benda ni. Kalau korg tak caya aku leh tunjuk pkai gmbr yg aku amik pakai henpon je.

Aku dah siap tanda tapi kecik sgt ek? tapi aku mmg tak tipu. Sape dak K5 die tau lah aku tak tipu. Depan tu yg korang nmpk lampu2 tu nama nye KOLEGIAT (macam bunyi tergeliat kan haha). Tmpt tu bersambung ngn Dewan Harmoni (sempena motto K5 yg harmoni, harmoni ke?). Kat ctu slalu la berlangsungnye event2 mcm sambutan tu sambutan ni, anugerah tu anugerah ni, pertandingan tu pertandingan ni, macam2 lagi la. Selain drp tu, kt ctu ade TV + ASTRO. Mmg best lah leh tgk tv mcm kt umah. Pastu sebelah die ade kedai ala2 CC + kedai runcit. Macam2 nama budak2 ni bagi, KIOSK la, CC la, aku pun tatau ape nama kedai tu yg btul (ade terpampang kt dpn tu tp aku lupe ahaks!). Pastu, aku rindu la nak makan fries kt KIOSK belakang tu (moonsyi, ko rindu tak? haha). Kat ctu leh lepak2 gak la, ade pondok2 buruk yg leh berteduh (cantik sebenarnye). Dan yang paling aku RINDU kan, lepak bilik memember sambil ngumpat tambah dosa hahahhaahahaa .. bukan ape, lps study JAVA dan DISKRET (yang bengong tu), tension, bukak la sesi borak memborak, ilang sket tension tu ... tapi sok tension balik. Ala......tetiap malam pun tension. Tapi yang aku pelik ni, aku kalau kt umah, rindu kt UPM la rindu kt K5 la, bile dah ade kt sana, aku mula lah :

saya : ma, aida balik eh weekend ni!

boleh dikatakan tiap2 minggu aku balik umah. ishh.............. bak kate pepatah, Hujan emas negeri orang, hujan batu negeri sendiri, lebih baik dengar lagu kump. Hujan (huahuahuahua) tak tak .. walaupun kite kat mana, umah kite tetap tempat yang paling best! tul x?

Chiow ~


*yawn*

Tengah syok aku layan blog korg, aku tgk jam dah 4am?! ish ish ishh... Patut la aku nampak bantal n selimut (my yellow blankie!) menari2 dpn aku (aku je yang nmpk, korg takkan nmpk). Aku rasa, dah tibe waktu utk aku meradukan diri aku ni. Sok bangun lambat aku nihhh! ishh.... ape nak jadi kau ni aida oi?! ok ok aku nak tido la cmni. Besok2 je la aku layan korg k (ntah2 korg pon dah membutakan mata). errghh......(sambil menguappp..)... kelat bijik mata aku nih! adehhh...sakit pinggang aku dok ngadap bnde alah ni lama2 ... =(





Kalau ade pape yg jadi kt korg, jgn lupe panggil mak bapak korg k. Aku tdo dlu.

krohhhhhh.......ZZZzzzZZZZzzZZZzzzzzZZzz...

* SUKA SAJA.

pada satu hari DAHULU.
di tempat yang tak jauh dari KL.
saya nampak dia.
dia telah menambat mata saya utk melihat dia lagi.

dia sangat menarik.
mungkin saya telah terkena love struck?!
dia sangat menarik minat saya utk kenal dia dengan lebih rapat lagi.
saya suka tengok dia.
sebab apa?
saya pun taktau sebabnya.
hanya mata boleh memberi jawapan.

ada yang kata,
cinta pandang pertama.
tapi,
saya tidak cinta dia.
saya hanya suka kan dia.
kenapa?
hanya mata boleh memberi jawapan.

saya pernah memberitahu seseorang,
saya suka dia.
(rupanya ramai yang suka dia wahaha)

hingga kini
saya masih suka dia.
tapi ingat,
saya suka saja.


____________________________________________


pada tiga puluh lapan hari.
saya nampak dia hari-hari.
saya suka tengok muka dia.
dia biasa saja.
tapi saya masih suka.
susah utk bercakap dengan dia.
malu katanya.
utk hari yang ke seratus dua belas,
saya makan dengan dia secara tidak dirancang.

"makan tak kenyang, mandi ... mandi macam biasa"

sukanya saya!
jarak saya dan dia hanya dua jengkal.
heeee ............
tapi ingat,
saya suka saja.

ada juga perbualan di "sini".
ada juga dia "mengusik" hati saya.
aduh.....
sukanya saya.
tapi ingat,
saya suka saja.

ada ketika,
saya amat suka dengan pertuturannya baru-baru ini.
walaupun bukan secara langsung,
sukanya saya.
tapi ingat,
saya suka saja.

saya suka saja.
kenapa suka saja?
sebab,
saya tak mahu suka saya menjadi "duka".

saya suka saja.

=)

p/s: jika dia juga sukakan saya, alangkah baiknya.

.si penyuka dia.



13 June 2008

21st June 1985

Wahh .. petang ni sgt panas! Terik! Hari ni 13hb Jun 2008 bersamaan hari Jumaat. Aku ade lebih kurang seminggu lagi nak sampai ke tarikh 21hb Jun 2008. Apakah yg sepesel sgt ngn tarikh tu sampai aku nk post kt cni? Sudah terang lagi bersuluh(utk aku je lah), tarikh tu merupakan ulang tahun kelahiran aku yang ke .. ?? err .. korg leh kira sendiri. Orang putih kate Birthday aku la tu ekekeke so korg prepare2 la hadiah ke surprise party ke utk aku kan =P .. Sebenarnye aku nk share ngn korang yg aku still simpan calendar tahun aku lahir iaitu 1985 (tua dah aku kan .. sob sob). For sure la mak aku yg beli n simpan, tak logik lak aku kate aku yg bli kan huhu Mak aku beli calendar tu and simpan. Ade la 1 hari tu, mak aku soh cari alas meja kat dlm laci kt dapur, aku pun bukak la laci kat dapur tu, ade byk gile towel lah alas meja lah kt dlm laci tu. So, aku pun cari la alas meja yg mak aku nak. Tapi lain lak yg aku jumpe. Aku jumpe calendar Kellogg's 1985. Wahhh! Calendar tahun aku lahir nih! (aku ckp sorg2 kt dapur) Aku cakap kt mak aku, cenggini bunyi nye :


saya : ma, frame kan lah calendar ni yeh! (sambil tersengih kerang busuk)

mak : ha...yelah nti mama frame kan.

saya : nak gantung kt bilik lah. Bukan senang ni ma nak dpt calendar tahun kite lahir.

Mama pun xde calendar tahun mama lahir kan. (aku tak cakap pun camtu, xde dlm skrip)

mak : ye nanti mama frame kan.


Maka, calendar tu pun dah siap di frame dan dah pun digantung kt bilik aku. heee ~ kenangan tuh. Aku nak simpan sampai beranak pinak bercucu cicit. Tunjuk kt diorg. =D


12 June 2008

Result Semester 2 Sesi 07/08 - UPM.

Oh tidak! Result dah kuar. Macam gampreng! (jangan rujuk kamus perkataan tu, xde pon).Result jatuh menjunam macam tanah runtuh. Tak pun jatuh macam WTC lepas kena redah. errgghhhh.... tension OK! Anyway, aku dah agak dah aku akan dapat result cmni. Mana tak nye, orang soh study, ni tak, main aje keje nye. Padan la ngn muka aku skrg. Angan2 nk apply JPA mmg tak kesampaian sebab... korang mesti tau la (bg sape2 yg penah apply n try utk apply or terbaca ke kan). Tapi takpe, result aku sem 2 ni bkn penghalang utk aku berjaya di sem yg akan dtg. Dengan penuh semangat, aku akan belajar bersungguh2 psni. InsyaAllah . Kepada kawan2 aku tu, korg jangan terkejut kalau result korg teruk. Janji kite dpt amik subjek sem depan. Tu lg penting. So, mari lah kite berjuang utk kejayaan! Kepala aku dh pening ni. ... weng ... ~ (nak gi ronggeng jap, lepas tension konon)

11 June 2008

Man of The Match.

Kite ni asik menge'post kt cni aje smpai tak ingat ape jadi kt dunia skrg. ish ish .. mmg tak patut .. Memulakan hari dgn nongkrong televisyen. Cite ntah pape ntah kt ASTRO. Patut ASTRO best la kan. Then, tetibe teringat nak tgk UERO2008!
Flip channel to ASTRO 819. Wahhh .. ade match between Spain VS Russia. Ok lah, why not i layan ini match. Suddenly i saw this Spain player. He Already captured my eyes (ehehe). Quite handsome guy. And his name is DAVID VILLA wearing jersey number 7. I like his hair style. COOL! =D .. for the 1st half of the match, macam hambar sket, biase la diorg ni kalau main bola ske lmbt2 myb amik mood dlu, pstu baru score gile babi punye. But, David Villa already shown his skills and trying to score goal. Masa tu still 0-0 .. Masa minit yg ke 20, he scored 1 goal for his team. Wahhh mmg dahsyat lah mamat nih! Then, he scored another goal at 44minutes. Minit2 yg terakhir utk 1st half die scored.
Tengok lah muka die dapat score 2goals. Sgt happy .. tapi gambar2 ni semua bukanlah masa kejadian. Anyway, thanks to GOOGLE for allowed me to grab those pictures. =D

Waiting for the 2nd half and nak tengok lagi kot2 mamat ni buat hatrik ke kan, 3goals dlm 1 match. About 10minutes dengar si Shebby celoteh, 2nd half of the game continue balik. Semangatnyerrr saye nk tgk David Villa score lagi. Tak score pun takpe, tengok muka sudah ekekeke. At 75minutes of the game, again, he scored the 3rd goals. Wow!! Nice! Nampak he planned his movements. Caya lah! =D .. Then, Russia lak scored 1goal. Nevermind lah, give them a chance to be happy. At least 1goal kan, drp takde langsung. Sape ye yg score tu? Alah lupe .. Nama susah sgt nk ingat. Tau je lah org Russia, nama pelik2. Pastu Fabregas masuk padang tukar ngn sape pun dah lupe hehe he also great coz masuk2 je trus score 1 goal. Fabulous Fabregas scored 1 goal at minutes of 90' + 1. Nape cmtu,

sebab ade masa tambahan 3minutes. He just headed the ball. Actually bola tu dah mcm xde harapan nak melepasi tiang goal tu tapi dah rezeki Spain kan, bola tu melantun balik dari badan si goalkeeper and tuju ke arah Fabregas. Ape lagi, die just tanduk je lah bola tu, masuk, GOAAAAAAAALLLLLLLLLLLL! ehehe tengok lah tu siap bagi flying kiss lagi kt i (huahuahuahuahua) Then, masa 93minutes tu pn tamat.................. Final result for the match between Spain VS Russia, 4-1. And David Villa is 'Man of The Match'.


Kat bawah ni ade beberapa gambar David Villa. So, enjoy the pictures guys! Tata ~


p/s: i tgk yg repeat punye. ehehe =P



10 June 2008

ini bukan blog makanan. harap maklum.

Seperti yang di beritahu kepada ku oleh moonsyi, this is not Jalan Jalan Cari Makan's blog OK!Skrg pn dah gumok! Ini kan pulak i jadi the HOST?! Thanks but no. Ok ok, ade gambar makanan pn sbb tu yg aku shoot je. Kebetulan. So aku letak la kt cni utk di share kan dgn u all. (pinggang aku dh menambah size nye seperti KIAH hehehe). Hari ni aku aku posting sekaligus dari smlm punya smpai la saat dan ketika post ni di baca. I had a nice potpet potpet (borak la tu) with my classmate, moonsyi yang jauh berada di seberang lautan iaitu di Sarawak Bumi Kenyalang (wahh patriotik nyerrhhh i hehee). Mata ngantuk sebenarnye tapi sonok pulak borak ngn mamat ni then aku drag smpai 4am ... *yawn* ngntuk siot .. berair mata aku. Tapi sebelum tu, around 12.30am kot, i had my late-nite snack which is:



Karipap berinti kan sardin, &









Refreshing Milo Ais! ehehee then smbung surfing smpai la 4am pstu aku surrender .. SLEEPING ..















Pagi ni aku terbangun kol 10am hahaha ade ke terbangun. Memang kena bangun la sayang oi! Then aku tak lunch pn sbb mak aku tak masak so xde la gmbr lauk pauk lagi hehehe Pastu tetibe pintu bilik aku diketuk bagai nak pecah! HUH?
Sape kah itu? Sungguh kurang sopan skali!
Rupenye si kecik ni ha .. anak akak aku,
Johan Nael baru 4tahun. Nakal ni! Geram!
Suke kacau maksu .. abis barang aku semua die main. Tension je. Nasib baik budak kecik.
Kakak aku ade kursus kat luar KL so anak and husband die posting kt umah aku hehehe

Disebab kan aku tak lunch lagi, so aku pun gi la lunch kt luar (cewah bunyi macam makan kt 5stars hotel je padahal makan murtabak kat restoran aje ekekeke).
Tgk la muka aku tu, mcm la sedap sgt. Lapar sebenarnye hehehe pstu org blanje lak. BEST laa =P

Skrg dah 7pm and aku rasa penat gile. Dok ngadap internet aje.

K lah. Later ~

09 June 2008

Today's Special!

Hari ni bangun agak lambat sket sbb mlm semlm tdo lmbt so bgun lmbt sket. Lagipun nak membalas dendam tido puas-puas hahaha. Kalau dah bangun lmbt tu, faham2 lah, lunch pun lambat gak hehehe Pastu parents lak nak keluar. Then my mom said, "Lauk semua dah ade atas meja, nanti makan lah, mama nak keluar." Aku cakap, "ha..ok.." . Lepas mandi turun bawah, then tgk ape ade bwh tudung saji tu yek? hehehe ape yang aku dapati adalah, 3 jenis lauk pauk iaitu, Perut Lembu campur daging sket masak Lemak Berlada,
Asam Pedas Ikan Cermin (sampai skrg aku tatau nape ikan tu dipanggil Ikan CERMIN)







& Sayur Peria Goreng.

Memang mengiur kan (bercucuran air liur ku wakakaka). Tapi, unfortunately, aku leh share gambar je .. =( so sad .. Then, aku pun makan la dengan seleranya. Lambat pun leh makan lagi kan.

Perut pun dah kenyang, masa utk nongkrong TV. Cite ape ek aku tgk td? aku pun dh lupa. Takpe lah.
Dah boring tengok TV, around 4pm cmtu, keluar gi "yum-cha" with friend. HEY! Takkan makan lagi kot? hahaha (pekena Teh Tarik pon OK gak nih). Memang sah la aku order teh tarik kurang manis ye bukan kurang harga. Ade menu tambahan lagi, petang2 kalau makan manis2 macam roti sapu kaya pn besh gak nih .. =D

Aku pun order la roti kaya (roti canai letak kaya), sedap gak lah. Then, dah borak2 lebih kurang, jam pun dah kol 5.30pm, aku pon balik umah lah, nak tengok TV, game baru kt ASTRO, BOLOS (hosted by Zizan-Raja Lawak 1) since my friend got something to do. Best gak lah game tu, pecah perut aku dibuatnye haahahaha tadi Bell & Shah- Raja Lawak 2 jadi guest artists. Pastu, 6.30pm tgk sitcom "Di Bawah Ketiak Isteri". Kelakar gak lah. Aku layan aje. Hehehehe pastu aku dah bosan, aku buat benda alah ni. Nanti aku posting lagi lah cite yang best2 k =D .. Chow Chin Chow! ~

Ehh!! Jap jap! aku terlupa nak attach 1 gambar lagi hehe
Ok! Bye ~

outing.

Its SUNDAY! Its OUTING DAY! heee ~ .. went out to D' Curve, Mutiara Damansara. Oopssie! That was the 2nd place. The 1st place was JJ Metro Prima, Kepong. Had Fish n Chips + Iced Latte Mocha at Secret Recipe (birthday treat for me hahaah). Jalan2 pusing2 kat JJ, bored with that place, tukar lak ke D'Curve. Went to BB MAX, bought my lingerie (eheheh). Then, pusing2 kat MPH. Nothing to buy, kuar gi F.O.S. and bought 2 smock tops. Continue jalan2 at IKANO. Ate Nyonya Popiah and Iced Lemon Tea + Fruit Salad at Cold Storage. Chit Chat. *pokpekpokpek* =P .. Then, langit dah nak itam, otw balik, suddenly jammed after toll from LDP Highway. Take short-cut at Bandar Sri Damansara and return home!

Overall, it was a wonderful outing day EVER! Why? Only me know ... heee ~

It just made me happy with those 'treats' hehehehe =D ..

Btw, thanks for the treat! Love it so much!

See ya later ~
*smooch smooch*

08 June 2008

David Cook OK!


the 7th American Idol, David Cook. He is so damn cute! I am so in love with his version of Always Be My Baby. Macam lagu die sendiri je. Already over-shadowed Mariah Carey hahahaha =D



actually i can't sleep and i know its already 3:10am IN THE MORNING! errrgghhh .... =(

i just cannot sleep dgn aman nye.

Maybe because i'm waiting for something or someone???? hmm............ *wondering*



Of coz bukan David Cook OK! =P



I hate someone. Someone that play on me. Someone that hurt my heart. Someone that so so so unforgivable. Just like SH*T! errghhh....i hate you! You are NOT allow to enter me AGAIN! Just sit 'there' and shut your bloody hell mouth.
R.I.P.

Rancangan nak gi Melaka nampaknye kne lah HOLD dulu since harga minyak petrol naik mendadak ni. Ntah lah....ape nak jadi ngn MALAYSIA KU GEMILANG nihhh..... Skrg ni aku takde la amik port sgt sbb aku xde kete, sok2 aku pasti rasa kebengangan tahap DEWA20 ni. Kalau naik tren, MasyaALLAH! Penuh yaRabbiiiii! Bersesa
k ngn manusia yg pelbagai bangsa dan bau..errghhhh! BUSUK! tapi aku rasa,
better naik tren daripada mengadap jammed je. Dulu masa keje, aku naik tren selama setahun sblm aku continue degree nih. Mmg penat sgt naik tren tu, + keje kt ofis lg. haihhh...nk idup kn kne la trima.

Kalau nak tau, i draft this blog at 3:33am, and now, 9am baru nk publish hahaha TERTIDO! *blushing*

Ok! Nak get ready for something.

Ciao!

;P